ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Μένουν δεσμευμένα στο τμήμα πρώτων βοηθειών τα φορεία ασθενοφόρου – «Θα πεθάνει κόσμος»

ΛΕΜΕΣΟΣ: Μένουν δεσμευμένα στο τμήμα πρώτων βοηθειών τα φορεία ασθενοφόρου – «Θα πεθάνει κόσμος»

Ασθενοφόρα καθηλώνονται στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, με τον κίνδυνο να έχουμε απώλειες ζωών να είναι ορατός.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στο ThemaOnline, αλλά και καταγγελία που έχουμε λάβει, στο εν λόγω τμήμα του εν λόγω νοσηλευτηρίου δεσμεύονται τα φορεία των ασθενοφόρων, λόγω έλλειψης κρεβατιών.

Καλά ενημερωμένη πηγή του ThemaOnline, μας ανέφερε: «Μεταφέρουν οι νοσηλευτές/διασώστες με το αυτόματο φορείο του ασθενοφόρου έναν ασθενή στο τμήμα πρώτων βοηθειών και επειδή δεν υπάρχει διαθέσιμη κλίνη τον αφήνουν σε αυτό. Με απλά λόγια, δεσμεύουν το αναδιπλούμενο φορείο του ασθενοφόρου στις πρώτες βοήθειες, με αποτέλεσμα το ασθενοφόρο να μην είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε περιστατικό».

Η ίδια πηγή πρόσθεσε: «Λυπούμαι να πω ότι με αυτή την κατάσταση θα θρηνήσουμε θύματα. Θα πεθάνει κόσμος και μετά θα ψάχνουμε να βρούμε τι πήγε λάθος».

Άλλο πρόσωπο με το οποίο μιλήσαμε επιβεβαίωσε όλα τα πιο πάνω. Διατύπωσε, μάλιστα, τη θέση ότι πρέπει να γίνει καλύτερη διαχείριση στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γ.Ν. Λεμεσού, ώστε να εξετάζονται οι ασθενείς πιο γρήγορα και να μην μένουν καθηλωμένα τα ασθενοφόρα. Και πρόσθεσε: «Είναι τραγικό να γίνεται περίθαλψη ασθενών πάνω στα φορεία των ασθενοφόρων και την ίδια στιγμή να μην μπορούν να ανταποκριθούν οι νοσηλευτές/διασώστες σε άλλα περιστατικά».

Φ.Μ.

Το ThemaOnline θα επανέλθει με νεότερο ρεπορτάζ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top