ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επιστολή Πετρίδη προς πρόεδρο Αναστασιάδη – ΕΙΣΗΓΗΣΗ για την ΚΑΡΤΑ και το «κρύψε να περάσουμε»

Επιστολή Πετρίδη προς πρόεδρο Αναστασιάδη – ΕΙΣΗΓΗΣΗ για την ΚΑΡΤΑ και το «κρύψε να περάσουμε»

Ο πρόεδρος της εταιρείας του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και η οποία κοινοποιείται σε Υπουργό Δικαιοσύνης, Κοινοβουλευτικά κόμματα, Πρόεδρο ΚΟΑ και Πρόεδρο ΚΟΠ ζητά να επαναξιολογηθεί η εισήγηση των γαλαζοκιτρίνων για δημιουργία κάρτας μέλους ομάδας.

Στην επιστολή γίνεται λόγος για τη συνεχόμενη και ραγδαία μείωση του κόσμου στα γήπεδα ενώ ξεχωρίζει και η αναφορά για την προσέγγιση του προσέγγιση του «κρύψε να περάσουμε» που παρατηρείται, όπως αναφέρεται στην επιστολή.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

Ως διοίκηση της εταιρείας ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ περιμέναμε μετά από την συνάντηση στην Επιτροπή Νομικών ότι θα ακολουθούσαν συναντήσεις μεταξύ των αρμοδίων για να συζητηθεί το θέμα της ραγδαίας μείωσης του κόσμου στα γήπεδα αλλά και να βρεθούν λύσεις σε πολλά σημαντικά προβλήματα που επηρεάζουν γενικότερα το ποδόσφαιρο. Η πρόθεση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως να επαναξιολογηθεί η κατάσταση και να συζητήσουμε το εν λόγω θέμα γνωρίζουμε ότι είναι δεδομένη. Θα πρέπει όμως να υπάρξει και η λήψη πρωτοβουλίας από πλευράς της Πολιτείας που θα συμπεριλαμβάνει όλους τους φορείς σε αυτή την συζήτηση. Δυστυχώς διαπιστώνουμε για ακόμη μια φορά ότι κινούμαστε βραδέως στο εν λόγω θέμα και ο χρόνος δεν είναι και ο καλύτερος σύμμαχος σε τέτοιες περιπτώσεις.

Επιθυμούμε λοιπόν να επανέλθουμε και να επαναφέρουμε για ακόμα μια φορά την εισήγηση μας για δημιουργία ΚΑΡΤΑΣ ΜΕΛΟΥΣ ΟΜΑΔΑΣ αντί της υφιστάμενης κάρτας Φιλάθλου που δυστυχώς αγωνιστική με αγωνιστική αποδεικνύει το λανθασμένο της απόφασης εφαρμογής της με το συγκεκριμένο καθεστώς.

Απευθύνουμε την εισήγηση μας προς όλους τους αρμόδιους φορείς και καλούμε όλες τις ομάδες να τοποθετηθούν δημόσια. Δεν μπορεί να συνεχίζεται η προσέγγιση του «κρύψε να περάσουμε» παραμένοντας αδρανείς σε μια κατάσταση που πάει από το κακό στο χειρότερο. Τα γήπεδα μας αδειάζουν με γεωμετρικό ρυθμό, ο κόσμος συνηθίζει στον καναπέ και στην καφετέρια και όσοι νομίζουν ότι με την υποτιθέμενη αξιολόγηση στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου και χωρίς κανένα πλάνο επόμενης μέρας, με ένα μαγικό τρόπο, ο κόσμος θα επιστρέψει στα γήπεδα, πλανάται πλάνη οικτρά.

Ως ΑΠΟΕΛ λοιπόν θα καταθέσουμε την πλήρη εισήγηση μας, στο μέτρο του επιτρεπτού μέσα από μια δημόσια επιστολή (αφού δεν μπορούν να αναλυθούν εδώ όλες οι λεπτομέρειες) για να γνωρίζει και όλος ο φίλαθλος κόσμος ότι όχι μόνο προβληματιζόμαστε για όλα όσα συμβαίνουν αλλά ταυτόχρονα προσπαθούμε για να διορθώσουμε την κατάσταση σε όλες της, τις εμφάσεις. Και είναι ο καιρός πλέον ο κάθε ένας να εκφράσει δημόσια τις θέσεις του, να δείξει τις πραγματικές προθέσεις του και να αποδείξει ότι επιθυμεί το γενικό καλό του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Κάρτα Μέλους Ομάδας αντί Κάρτας Φιλάθλου

Επαναφέρουμε την εισήγηση που καταθέσαμε τόσο στην κοινή επιστολή των έξι Σωματείων όσο και στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής για αλλαγή της Νομοθεσίας περί Κάρτας Φιλάθλου με την δημιουργία της Κάρτας Μέλους Ομάδας ακριβώς όπως ισχύει και στην Αγγλία, χώρα που αποτελεί μοντέλο σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της βίας στους αγωνιστικούς χώρους.

Η Κάρτα Μέλους Ομάδας θα εκδίδεται από την ίδια την Ομάδα και μέσω της, ο φίλαθλος θα μπορεί να εξασφαλίζει εισιτήριο είτε για τις εντός έδρας αναμετρήσεις της ομάδας του είτε για τις εκτός έδρας αναμετρήσεις της ομάδας του που θα αφορούν στην κερκίδα της φιλοξενούμενης ομάδας.
Η ομάδα θα είναι υποχρεωμένη βάση νόμου να διατηρεί το αρχείο παρουσίας ενός αγώνα για μια τουλάχιστον βδομάδα με υπεύθυνο φύλαξης αρχείου (Data Protection Officer)ορισμένο εγκεκριμένο άτομο εντός της ομάδας από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου.
Σε περίπτωση που προκύψει ποινικό αδίκημα και η Αστυνομία προχωρήσει σε διερεύνηση του, τότε με δικαστικό ένταλμα, η ομάδα οφείλει να παραδώσει το συνολικό αρχείο παρουσίας που αφορά στην συγκεκριμένη κερκίδα.
Η Αστυνομία είναι υπεύθυνη για την εξεύρεση, σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία του παρανομούντος. Από πλευράς της ομάδας θα υπάρχει η άμεση δέσμευση για αναστολή της Κάρτας Μέλους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.
Ποινικά αδικήματα όπου προκύπτει άνοιγμα αρχείου παρουσίας

Είσοδος στο στάδιο σε κατάσταση μέθης ή μετά από χρήση ναρκωτικών ουσιών
Κατοχή αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών ή επικίνδυνων αντικειμένων
Ρίξιμο επικίνδυνων αντικειμένων στο γήπεδο ή στις κερκίδες
Είσοδος στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς άδεια
Αισχρή ή ρατσιστική συμπεριφορά
Πλαστογράφηση εισιτηρίου
Πέραν των θεμάτων που αφορούν στην αλλαγή της νομοθεσίας επιθυμούμε να αναφερθούμε σε δύο ακόμα σημαντικά ζητήματα που αφορούν σε σημαντικούς λόγους που κατά την άποψη μας έχουν επηρεάσει στην μείωση της προσέλευσης του κόσμου, στα ποδοσφαιρικά γήπεδα και που αφορούν κυρίως την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, τις τηλεοπτικές πλατφόρμες αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση μέσω των φορολογιών που διέπουν την τιμολόγηση των εισιτηρίων.

ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Είναι κοινώς παραδεκτό ότι οι ώρες και μέρες αγώνων είναι πολύ σημαντικές και πρέπει στον καθορισμό τους να αποτελεί προτεραιότητα για το ποιες θα ήταν οι ιδανικές ώρες και μέρες σε σχέση με το πώς μπορεί να βοηθηθεί ο κόσμος. Εμάς η εισήγηση μας είναι η εξής

Βασική μέρα διεξαγωγής των αγώνων να είναι η Κυριακή. Αν π.χ. υπάρχει πρωτάθλημα 12 ομάδων με 6 παιχνίδια ανά αγωνιστική τότε οι δύο εκ των 6 αγώνων να διεξάγονται το Σάββατο και οι υπόλοιποι αγώνες να διεξάγονται την Κυριακή.
Οι ώρες των αγώνων να είναι σταθερές και να μην μεταβάλλονται. Η εισήγηση μας είναι για τους αγώνες που διεξάγονται μεταξύ Νοεμβρίου-Φεβρουαρίου ώρα έναρξης να είναι στις 16:00 και μεταξύ Μαρτίου και Οκτωβρίου στις 18:00.
Σε περίπτωση που ομάδες μας αγωνίζονται σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων τότε όσες αγωνίζονται Τρίτη ή Τετάρτη, να αγωνίζονται την προηγούμενη αγωνιστική, ημέρα Σάββατο. Αν αγωνίζονται Πέμπτη τότε για την επόμενη αγωνιστική, να διεξάγεται ο αγώνας την Κυριακή.
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Θα πρέπει η ίδια η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να καθορίσει ανώτατη τιμή εισιτηρίου τα €15 και όχι τα €20 όπως ισχύει μέχρι και σήμερα. Ο ΑΠΟΕΛ εδώ και δύο χρονιές έχει καθορίσει διαφορετική τιμολόγηση ανά κερκίδα στις τιμές των μεμονωμένων εισιτηρίων και θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό να παρέχεται από την ομοσπονδία ευελιξία σε ότι αφορά στην διαφορετική τιμολόγηση ανά αγώνα. Σε αυτό το θέμα είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρξει συνεργασία και κατανόηση για το τι προστάζουν οι εποχές και από όλους τους άλλους φορείς που επηρεάζουν την τιμή ενός εισιτηρίου. Αναφερόμαστε πέραν από τα Σωματεία και την Ομοσπονδία, στον φόρο θεάματος, στους Δήμους και στο Φ.Π.Α.

Ως επίλογο επιθυμούμε να τονίσουμε ότι όσα αναγράφονται πιο πάνω αποτελούν την γενική φιλοσοφία της εισήγησης μας. Σημειώνουμε ότι σαφώς και πρέπει αρκετές παράμετροι που αφορούν είτε ουδέτερους φιλάθλους είτε άλλες λεπτομέρειες, να συζητηθούν εις βάθος. Είμαστε απόλυτα πρόθυμοι να συνεισφέρουμε σε τεχνογνωσία και χρόνο έτσι ώστε να βρεθούν οι καλύτερες λύσεις και να επιτευχθεί ο κοινός σκοπός όλων μας που είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Σας ευχαριστούμε,

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ».

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top