ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«ΣΒΗΣΤΑ» στους «8» του κυπέλλου ο Πανιώνιος! (ΒΙΝΤΕΟ)

«ΣΒΗΣΤΑ» στους «8» του κυπέλλου ο Πανιώνιος! (ΒΙΝΤΕΟ)

Χωρίς να… γκαζώσει, ο Πανιώνιος νίκησε 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Νέα Σμύρνη και έγινε η πρώτη ομάδα που πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Μετά το 1-1 των Ζωσιμάδων οι ομάδες είχαν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς, αλλά οι Γιαννιώτες, αν και έκαναν κάποιες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, περιορίστηκαν γενικά σε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι.

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, οι «κυανέρυθροι»… καθάρισαν την πρόκρισή τους και στο τέλος… έσβησαν και τις μηχανές, όταν είδαν και τον αντίπαλό τους να μην δείχνει ικανός να τους απειλήσει.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν στο 5ο λεπτό για τους φιλοξενούμενους με πρωταγωνιστή τον Μάνο, ο οποίος έκανε ντεμπούτο μετά τον δανεισμό του από τον Ολυμπιακό, όταν μετά από μια εξαιρετική κάθετη πάσα, πλάσαρε με τη μία, αλλά ο Μανοΐλοβιτς απέκρουσε.

Οι Γιαννιώτες ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στον αγώνα, είχαν την κατοχή και την πρωτοβουλία, με δεδομένο, μάλιστα, ότι ήθελαν οπωσδήποτε γκολ μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα.

Η… απάντηση του Πανιωνίου στην ευκαιρία του ΠΑΣ ήταν το σουτ του Σπιριντόνοβιτς μέσα από την περιοχή και σε θέση δεξιά, με τη μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στο 13’.

Στο 16’ ο Ντουρμισάι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο παίκτης των «κυανέρυθρων» είχε κάνει επιθετικό φάουλ με σπρώξιμο για να φτάσει στη μπάλα.

Νέα ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 18’ με τον Μάνο να κάνει διαγώνιο σουτ και τη μπάλα να περνάει έξω από το δεξί δοκάρι.

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν εξαιρετικός με φάσεις και στις δύο περιοχές και στο 23′ ο Πανιώνιος είχε δοκάρι όταν ο Κούρντι γύρισε από δεξιά, ο Ντουρμισάι έκανε το πλασέ στην κίνηση, ο Νεόφυτος Μιχαήλ απέκρουσε με το πόδι, η μπάλα πήγε και στο αριστερό δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.

Πολύ σημαντική στιγμή για τους γηπεδούχους και στο 34′ ο Μανθάτης έκανε ωραία προσπάθεια, ο Ντουρμισάι επιχείρησε ένα εντυπωσιακό εναέριο σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του ΠΑΣ.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με δύο πολύ καλές φάσεις για τους Γιαννιώτες, αρχικά στο 43ο λεπτό με τον Αθανασιάδη να μην προλαβαίνει να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, μετά την προβολή του Κάστρο και κατόπιν στο 45’ όταν ο Βιδάλ έκανε το γύρισμα από αριστερά, η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία και ο Σαραμαντάς έδιωξε παρακινδυνευμένα σε κόρνερ αποφεύγοντας το αυτογκόλ και το… εγκεφαλικό.

Στο 52’ ο Βρέσκας είδε παράβαση του Ευαγγέλου με το χέρι σε σουτ του Nτομίνγκες, ο Ντουρμισάι εκτέλεσε το πέναλτι και έκανε το 1-0.

Μετά το γκολ των «κυανέρυθρων» το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό με τον ΠΑΣ να μην μπορεί να γίνει απειλητικός, όπως συνέβη στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους.

Καλή ευκαιρία για τους Γιαννιώτες στο 67ο λεπτό με τον Ξυδά να κάνει κούρσα από δεξιά, να πατά περιοχή και να σουτάρει με το δεξί και τον Μανοΐλοβιτς να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

Κι αφού οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να βγάλουν αντίδραση μετά το πέναλτι, ο Πανιώνιος σκόραρε και δεύτερη φορά όταν από σέντρα του Μανθάτη, ο Σαραμαντάς από αριστερά έφτασε στη μπάλα, την έφερε στο δεξί και με τρομερό σουτ έκανε το 2-0 στο 75ο λεπτό.

Οι παίκτες του ΠΑΣ… πέταξαν λευκή πετσέτα μετά και το δεύτερο γκολ, οι γηπεδούχοι έριξαν κι αυτοί τον ρυθμό τους και έτσι τίποτα δεν άλλαξε ως το σφύριγμα της λήξης στη Νέα Σμύρνη, παρά την φάση που έκανε στις καθυστερήσεις ο ΠΑΣ με την κεφαλιά του Αθανασιάδη να μη βρίσκει στόχο.

Ο Πανιώνιος, ομάδα που παραδοσιακά ψάχνει τη διάκριση μέσω του Κυπέλλου, είναι στα προημιτελικά, ο ΠΑΣ στρέφει πια την προσοχή του αποκλειστικά στο πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Μανοΐλοβιτς, Σαραμαντάς, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου, Κεϊτά, Κόρμπος (86′ Μπανανά), Μανθάτης, Τσιλούλης (69’ Kαμαρά), Κούρντι, Ντουρμισάι (90′ Oικονομίδης).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Ν. Μιχαήλ, Α. Μιχαήλ, Ευαγγέλου, Σκόνδρας, Κάστρο, Αποστολόπουλος, Τσικάρσκι (68’ Σεργκελασβίλι), Βιδάλ (73’ Παμλίδης), Μάνος (65’ Κρίζμαν), Ξύδας, Αθανασιάδης.

Διαιτητής: Γιώργος Βρέσκας (σύνδεσμος Πιερίας)

 
Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



LIVE - Δημοτικές Εκλογές: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE - Δημοτικές Εκλογές: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top