ΚΟΣΜΟΣ

Η απάντηση Μέρκελ στην κριτική για το ντύσιμό της – «Οι άνδρες βάζουν το ίδιο κοστούμι συνεχώς»

Η απάντηση Μέρκελ στην κριτική για το ντύσιμό της – «Οι άνδρες βάζουν το ίδιο κοστούμι συνεχώς»

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Αγκελα Μέρκελ δεν έχει δεχτεί κριτική για την πολιτική της, αλλά για το ντύσιμό της… Ήρθε όμως η ώρα να απαντήσει.

Σε μια διαφορετική, λοιπόν, συνέντευξη, η καγκελάριος τς Γερμανίας μίλησε και για την κριτική που δέχεται εκείνη, σε σύγκριση με τους άνδρες. «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όταν ένας άνδρας φορά ένα σκούρο κοστούμι για 100 διαδοχικές ημέρες. Αλλά αν εγώ φορέσω το ίδιο σακάκι τέσσερις φορές σε δύο εβδομάδες, τρελαίνονται», είπε στην εφημερίδα Die Zeit.

Η ίδια προτιμά κλασικά σακάκια σε διαφορετικά χρώματα, αλλά τα γερμανικά αλλά και διεθνή ΜΜΕ έχουν ασχοληθεί πολλάκις με τις στιλιστικές επιλογές της. Όπως για παράδειγμα όταν εμφανίστηκε σε ετήσιο μουσικό φεστιβάλ με το ίδιο φόρεμα- μάλιστα το Spiegel είχε επισημάνει πως ακόμη και το κολιέ και το χτένισμά της ήταν πανομοιότυπο- ή όταν το 2008 πήγε στην όπερα στο Οσλο με τουαλέτα με βαθύ ντεκολτέ και η Die Welt αναρωτήθηκε «Πόσο μπούστο πρέπει να δείχνει μια καγκελάριος;».

«Πιστεύω ότι ως πολιτικός πρέπει να τα δέχεσαι αυτά. Μπορείς να κάνεις αυτή τη δουλειά όταν δεν επηρεάζεσαι από τα πράγματα. Πρέπει να επικεντρώνεσαι στο καθήκον», είπε η ίδια, ενώ χαρακτήρισε υπερβολή την άποψη του δημοσιογράφου ότι έχει γίνει «το πιο σημαντικό» γυναικείο πρότυπο στον κόσμο.

«Άλλες γυναίκες στην πολιτική έχουν συνεισφέρει σημαντικά σε αυτό: η Χίλαρι Κλίντον, η Τερέζα Μέι. Η Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν μακράν μπροστά από την εποχή μας. Και σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο η βασίλισσα της Αγγλίας έχει επίσης καθορίσει πολλά πράγματα μέσω της γκαρνταρόμπας της. Αλλά και εγώ έχω μια συνεισφορά, εξ’ ορισμού», σχολίασε η Μέρκελ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top