ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στεφάνου: «Ο Πρόεδρος σύγχυσε τις ημερομηνίες – Δεν έχουμε 1η τ’ Απρίλη»

Στεφάνου: «Ο Πρόεδρος σύγχυσε τις ημερομηνίες – Δεν έχουμε 1η τ’ Απρίλη»

«Αν ήταν 1η του Απρίλη θα μπορούσε ο Πρόεδρος να ισχυριστεί ότι στη θητεία του δεν υπήρξε διασπάθιση δημοσίου χρήματος» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη μετά την παράδοση της ετήσιας έκθεσης του Γεν. Ελεγκτή.

«Ο Πρόεδρος προφανώς σύγχυσε τις ημερομηνίες. Σήμερα έχουμε είκοσι τέσσερις του Γενάρη και όχι 1η τ’ Απρίλη.  Αν ήταν 1η του Απρίλη θα μπορούσε ο Πρόεδρος να ισχυριστεί ότι στη θητεία του δεν υπήρξε διασπάθιση δημοσίου χρήματος», σημείωσε χαρακτηριστικά σε γραπτή του δήλωση.

Αλήθεια, διερωτήθηκε:

  • Η επιχορήγηση ιδιωτικής τράπεζας με δισεκατομμύρια ευρώ από τους φορολογούμενους πολίτες και το φάγωμα του συνεργατισμού τι είναι;
  • Τι είναι η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Λεμεσού που κοστίζει πολλά εκατομμύρια στο κράτος κάθε χρόνο;
  • Τι είναι τα εκατομμύρια των μελετών που κάνει η κυβέρνηση και που τελικά μπαίνουν στα συρτάρια; 
  • Τι είναι η αγορά υπηρεσιών εκατομμυρίων ευρώ που η κυβέρνηση το έχει κάνει πρακτική;
  • Τι είναι ο διορισμός συμβούλων, παρασυμβούλων, επιτρόπων στους οποίους διορισμούς προβαίνει η κυβέρνηση κάθε λίγο και λιγάκι;

«Οι περιπτώσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος είναι πολλές και μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να λεχθεί ότι δεν υπάρχει διασπάθιση δημόσιου χρήματος», σημείωσε επίσης.

Ακόμη ανάφερε: «Είπε ο Πρόεδρος ότι λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψιν οι Εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή. Είναι στη βάση τούτου που η κυβέρνηση επιτέθηκε στον Γενικό Ελεγκτή με απόφαση μάλιστα ανακοίνωση του Υπουργικού Συμβουλίου;».

Καταλήγοντας είπε: «Αλήθεια, πώς ενήργησε η κυβέρνηση σε μία από τις συστάσεις που εδώ και καιρό κάνει ο Γενικός Ελεγκτής σε σχέση με την εναλλαξιμότητα των νομικών συμβούλων στους Ημικρατικούς Οργανισμούς; Η κυβέρνηση σιώπησε, δεν έκανε τίποτε στο θέμα και απλώς παρακολουθεί και ενισχύει τα βασίλεια και τα κατεστημένα να συνεχίσουν τη δράση τους στην Κύπρο». 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top