ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Παπαδάκης: «Αδικαιολόγητη καθυστέρηση» για το χαλούμι – Κατεπείγουσα επιστολή του Ευρωβουλευτή

Δ. Παπαδάκης: «Αδικαιολόγητη καθυστέρηση» για το χαλούμι – Κατεπείγουσα επιστολή του Ευρωβουλευτή

Κατεπείγουσα γραπτή ερώτηση του Ευρωβουλευτή της ΕΚΕΚ, Δημήτρη Παπαδάκη, για τη μη κατοχύρωση του χαλλουμιού ως Προϊόν με Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ).

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ, Δημήτρης Παπαδάκης, κατέθεσε κατεπείγουσα γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης για την κατοχύρωση του κυπριακού χαλλουμιού ως ΠΟΠ.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Ευρωβουλευτή, ο κύριος Παπαδάκης ζήτησε να ενημερωθεί από την Επιτροπή για τους λόγους της εν λόγω καθυστέρησης όπως επίσης και το πότε αναμένεται να προωθηθεί προς τελική έγκριση.

«Η παρατηρούμενη καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης δημιουργεί τεράστιες δυσκολίες και προβλήματα κυρίως στους περισσότερους από 3.000 αιγοπροβατοτρόφους της Κύπρου οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν προβεί σε σημαντικές επενδύσεις με στόχο τον εκσυγχρονισμό των μονάδων τους, ώστε να είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις αναμενόμενες ανάγκες και στις προδιαγραφές του προϊόντος όπως αυτές εμφανίζονται στον υπό έγκριση φάκελο που έχει υποβληθεί από το 2014», τόνισε ο Ευρωβουλευτής.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Ευρωβουλευτής θεωρεί αδήριτη την ανάγκη όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του χαλλουμιού ως ένα γνήσιο, αυθεντικό κυπριακό προϊόν.

«Οι περεταίρω καθυστερήσεις οδηγούν σε κίνδυνο και τους Κύπριους γεωργούς αλλά και την κυπριακή οικονομία», υπογράμμισε ο Παπαδάκης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Στήθηκε Κέντρο Κρίσεως για την πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Στο σημείο η Υπ. Γεωργίας -Δείτε βίντεο

Στήθηκε Κέντρο Κρίσεως για την πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Στο σημείο η Υπ. Γεωργίας -Δείτε βίντεο

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top