ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Διαστημική» πρόκριση με ΕΞΑΡΑ για την Μπαρτσελόνα – Μέρες 2005 ζει η Μπέτις! (ΒΙΝΤΕΟ)

«Διαστημική» πρόκριση με ΕΞΑΡΑ για την Μπαρτσελόνα – Μέρες 2005 ζει η Μπέτις! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια «καταιγιστική» Μπαρτσελόνα συνέτριψε 6-1 τη Σεβίλλη στο «Καμπ Νου», στον δεύτερο μεταξύ τους προημιτελικό του Copa Del Rey και πήρε πανηγυρική πρόκριση στα ημιτελικά.

Η ισοπεδωτική Μπαρτσελόνα σάρωσε 6-1 τη Σεβίλλη στο «Καμπ Νου» στον δεύτερο μεταξύ τους προημιτελικό του Copa Del Rey και προκρίθηκε με εμφατικό και εντυπωσιακό τρόπο στα ημιτελικά της διοργάνωσης, «ανατρέποντας» με τον πιο πανηγυρικό τρόπο το 0-2 της πρώτης αναμέτρησης στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» την ώρα που φαινόταν «βουνό» η πρόκριση της στους «4» του θεσμού, δείχνοντας πως είναι το ξεκάθαρο φαβορί πλέον για την κατάκτηση και των δύο εγχώριων διοργανώσεων.

Το πέναλτι του Κουτίνιο στο 13’ έκανε το 1-0, με τους Ανδαλουσιανούς να αστοχούν σε δικό τους στη συνέχεια και τον Ράκιτιτς να ολοκληρώνει το ημίχρονο με το 2-0 στο 31’.

Ξανά ο Κουτίνιο έκανε το 3-0 στο 53’ και ο Σέρχι Ρομπέρτο στο 4-0 στο 55’. Στη συνέχεια, ακυρώθηκε γκολ των «μπλααυγκράνα» και στο 68’ ο Αράνα έδωσε ελπίδες στην ομάδα του.

Οι Ανδαλουσιανοί προσπάθησαν για το δεύτερο γκολ, όμως έμεναν εκτεθειμένοι πίσω και, έτσι, στο 89’ ο Σούρες και στο 92’ ο Μέσι έδωσαν πανηγυρικό τόνο στην πρόκριση των νταμπλούχων της ιβηρικής χώρας.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Σίλεσεν, Πικέ, Λενγκλέ, Ζόρντι Αλμπα, Σέρζι Ρομπέρτο, Αρτούρ (90′ Αλενιά), Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (76′ Βιδάλ), Κουτίνιο (81′ Σεμέντο), Μέσι, Λουίς Σουάρες.

Σεβίλλη (Πάμπλο Ματσίν): Σοριάνο, Κίερ, Καρίτσο, Σέρχι Γκόμεθ, Αράνα (84′ Χιλ), Μπανέγα (77′ Βάσκες), Αμαντού, Μέσα (77′ Μπεν Γιεντέρ), Πρόμες, Σαράμπια, Αντρέ Σίλβα.

Μέρες 2005 ζει η Μπέτις

Στα ημιτελικά του Copa Del Rey για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια προκρίθηκε η Μπέτις, που νίκησε 3-1 στην παράταση την Εσπανιόλ και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα, πήρε το εισιτήριο.

Μέρες… 2005, όταν κατέκτησε το δεύτερο και τελευταίο κύπελλο στην ιστορία της, ζει η Ρεάλ Μπέτις!

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια, η ομάδα της Ανδαλουσίας προκρίθηκε στα ημιτελικά του Copa Del Rey, νικώντας 3-1 στην παράταση την Εσπανιόλ, στη ρεβάνς του 1-1 της Βαρκελώνης.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν περισσότερο συγκεντρωμένοι και με στόχο να πετύχουν το γκολ που χρειάζονταν για να έχουν ελπίδες πρόκρισης. Το κατάφεραν στο 33’ με τον Μπαπτιστάο, μεταφέροντας το «πρέπει» στην πλευρά των γηπεδούχων.

Μετά το σοκ, η Μπέτις ανέλαβε τα ηνία και πίεσε προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση. Ευκαιρίες δημιουργήθηκαν αρκετές και αυτή που μετατράπηκε σε γκολ, έγινε στο 76’ με σκόρερ τον Λο Σέλσο.

Στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο, το μοναδικό που άλλαξε ήταν η αριθμητική ισορροπία, μιας και η Εσπανιόλ έμεινε με δέκα παίκτες στο 94’ λόγω αποβολής του Ρότσα.

Με σκορ 1-1, όπως και στο πρώτο παιχνίδι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ημίωρη παράταση. Μόλις στο πέμπτο λεπτό, η Μπέτις έφτασε στην ανατροπή με τον Λεόν και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μαντί «έγραψε» το 3-1, βάζοντας γερά θεμέλια πρόκρισης.

Με… αέρα δύο τερμάτων, οι γηπεδούχοι «πάτησαν φρένο», ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν τις δυνάμεις για κάτι περισσότερο.

Έτσι, με τελικό σκορ 3-1, μετά από 120 αγωνιστικά λεπτά, η ομάδα της Ανδαλουσίας πήρε μια πανηγυρική πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top