ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ΠτΔ - Λουτ – Τι προσμένει η απεσταλμένη του ΟΗΕ

Συνάντηση ΠτΔ - Λουτ – Τι προσμένει η απεσταλμένη του ΟΗΕ

Την προσδοκία ότι θα υπάρξει πρόοδος όσον αφορά τη συνομολόγηση των όρων αναφοράς κατά τη νέα επίσκεψη στην Κύπρο της απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, λέγοντας παράλληλα ότι η ε/κ πλευρά είναι έτοιμη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ενόψει της αυριανής συνάντησης της κ. Λουτ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «εμείς περιμένουμε ότι θα συνεχιστεί η συζήτηση. Προσβλέπουμε στη συνάντηση με την επιδίωξη να επιτευχθεί πρόοδος και ει δυνατόν να συνομολογηθούν οι όροι αναφοράς. Εμείς είμαστε έτοιμοι».

Ο κ. Προδρόμου εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι τα όσα ακούγονται από τουρκικής πλευράς και καταγράφονται και σε πρόσφατη ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, δεν θα επαληθευτούν ενώπιον της κ. Λουτ.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη, με ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, η Άγκυρα είχε επικρίνει την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για ανανέωσης της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, υποστηρίζοντας ότι δεν συνάδει με τις τελευταίες εκθέσεις του ΓΓ του ΟΗΕ και προδικάζει το αποτέλεσμα των επαφών της κ. Λουτ στην Κύπρο. Το τουρκικό ΥΠΕΞ ανέφερε επίσης ότι η Άγκυρα διατηρεί τη θέση ότι όλες οι εναλλακτικές λύσης του Κυπριακού είναι στο τραπέζι, μη αποκλειομένης της ομοσπονδίας.

Η κ. Λουτ αναμένεται να αφιχθεί σήμερα στην Κύπρο και το πρωί της Κυριακής θα έχει συνάντηση με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις από την τελευταία της επίσκεψη στην Κύπρο, τον περασμένο Δεκέμβριο. Ακολούθως θα συναντηθεί στις 11.00πμ με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στα κατεχόμενα. Η συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη έχει οριστεί για τις 18.30 αύριο το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η κ. Λουτ αναχωρεί από την Κύπρο για τη Νέα Υόρκη την Τρίτη ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και ένας δεύτερος γύρος επαφών με τους δύο ηγέτες, αναλόγως της έκβασης των αυριανών συναντήσεων. Ήδη ο κ. Ακιντζί δήλωσε ότι είναι πιθανή μια συνάντηση με την κ. Λουτ και τη Δευτέρα.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top