ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Υπομονετικός και…. ΠΕΝΤΑΔΑΤΟΣ ο Άρης, με λυτρωτή τον Γκαρσία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπομονετικός και…. ΠΕΝΤΑΔΑΤΟΣ ο Άρης, με λυτρωτή τον Γκαρσία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Άρης κατάφερε να «ξεκλειδώσει» με τον Γκαρσία στο 77′ την σφιχτή άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα και με τη δεύτερη σερί νίκη του πέρασε στην πέμπτη θέση!

Βάσει ποδοσφαιρικής λογικής, τακτικής αλλά και ευκαιριών, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη άξιζε τη νίκη και την πήρε χάρη στον βραχύσωμο Αργεντίνο επιθετικό, τον μοναδικό που κατάφερε να «ξεκλειδώσει» την πολυπρόσωπη άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα.

«Ταμπούρι» ο ΠΑΣ, αργός ο Άρης

Ο Σάββας Παντελίδης χρησιμοποίησε το ίδιο σχήμα με αυτό στην Ξάνθη και είδε τους παίκτες να σκοντάφτουν πάνω στην πολυπρόσωπη άμυνα του ΠΑΣ.

Ο Γιάννης Πετράκης επέλεξε σχήμα 5-3-2 το οποίο σε κατάσταση επίθεσης μεταλλασσόταν σε 3-5-2 και ουσιαστικά επένδυσε στη δυσκολία της δημιουργίας του Άρη από τον άξονα, καθώς ο μεν Σιώπης ήταν αποτελεσματικός στα ανασταλτικά καθήκοντά του αλλά δεν φάνηκε δημιουργικά, ενώ ο Νικολάς Ντιγκινί μπήκε στο παιχνίδι προς το τέλος του πρώτου μέρους. Συνέπεια αυτής της κατάστασης ήταν ο περιορισμένος αριθμός ευκαιριών για τον Άρη.

Στο 17ο λεπτό ο Λάρσον δεν έκανε καλό κοντρόλ εντός της περιοχής (μετά από πάσα του Ματέο Γκαρσία) και η φάση τελείωσε με επιθετικό φάουλ του Σουηδού.

Δύο λεπτά αργότερα, ο ΠΑΣ Γιάννινα ορθώς ζήτησε πέναλτι καθώς σε εκτέλεση φάουλ λίγο κάτω από τη γραμμή του κέντρου η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Κόρχουτ και κατέληξε στην αγκαλιά του Κουέστα.

Παιχνίδι από τα άκρα

Ο Άρης προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα από τα άκρα, επενδύοντας στην όρεξη των Ματέο Γκαρσία, Λάρσον με τον τελευταίο να συγκλίνει και στον άξονα δίνοντας την αριστερή πλευρά στον Κόρχουτ.

Ο Γκαρσία απείλησε δύο φορές μέσα σε διάστημα δύο λεπτών (28’ και 30’) ενώ ο Λάρσον στην κόντρα επίθεση στο 34ο λεπτό προσπάθησε να κρεμάσει τον Βελλίδη αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο ΠΑΣ βασίστηκε περισσότερο στις επινοήσεις του Δημήτρη Μάνου και σημάδεψε τον Κόρχουτ στη δική του επιθετική δραστηριότητα.

Ωστόσο είχε… υποψία ευκαιριών μόνο από τις στημένες φάσεις, όπως στο κόρνερ του 38ου λεπτού όπου ο Στέφανος Αθανασιάδης, βρισκόμενος στην πλάτη της άμυνας, δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ένα βιαστικό σουτ του Ντιγκινί από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και με τον ΠΑΣ να παίζει το παιχνίδι των καθυστερήσεων από πολύ νωρίς.

Δεν πατούσε περιοχή

Ο Άρης διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ο ΠΑΣ συνέχισε τη μαζική άμυνα… κρύβοντας την περιοχή από τους «κίτρινους». Οι τελευταίοι δεν έβρισκαν διαδρόμους και ο μοναδικός τρόπος απειλής ήταν με σουτ από το ύψος της περιοχής.

Αυτό έκανε ο Ματέο Γκαρσία στο 55ο λεπτό αλλά ο Βελλίδης απομάκρυνε με τις γροθιές του, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Μανώλη Σιώπη.

Η απάντηση του ΠΑΣ ήρθε στο 67ο λεπτό όπου η κεφαλιά του Κάστρο κατέληξε άουτ έπειτα από εκτέλεση φάουλ μακριά από την περιοχή του Άρη.

Η πρώτη κίνηση από τον Σάββα Παντελίδη ήταν η χρησιμοποίηση του Ματίγια αντί του Μπάσα, ελπίζοντας σε καλύτερη δημιουργία από τον άξονα αλλά και πάσα στους ακραίους επιθετικούς.

Ο ΠΑΣ άλλαξε τη λογική του στο τελευταίο 20πτο του αγώνα, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να απειλήσει.

Στο 74’ ο Ματέο Γκαρσία έχασε μια μοναδική ευκαιρία καθώς από κόντρες βρέθηκε απέναντι στον Βελλίδη από πλάγια θέση στο ύψος της μικρής περιοχής και είδε τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ να αποκρούει με τα… ακροδάχτυλα.

Στην κόντρα επίθεση ο Δημήτρης Μάνος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το λάθος του Κουέστα, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Τζημόπουλος ολομόναχος από το ύψος της μικρής περιοχής, στην κεφαλιά που επιχείρησε, είδε την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Κουέστα.

Η λύτρωση με Ματέο

Στο γεμάτο δεκάλεπτο από το 70’ έως το 80’, ο Άρης βρήκε το πολυπόθητο γκολ. Ο Νικολάς Μαρτίνες έκανε το σουτ, ο Βελλίδης απέκρουσε ασθενώς και ο Ματέο Γκαρσία έφυγε από κανονική θέση, πρόλαβε τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 77ο λεπτό για το 1-0.

Από εκείνο το σημείο άλλαξε και η εικόνα του αγώνα, καθώς ο ΠΑΣ πάτησε την μπάλα στο γήπεδο και προσπάθησε να γίνει πιο απειλητικός.

Ο Γιάννης Πετράκης έριξε πιο επιθετικογενείς παίκτες στο γήπεδο, ενώ η απάντηση του Σάββα Παντελίδη ήταν η χρησιμοποίηση τρίτου στόπερ (σ. σ. Βέλεθ) αλλά περισσότερο σε ρόλο αμυντικού χαφ και κάπως έτσι θωράκισε το αποτέλεσμα καθώς ο ΠΑΣ δεν είχε ούτε υποψία ευκαιρίας.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι: Λάρσον, Τζανακάκης, Διαμαντόπουλος (Άρης), Κάστρο, Τζημόπουλος, Βελλίδης, Μάνος (ΠΑΣ).

MVP: Ο Ματέο Γκαρσία σκόραρε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική για τον Άρη και επιβραβεύτηκε έτσι η πολύ καλή εμφάνισή του.

Στο ύψος του: Ο Γιώργος Δεληζήσης έκανε πολύ καλό παιχνίδι «καθαρίζοντας» όλες τις φάσεις στα ψηλά.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μιχάι Κόρχουτ δεν κράτησε τη θέση του στο πρώτο ημίχρονο, δε συμμετείχε στον βαθμό που θα έπρεπε στην επίθεση, έκανε και το λάθος στη φάση του 20ου λεπτού.

Η γκάφα: Του Κουέστα στο 75ο λεπτό ο οποίος πήγε στα όρια της περιοχής του για να σταματήσει τον Μάνο κι ενώ ήταν δίπλα στον επιθετικό του ΠΑΣ ο Ρος. Ο Ισπανός τερματοφύλακας έχασε την μπάλα από τα χέρια του αλλά διόρθωσε το λάθος του σταματώντας κανονικά τον Μάνο στο σουτ που επιχείρησε ο τελευταίος.

Το «στραγάλι»: Πολλά λάθη από τον Στέφανο Κουμπαράκη. Δεν ήταν την παράβαση του Κόρχουτ στο 20ο λεπτό και κατ’ επέκταση το πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ, δεν απέβαλε επίσης τον Κάστρο με δεύτερη κίτρινη.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Γιατί ο Άρης μπήκε στο γήπεδο για να παίξει δημιουργικό ποδόσφαιρο και ο ΠΑΣ για να καταστρέψει το παιχνίδι του. Οι «κίτρινοι» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, τις περισσότερες ευκαιρίες και το γκολ του Ματέο Γκαρσία οδήγησε στη μετουσίωση της ανωτερότητάς τους.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Παντελίδης): Κουέστα, Δεληζήσης, Μπάσα (64’ Ματίγια), Ντιγκινί, Λάρσον (75’ Μαρτίνες), Γκαρσία, Διαμαντόπουλος (88’ Βέλεθ), Τζανακάκης, Σιώπης, Κόρχουτ, Ρόουζ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Λίλα (82’ Παμλίδης), Νικολιάς, Τζημόπουλος, Γιάκος (82’ Βιδάλ), Μπουκουβάλας, Σεργελασβίλι, Αθανασιάδης, Σκόνδρας, Κάστρο, Μάνος (87’ Μπαπτίστ).

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top