ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΡΟΔΟΘΕΟΥ: Αλλαγή δεδομένων για τον 26χρονο που ‘έδωσε΄ Σηφη και Ρούντολφ

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΡΟΔΟΘΕΟΥ: Αλλαγή δεδομένων για τον 26χρονο που ‘έδωσε΄ Σηφη και Ρούντολφ

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας παρουσιάστηκε τη Δευτέρα (04/02), ο 26χρονος Ανδρέας Χατζηαναστασίου, δεύτερος κατηγορούμενος στην υπόθεση απόπειρας φόνου εναντίον του Νίκου Ροδοθέου και παράλληλα μάρτυρας κατηγορίας στην ίδια υπόθεση.   

Της Γεωργίας Παππούτα

Ο κατηγορούμενος στην τελευταία δικάσιμο Τρίτη (29/01), για πρώτη φορά έδειξε την επιθυμία του να τον υπερασπιστεί δικηγόρος της κυβέρνησης, έτσι ζήτησε νομική αρωγή. Να σημειωθεί ότι ο Χατζηαναστασίου δεν είχε εκφράσει ξανά αυτή την επιθυμία, ενώ πάντα υπερασπιζόταν ο ίδιος τον εαυτό του και είχε παραδεχθεί την κατηγορία ότι ενώ γνώριζε ότι δύο πρόσωπα είναι ένοχοι κακουργήματος, δηλαδή απόπειρας φόνου, παρείχε βοήθεια σε αυτούς με σκοπό να τους παράσχει τη δυνατότητα να αποφύγουν τη τιμωρία.  

Το αίτημα του για νομική αρωγή εγκρίθηκε από το Κακουργιοδικείο με την Κατηγορούσα Αρχή να μην φέρει καμία ένσταση και δόθηκε στον κατηγορούμενο το διάστημα τεσσάρων ημερών για να αποφασίσει ποιος δικηγόρος θα τον υπερασπιστεί.  

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Χατζηαναστασίου παράλληλα είναι και μάρτυρας κατηγορίας, αφού είναι το άτομο που σε μαρτυρία του ισχυρίστηκε ότι εμπλέκονται και οι δύο καταζητούμενοι από την Αστυνομία Κύπρου, Ιωσήφ Ιωσήφ (Σήφης) και  Miroslav Balazovjech, οι οποίοι συνελήφθησαν και κρατούνται από την ψευδοαστυνομία για τους επόμενους δυο μήνες, για παράνομη είσοδο στα Κατεχόμενα.   

Στο πλαίσιο της δικαστικής διαδικασίας την Δευτέρα (04/02) το παρών του δεν έδωσε ο πρώτος κατηγορούμενος στην υπόθεση, Άνταμ Αμπουραμαντάν, εφόσον δεν κρίθηκε αναγκαίο. Σημειώνετε ότι ο 37χρονος Άνταμ, δεν παραδέχθηκε στις κατηγορίες ότι συνωμότησε και αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Νίκο Ροδοθέου, μαζί με «Σήφη» και Ρούντολφ, αλλά και την κατοχή όπλου και πυρομαχικών. 

Πρόκειται για τον 37χρονο Παλαιστίνιο και τον 26χρονο Ελληνοκύπριο, οι οποίοι είχαν συλληφθεί όταν προσπαθούσαν να μεταφέρουν την μοτοσικλέτα που εντοπίστηκε και την οποία ο Νίκος Ροδοθέου, αναγνώρισε ως εκείνη που επέβαιναν τα δύο πρόσωπα, που πυροβόλησαν εναντίον του στις 26 Νοεμβρίου στην λεωφόρο Καλλιπόλεως. 

Να σημειωθεί ότι ο 26χρονος Ε/κ κατηγορούμενος στην υπόθεση απόπειρας φόνου εναντίον του Νίκου Ροδοθέου συνελήφθη, μαζί με τον 24χρονο αδελφό του, ως ύποπτος και σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση ναρκωτικών. Και οι δύο παραπέμφθηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου το οποίο θα συνεδριάσει στις 17 Ιανουαρίου 2019.   

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top