ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σύρος, κάτοικος Κύπρου, κίνησε αγωγή στην κυβέρνηση της Ουγγαρίας – Θα απελαθεί σε τρίτη χώρα

Σύρος, κάτοικος Κύπρου, κίνησε αγωγή στην κυβέρνηση της Ουγγαρίας – Θα απελαθεί σε τρίτη χώρα

Σύρος μετανάστης που καταδικάστηκε για παράνομη είσοδο στη χώρα και φυλακίστηκε κίνησε αγωγή στο γραφείο της ουγγρικής κυβέρνησης αλλά έχασε.

 

Μπροστά σε μια παράξενη υπόθεση βρέθηκε το ουγγρικό δικαστήριο όταν Σύρος μετανάστης κίνησε αγωγή στο γραφείο της ουγγρικής κυβέρνησης για δυσφήμιση λόγω ενός ερωτηματολογίου.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Ahmed Hamed, που θεωρείται κάτοικος Κύπρου, ήταν ανάμεσα σε ένα γκρουπ μεταναστών, που κατά την μεταναστευτική κρίση του 2015, που πετροβόλησαν αστυνομικούς στα σύνορα με την Σερβία πριν εισέλθουν με τη βία στην Ουγγαρία, με αποτέλεσμα τελικά να συλληφθεί και καταδικαστεί σε 5 χρόνια φυλάκισης.

Το όλο ζήτημα προκλήθηκε όταν το 2017, το γραφείο του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, έστειλε ένα ερωτηματολόγιο για τη μετανάστευση σε νοικοκυριά στα οποία γινόταν αναφορά για την υπόθεση του Hamed και περιγραφόταν ως καταδικασθέντας.

Ο Hamed ισχυρίστηκε πως αυτό ήταν δυσφημιστικό καθώς η καταδίκη του δεν ήταν οριστική μέχρι το 2018, ωστόσο, ο δικαστής δήλωσε πως η υπόθεση και η αγωγή είναι αβάσιμη καθώς το όλο ζήτημα είχε πάρει αρκετή δημοσιότητα τον τότε καιρό.

Ο Σύρος μετανάστης αποφυλακίστηκε τον προηγούμενο μήνα και αναμένει την απέλαση του σε τρίτη χώρα, με τον ίδιο να θεωρείται ωστόσο κάτοικος Κύπρου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top