ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΥΠ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ: Μας παρακολουθούν μέσω Viber και μας εκφοβίζουν – H απάντηση του Υπουργείου

ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΥΠ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ: Μας παρακολουθούν μέσω Viber και μας εκφοβίζουν – H απάντηση του Υπουργείου

Με ψεύδη, γενικότητες και απόπειρα εκφοβισμού το Υπουργείο Εμπορίου προσπαθεί να «κλείσει» το θέμα που αφορά καταγγελίες Επιθεωρητών για τις αξιολογήσεις τους στην Υπηρεσία Καταναλωτή, υποστηρίζει η Παγκύπρια Συντεχνία Ισότητα, με το Υπουργείο να απαντά στις κατηγορίες.

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Η απάντηση του Υπουργείου Εμπορίου προς την Παγκύπρια Συντεχνία Ισότητα μετά από καταγγελίες τους πού αφορούν τις αξιολογήσεις Επιθεωρητών της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή των Επαρχιακών Γραφείων Λεμεσού και Λάρνακας, επισυνάφθηκε μαζί και με ένα παράξενο στιγμιότυπο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Παγκύπρια Συντεχνία Ισότητα, σε απαντητική της επιστολή προς τον ίδιο τον Υπουργό, σε σχέση με τις αξιολογήσεις Επιθεωρητών αορίστου χρόνου, σε επιστολή που έλαβε επισυνάφθηκε προκλητικά και στιγμιότυπο οθόνης προσωπικού μηνύματος του Προέδρου της που στάλθηκε αποκλειστικά και μόνο προς μέλη της Συντεχνίας τα οποία είναι μέλη ενός από τα γκρουπ της Συντεχνίας στην πλατφόρμα Viber.

 Όπως αναφέρει η Συντεχνία το συγκεκριμένο στιγμιότυπο οθόνης επισυνάφθηκε προκλητικά και με πρόθεση τον εκφοβισμό των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε να λάβουν γνώση ότι υπόκεινται σε παρακολούθηση, ξεκαθαρίζοντας πως σκοπός του μηνύματος ήταν να ζητηθεί από επηρεαζόμενα μέλη τις Συντεχνίας να περιγράψουν «τι ακριβώς είχε γίνει και τι έχει λεχθεί».

Παράλληλα, στην επιστολή της η Παγκύπρια Συντεχνία Ισότητα ξεκαθαρίζει πως στην προηγούμενη της καταγγελία προς τον κ. Λακκοτρύπη αποδόθηκαν με ακρίβεια τα γεγονότα, με βάση τις μαρτυρίες που εξασφαλίστηκαν από τους επηρεαζόμενους υπαλλήλους, ενώ η απάντηση που έλαβαν είναι ασαφής και γενική χωρίς να αναφέρεται πουθενά ο σχετικό Νόμος.

Στην απαντητική επιστολή της η Συντεχνία πρόβαλε την εξής θέση:

«Ο ασαφής, γενικός και μη συγκεκριμένος χαρακτήρας των ισχυρισμών…, η παντελής έλλειψη αναφοράς στον σχετικό Νόμο (70(Ι)/2016) και ειδικά στο εδάφιο (4) του άρθρου 16 και στον τύπο του ειδικού εντύπου αξιολόγησης, η χρήση ψεύδους, η υιοθέτηση ύφους που φανερώνει παντελή έλλειψη διάθεσης για σοβαρή εξέταση της καταγγελία της Συντεχνίας και άρσης της αδικίας σε βάρος των συναδελφισσών, η χρήση υλικού εξασφαλισθέντος κατά ανήθικο ή παράνομο και ανήθικο τρόπο για εκφοβισμό αποτελούν τεκμήρια για το ποιος πράγματι προσβάλλει ατεκμηρίωτα το κύρος της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Καταλήγοντας, η Συντεχνία ζήτηση τις διορθωτικές ενέργειες του Υπουργού, ώστε να λήξει το ζήτημα.

Τι απαντά το Υπουργείο

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με το Υπουργείο Εμπορίου και την κα. Ρέα Κουρτελλή, για το όλο ζήτημα και τις καταγγελίες εκφοβισμού από την Παγκύπρια Συντεχνία Ισότητα, μας ειπώθηκε πως η απάντηση που δόθηκε από το Υπουργείο στην Συντεχνία είναι στα πλαίσιο της νομιμότητας και με κάθε σεβασμό στη Συντεχνία που νοιάζεται για τα μέλη της και υπερασπίζεται τα δικαιώματα τους.

«Είμαι αμερόληπτη, απροσωπόληπτη και ενεργώ μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας», μας είπε χαρακτηριστικά η κα. Κουρτελλή.

Όσον αφορά το ζήτημα με το στιγμιότυπο οθόνης από το Viber που επισυνάφθηκε στην απαντητική επιστολή του Υπουργείου η κα. Κουρτελλή μας απάντησε κατηγορηματικά πως αυτό θεωρήθηκε ως ανακοίνωση της συγκεκριμένης Συντεχνίας και γι’ αυτό συμπεριλήφθηκε στην επιστολή.

Μάλιστα, όπως μας είπε το συγκεκριμένο στιγμιότυπο οθόνης δεν εξασφαλίστηκε από την ίδια ή από το Υπουργείο, αλλά στάλθηκε σε αυτούς σαν ανακοίνωση, χωρίς να κατονομάζει ή να προσδιορίζει τον αποστολέα, και με αυτό τον τρόπο τέθηκε υπόψιν του Υπουργείου.

Να σημειώσουμε πως καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης μας η κα. Κουρτελλή μας ανέφερε συνεχώς πως όχι μόνο σέβεται τις Συντεχνίες, αλλά μάλιστα γνωρίζει και πώς να συνεργάζεται μαζί τους.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top