ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ –ΘΑΝΑΤΟΣ 26ΧΡΟΝΟΥ: Έκαναν πέντε μέρες να την ειδοποιήσουν για τις αναλύσεις -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ –ΘΑΝΑΤΟΣ 26ΧΡΟΝΟΥ: Έκαναν πέντε μέρες να την ειδοποιήσουν για τις αναλύσεις -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σοβαρές καταγγελίες από τους οικείους του 26χρονου Βασίλη που απεβίωσε στις 8 Φεβρουαρίου, από μη έγκαιρη διάγνωση του υποθυρεοειδισμού από τον οποίο έπασχε, σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστηρίζει η οικογένεια.

Του Φάνη Μακρίδη

Η μητέρα του θανόντα, Πανδώρα Νικολαΐδου, μίλησε το πρωί της Τετάρτης (13/02) στο ThemaOnline δηλώνοντας πως σύμφωνα με τη θέση του υπουργείου Υγείας, στις 24 Ιανουαρίου είχαν καταχωρηθεί στο σύστημα τα αποτελέσματα των αναλύσεων του Βασίλη που έδειχναν ότι το παιδί της έπασχε από υποθυρεοειδισμό.

«Ωστόσο, εμείς ενημερωθήκαμε από τους γιατρούς για τα αποτελέσματα των αναλύσεων πέντε ημέρες μετά και συγκεκριμένα στις 29 Ιανουαρίου. Τότε ήταν αργά. Αν ειδοποιούμασταν έγκαιρα θα χορηγείτο θυροξίνη στον Βασιλάκη μου και θα αποφεύγαμε την υποθερμία και το σηψαιμικό σοκ, που ήταν τελικά και η αιτία του χαμού του μωρού μας» συμπλήρωσε η κα Νικολαΐδου.

Σε σχέση με τα επόμενά της βήματα, ανέφερε: «Σήμερα το απόγευμα (13/02) θα έχουμε συνάντηση με το δικηγόρο μας και θα αποφασίσουμε για τα επόμενά μας βήματα. Εξετάζουμε σοβαρά το ενδεχόμενο να κάνουμε καταγγελία στο ΤΑΕ Λεμεσού για ιατρική αμέλεια. Πρέπει οι γιατροί να λογοδοτήσουν».

Στη φωτογραφία, ο Βασίλης κατά τη νοσηλεία του τις προηγούμενες ημέρες. Όπως μας ανέφερε η μητέρα του, αν και πολλοί νομίζουν ότι ο Βασίλης ήταν ανήλικος, έχασε τη ζωή του σε ηλικία 26 ετών. 

 

Ρωτήσαμε γιατί η οικογένεια δεν θέλησε να γίνει νεκροτομή στο παιδί τους. «Μετά απ΄ όλο αυτό που υπέστη το παιδί, δεν θέλαμε να γίνει νεκροτομή. Δεν θέλαμε να συνεχιστεί το βάσανο» μας απάντησε η κα Νικολαΐδου.

Να σημειωθεί ότι ο Βασιλάκης, που αντιμετώπιζε άλλα προβλήματα υγείας εκ γενετής, έχει ακόμα τρία ενηλικιωμένα αδέρφια.

Πάντως, η κα Νικολαΐδου, όπως μας δήλωσε, δεν έχει κανένα παράπονο από τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου: «Με πήρε τηλέφωνο και συλλυπήθηκε προσωπικά. Έδειξε την ανάλογη ευαισθησία. Μου μίλησε πολύ ανθρώπινα. Μάλιστα, πριν εκδώσει ανακοίνωση το υπουργείο για την έρευνα που έκανε, ο κ. Ιωάννου με ρώτησε αν είχα κάποιο πρόβλημα που θα έβγαινε σχετική ανακοίνωση. Ασφαλώς του απάντησα ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η έρευνα του Υπουργείου έδειξε ότι δεν υπήρχε κωλυσιεργία σε ό,τι αφορά τις αναλύσεις. Και δεν έχω λόγους να διαφωνώ. Αλλά εμείς ενημερωθήκαμε πέντε ημέρες μετά. Κάποιοι γιατροί δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους και πρέπει να λογοδοτήσουν».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top