ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Με το ζόρι να τον θάψουν – Στο δικαστήριο για μια θέση σε κοιμητήριο ο Ελληνοκύπριος

ΚΥΠΡΟΣ: Με το ζόρι να τον θάψουν – Στο δικαστήριο για μια θέση σε κοιμητήριο ο Ελληνοκύπριος

Στο δικαστήριο έλυσαν τις διαφορές τους το κοινοτικό συμβούλιο Ορόκλινης, με Ε/κ συνταξιούχο, ο οποίος καταγγέλθηκε ότι δεν πλήρωνε τις φορολογίες κοιμητηρίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Πολίτη» ο συνταξιούχος καταγγέλθηκε από το κοινοτικό συμβούλιο της Ορόκλινης ότι από το 2013 μέχρι το 2016, δεν πλήρωσε το ποσό των 288 ευρώ που αντιστοιχούσε στην φορολογία κοιμητηρίου.

Με επιστολή του το 2014, ο συνταξιούχος, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι χριστιανός, ότι είναι ενάντια στην ταφή και ότι επιθυμία του είναι, όταν πεθάνει να τον αποτεφρώσουν. Επιπλέον, ενημέρωσε ότι είναι ιδιοκτήτης τάφου στο νέο κοιμητήριο Λευκωσίας.

Το κοινοτικό συμβούλιο, εξέφρασε την θέση ότι αφού είναι μόνιμος κάτοικος Ορόκλινης, πρέπει να φορολογείται.  Επιπλέον, υποστήριξαν ότι, αφού είναι Ε/κ, θεωρείται δεδομένο ότι είναι χριστιανός ορθόδοξος.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο συνταξιούχος, εμφανίστηκε στο δικαστήριο χωρίς να εκπροσωπείται από δικηγόρο και εξήγησε ότι, είναι ανγωστικιστής από τα 16 του, ο γάμος του ήταν πολιτικός, δεν βάφτισε τα παιδιά του για να τους επιτρέψει να επιλέξουν οι ίδιοι το θρήσκευμά τους και ότι είναι εναντίον της ταφής.

Εξήγησε μάλιστα, ότι ο λόγος που διαμένει σε υποστατικό που ενοικιάζει ο γιος του στην Ορόκλινη, είναι η προστασία και συντήρηση συλλογής έργων τέχνης των παιδιών του.

«Είναι δίκαιο να έχω πληρώσει το μερίδιό μου για την αγορά τάφου στην Λευκωσία να έχω προβεί σε προκαταρκτικές διευθετήσεις για την αποτέφρωση, μιας και η πατρίδα δεν μου προσφέρει αυτήν την επιλογή, και να πληρώσω τώρα για τάφο στην Ορόκλινη στην οποία ουδέποτε ανήκα ή θα ανήκω;» ανέφερε.

Το δικαστήριο απάλλαξε τον κατηγορούμενο από όλες τις κατηγορίες αναφέροντας ότι η καταχώρηση δικαιώματος της θρησκευτικής ελευθερίας και προστασίας της από διακρίσεις βάσει της θρησκείας ενός προσώπου αναγνωρίζουν και κατοχυρώνουν μια σειρά διεθνών συνθηκών.

Επίσης, υπογραμμίστηκε ότι οι επιθυμίες της οικογένειας ενός αποθανόντα σε σχέση με την ταφή του, κρίθηκε ότι εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 8 της ΕΣΔΑ που προστατεύει το δικαίωμα στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top