ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νατάσα Πηλείδου: «Λιγοστοί οι Κύπριοι ναυτικοί – Ευκαιρία για τους νέους το συγκεκριμένο επάγγελμα»

Νατάσα Πηλείδου: «Λιγοστοί οι Κύπριοι ναυτικοί – Ευκαιρία για τους νέους το συγκεκριμένο επάγγελμα»

Για θέματα που άπτονται του Υφυπουργείου Ναυτιλίας και της ναυτιλιακής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένης της ανακοίνωσης ότι, Υφυπουργείο Ναυτιλίας και Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού καταβάλλουν προσπάθειες για τη συμπερίληψη κατεύθυνσης ναυτιλιακής εξειδίκευσης στο πρόγραμμα σπουδών επιλεγμένων Τεχνικών Σχολών του δημόσιου τομέα, αν είναι δυνατόν και από τον Σεπτέμβριο 2019, μίλησε η Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρου κα Νατάσα Πηλείδου, στη ραδιοφωνική εκπομπή "It's ALL about Shipping", στον κοινοτικό ραδιοφωνικό σταθμό του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου Cut-Radio 95.2, την 1η Φεβρουαρίου 2019.

 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η κα Πηλείδου επεσήμανε ότι επενδύεται σοβαρή εργασία για να αντιστραφεί η μείωση του αριθμού των ναυτικών στην Κύπρο και επιθυμία είναι όπως περισσότεροι Κύπριοι επιλέγουν το επάγγελμα. «Θα υπάρχει πάντα μεγάλη ζήτηση, ακόμη και με αυτοματοποίηση, και η ενασχόληση με το εν λόγω επάγγελμα αποτελεί ευκαιρία για τους νέους, καθότι η ναυτιλία είναι ένα από τα πιο προστατευμένα και ασφαλή επαγγέλματα, λόγω των υψηλών προδιαγραφών που απαιτούνται από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) και τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO). Από αυτή την άποψη, αποτελεί ένα ιδεατό επάγγελμα στην αγορά εργασίας», είπε η κα Υφυπουργός.

Η κα Πηλείδου ενημέρωσε επίσης για τις νέες πρωτοβουλίες του Υφυπουργείου, όπως η λειτουργία πλατφόρμας για καταχώρηση βιογραφικών των ναυτικών ώστε να  μπορούν να συνδυαστούν με τις θέσεις εργασίας, η ψηφιοποίηση των αρχείων του Υφυπουργείου και η ηλεκτρονική διαδικασία εγγραφής πλοίου. Επίσης, διεξάγεται εδώ και μήνες εκστρατεία ψηφιακού μάρκετινγκ και εκστρατεία για περαιτέρω προβολή του Υφυπουργείου, διά της συμμετοχής σε συνέδρια και σε συναντήσεις με σημαντικές ναυτιλιακές εταιρείες και ενδιαφερόμενα μέρη, τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή βιομηχανία.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top