ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Χάθηκαν φάκελοι ποινικών υποθέσεων – «Δεν υπάρχει θέμα. Εντοπίστηκαν στην Εισαγγελία»

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Χάθηκαν φάκελοι ποινικών υποθέσεων – «Δεν υπάρχει θέμα. Εντοπίστηκαν στην Εισαγγελία»

Φάκελοι ποινικών υποθέσεων που σχηματίστηκαν στη Λευκωσία από την Αστυνομία προ 5ετίας, αγνοούνταν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Του Φάνη Μακρίδη

Αυτό αναφέρουν πληροφορίες του TehmaOnline που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, μετά από εσωτερική διερεύνηση που έγινε διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον τέσσερις φακέλοι ποινικών υποθέσεων που σχηματίστηκαν από το ΤΑΕ Λευκωσίας το 2014, αγνοούνταν.

Αυτό, μάλιστα, επισημάνθηκε και σε σύσκεψη που έγινε τον Ιανουάριο υπό την προεδρία του αστυνομικού διευθυντή Λευκωσίας, Νίκου Σοφοκλέους. Ο ανώτερος αστυνόμος φέρεται να έκανε συστάσεις για τον εντοπισμό των φακέλων, αλλά και για συχνό έλεγχο από τους αρμόδιους ώστε να διασφαλίζεται η έγκαιρη προώθηση των υποθέσεων για τα περαιτέρω.

Πάντως, το θέμα δεν φαίνεται να υφίσταται πλέον. Τουλάχιστον αυτό ανέφερε στην ιστοσελίδα μας αρμόδιο πρόσωπο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Δεν υπάρχει κάποιο θέμα με φακέλους ποινικών υποθέσεων. Πράγματι κάποιοι φάκελοι αγνοούνταν, αλλά εντοπίστηκαν αργότερα στην Εισαγγελία, κατόπιν σχετικής διερεύνησης. Δεν υπάρχει θέμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκκρεμούσες υποθέσεις
Οι ίδιες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι υπάρχει και μεγάλος αριθμός ποινικών υποθέσεων που εκκρεμούν και οι οποίες χρονολογούνται. Παραθέτουμε αναλυτικά -ενδεικτικά- στοιχεία:

2015 - 16 υποθέσεις
2016 – 43 υποθέσεις
2017 – 59 υποθέσεις

Για να θεωρείται μια υπόθεση εκκρεμούσα σημαίνει ότι είτε δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο, είτε έχει ολοκληρωθεί και για κάποιον λόγο δεν έχει προωθηθεί για περαιτέρω ενέργειες που αφορούν την δίωξη του υπόπτου.

Όπως σημειώσαμε, ο αστυνομικός διευθυντής της πρωτεύουσας έκανε συστάσεις προκειμένου να γίνεται καθημερινά έλεγχος από τους αρμόδιους αξιωματικούς. Κι αυτό για να προωθούνται έγκαιρα οι υποθέσεις και να μην παραμένουν σε εκκρεμότητα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top