ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Χωρίς πόδι για 16 χρόνια – Τον «σέρνουν» σε ιατροσυμβούλιο για να πειστούν

ΚΥΠΡΟΣ: Χωρίς πόδι για 16 χρόνια – Τον «σέρνουν» σε ιατροσυμβούλιο για να πειστούν

Άνδρας που τα τελευταία 16 χρόνια ζει με ακρωτηριασμένο πόδι, χρειάζεται να παρουσιαστεί ενώπιον ιατροσυμβουλίου για να του εγκρίνουν αίτηση για παροχή οικονομικής βοήθειας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», ο άνδρας με το ακρωτηριασμένο πόδι, στις 21 Νοεμβρίου υπέβαλε αίτηση στο Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης για εξασφάλιση ευρωπαϊκής κάρτας αναπηρίας και για παροχή οικονομικής βοήθειας για αγορά αυτοκινήτου.

Το πρώτο αίτημα, εγκρίθηκε άμεσα αφού το αρμόδιο Τμήμα αποδέχθηκε ως δικαιολογητικό το γεγονός ότι ο αιτητής είναι ήδη κάτοχος αναπηρικού οχήματος. Ωστόσο, η δεύτερη αίτηση μένει στο περίμενε.

Σημειώνεται ότι, με βάση το Σχέδιο, ο δικαιούχος μπορεί να αιτείται και να λαμβάνει επιχορήγηση κάθε επτά χρόνια, ενώ ο παραπονούμενος έκανε τελευταία φορά χρήση του δικαιώματος για τελευταία φορά το 2003 ( πριν 16 χρόνια).

Ο παραπονούμενος, αξίζει να αναφερθεί ότι, παρουσίασε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά από γιατρούς που πιστοποιούν την αναπηρία του, ωστόσο το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης, απαιτεί να εμφανιστεί σε ιατροσυμβούλιο προκειμένου να περάσει ξανά από αξιολόγηση.

Μάλιστα, ενημερώθηκε ότι την Δευτέρα (25/2) πρέπει να εμφανιστεί στο ιατροσυμβούλιο.

Μιλώντας στον «Φιλελεύθερο» η Διευθύντρια του Τμήματος, ανάφερε ότι η πρακτική που ακολουθείται είναι να μην ζητείται επαναξιολόγηση για άτομα με αναπηρία που έχουν αξιολογηθεί στο παρελθόν και υπάρχει ήδη πιστοποίηση της αναπηρίας. Έτσι, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχει γίνει κάποιο λάθος στην συγκεκριμένη υπόθεση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top