ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις κάλπες οι ΕΔΕΚίτες για την ανάδειξη νέου Προέδρου του Κόμματος (LIVE Ενημέρωση)

Στις κάλπες οι ΕΔΕΚίτες για την ανάδειξη νέου Προέδρου του Κόμματος (LIVE Ενημέρωση)

«Σιωπηλή» ψήφος για τον Γιαννάκη Ομήρου στην Πάφο

18:30 ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΨΉΦΟΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΥΠΟΨΗΦΊΩΝ: 

Λευκωσία:

Μαρίνος Σιζόπουλος: 701

Γιώργος Βαρνάβα: 200

Λεμεσός:

Γιώργος Βαρνάβα: 413

Μαρίνος Σιζόπουλος: 220

Αμμόχωστος

Γιώργος Βαρνάβα: 197

Μαρίνος Σιζόπουλος: 31

Πόλη Χρυσοχούς

Γιώργος Βαρνάβα: 101

Μαρίνος Σιζόπουλος: 45

Σολιά

Γιώργος Βαρνάβα: 27

Μαρίνος Σιζόπουλος: 47

Λονδίνο

Μαρίνος Σιζόπουλος: 45

Γιώργος Βαρνάβα: 7

Αθήνα

Γιώργος Βαρνάβα: 25

Μαρίνος Σιζόπουλος 19

Θεσσαλονίκη

Γιώργος Βαρνάβα:1

Μαρίνος Σιζόπουλος:37

Πύργος Τυλληρίας

Γιώργος Βαρνάβα: 13

Μαρίνος Σιζόπουλος 62

 

17:30: Σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων. Φαίνεται να υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί μέχρι στιγμής

-Πάφος από τους 2000 ψήφισαν 769

-Π. Χρυσοχους από τους 200 ψήφισαν 149

-Λεμεσός από τους 2500 ψήφισαν οι 1250

-Λάρνακα ψήφισαν 650

-Λευκωσία από τους 2200 ψήφισαν οι 930​

17:00  Έκλεισαν οι κάλπες σε λίγο ξεκινά η καταμέτρηση

14:37 Μήνυμα ενότητας στην ΕΔΕΚ έστειλε ο Γιώργος Βαρνάβα

14:21 Ομαλά διεξάγεται η ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου στην ΕΔΕΚ, ενώ μέχρι το μεσημέρι ψήφισαν 2.130

13:33 Σιζόπουλος: Η πρώτη μέρα της άνοιξης να αποτελέσει την πρώτη μέρα για μια νέα ΕΔΕΚ

12:23 Λυσσαρίδης: Η ΕΔΕΚ θα βρεθεί και πάλι στην πρωτοπορία του αγώνα

10:59 Χωρίς προβλήματα η εκλογική διαδικασία στην ΕΔΕΚ

Ομαλά και χωρίς προβλήματα συνεχίζεται από τις οκτώ πρωί η ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου του Κ.Σ. ΕΔΕΚ.  Το ενδιαφέρον των μελών του Κόμματος εκδηλώθηκε από πολύ νωρίς το πρωί με την παρουσία τους στις κάλπες και συνεχίζεται μέχρι αυτή τη στιγμή.

Όλα τα μέλη των κατά τόπους Εφορευτικών Επιτροπών παρουσιάστηκαν στις θέσεις τους εγκαίρως και διεκπεραίωσαν την οργανωτική δομή της εκλογικής διαδικασίας χωρίς ελλείψεις. Η ψηφοφορία θα διακοπεί μεταξύ 1200-1300 και θα λήξει στις πέντε το απόγευμα.

Στις 13:30 η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή θα ενημερώσει τους λειτουργούς του Τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο για την πορεία της εκλογικής διαδικασίας. Υπενθυμίζεται ότι η ανακήρυξη του νέου Προέδρου του Κ.Σ. ΕΔΕΚ θα γίνει στις 8:30 το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο.

09:49 Ψήφισε ο Γ. Ομήρου χωρίς να προβεί σε καμία δήλωση

Στις 08:20 το πρωί άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο τέως πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, στα γραφεία του Κινήματος στην Πάφο, όπου έχει στηθεί η μία κάλπη.Ο κ. Ομήρου δεν θέλησε να προβεί σε καμία δήλωση.Από τα γραφεία της ΕΔΕΚ Πάφου πέρασαν στις 09:00 περίπου και οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος και Γιώργος Βαρνάβα, οι οποίοι παρέμειναν στην Πάφο για μία περίπου ώρα.

Στην Επαρχία Πάφου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επαρχιακής Επιτροπής της ΕΔΕΚ Γιώργο Νικάνδρου, θα ψηφίσουν 1.850 μέλη του Κινήματος και στην Πόλη Χρυσοχούς 220, όπου έχουν στηθεί οι δύο κάλπες.

Ο κ. Νικάνδρου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, χαρακτήρισε ικανοποιητική την προσέλευση με το άνοιγμα της κάλπης, σημειώνοντας παράλληλα πως η ψηφοφορία διεξάγεται ομαλά.

Η ψηφοφορία – όπως είπε- ξεκίνησε στις 08:00 το πρωί,  θα διακοπεί για μία ώρα το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στις 17:00 το απόγευμα.

08:00 Άνοιξαν οι κάλπες – Στις 20:20 η επίσημη ανακοίνωση 

Τον τρίτο Πρόεδρο στην ιστορία της εκλέγει σήμερα η ΕΔΕΚ.

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ ξεκίνησε στις 8 το πρωί. Η  επίσημη ανακοίνωση του αποτελέσματος και η τελετή ανακήρυξης του νέου Προέδρου της ΕΔΕΚ θα πραγματοποιηθούν στο Συνεδριακό Κέντρο γύρω στις 20.20.

Το αξίωμα του Προέδρου του Κινήματος διεκδικούν οι Μαρίνος Σιζόπουλος και Γιώργος Βαρνάβα, οι οποίοι θα ψηφίσουν σε Λεμεσό και Λάρνακα αντίστοιχα. Ο Επίτιμος Πρόεδρος του Κινήματος Βάσος Λυσσαρίδης και ο Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος παραιτήθηκε από την προεδρία της ΕΔΕΚ τον Ιανουάριο, θα ψηφίσουν σε Λευκωσία και Πάφο αντίστοιχα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΣ ΕΔΕΚ, δικαίωμα ψήφου στις σημερινές εκλογές έχουν 9.464 εγγεγραμμένα μέλη, με βάση το Μητρώο του Κόμματος.

Συγκεκριμένα, στη Λευκωσία θα ψηφίσουν 2.655 ψηφοφόροι, στη Λεμεσό 2.362, στη Λάρνακα  1.396, στην Πάφο 1.850, στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου 349, στη Σολιά-Μαραθάσα 230, στον Πύργο - Πηγαίνια 130, στην Πόλη Χρυσοχούς 220, στην Αθήνα 94, στη Θεσσαλονίκη 71 και στο Λονδίνο 107.

Εξάλλου, στο εκλογικό κέντρο της Πόλης Χρυσοχούς θα ψηφίσουν και τα μέλη των χωριών  Προδρόμι, Νέο Χωρίο, Γιαλιά, Νέα Δήματα, Μακούντα, Κινούσια, Περιστερώνα, Λυσός, Κάθηκας, Δρούσια, Ίνια, Κρήτου Τέρρα, Γουδί, Σκούλοι, Μελάδια, Μηλιού, Σίμου, Λάσα, Φοίτη, Δρύμου, Δρύνια, Ακουρδάλια, Γιόλου, Αργάκα, Αγ. Μαρίνα Χρυσοχούς, Πωμός και Παχύαμμος.

Η εκλογική διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 17:00, με διάλειμμα μεταξύ 12:00 -13:00.

Κανένα εγγεγραμμένο μέλος δεν δικαιούται να ψηφίσει, εάν δεν προσκομίσει στην Εφορευτική Επιτροπή πολιτική ταυτότητα ή εκλογικό βιβλιάριο ή άδεια οδηγού ή διαβατήριο, που να πιστοποιεί ότι είναι το ίδιο και το αυτό πρόσωπο, που αναγράφεται στο μητρώο του κόμματος, έστω και εάν το μέλος αυτό είναι γνωστό ή επώνυμο ή έχει μακρόχρονη θητεία στο Κίνημα.

Άτομα με αναπηρίες ή προβλήματα στην όραση θα συνοδεύονται από συγγενικό τους πρόσωπο στην παρουσία του Προέδρου της εν λόγω Εφορευτικής Επιτροπής για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Οι ψηφοφόροι θα καταβάλλουν 10 ευρώ για να έχουν δικαίωμα ψήφου και πέντε ευρώ οι συνταξιούχοι, οι φοιτητές, οι άνεργοι (με την παρουσίαση ανάλογης ταυτότητας).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top