ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΜΕΣΟΣ – ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ: Τον πότιζαν ναρκωτικές ουσίες εν αγνοία του

ΛΕΜΕΣΟΣ – ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ: Τον πότιζαν ναρκωτικές ουσίες εν αγνοία του

Σε μια πρωτοφανή υπόθεση, κλήθηκε να εξετάσει την Παρασκευή (22/2) το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού,το αίτημα της Αστυνομίας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης 53χρονου, ο οποίος ζήτησε από την ΥΚΑΝ να ερευνήσει την οικία του, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί ένα περίστροφο και αριθμός σφαιρών, την Πέμπτη (21/2).

Όπως λέχθηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης του 53χρονου, κ. Χατζηνικολάου, ο πελάτης του μετέβη από μόνος του στα γραφεία της ΥΚΑΝ στη Λεμεσό την Πέμπτη (21/2) και ζήτησε να ερευνήσουν την οικία του, αφού σε αιματολογικές εξετάσεις του, εντοπίστηκαν ναρκωτικές ουσίες, για τις οποίες ο ίδιος δεν είχε ιδέα πως βρέθηκαν, με τις υποψίες να στρέφονται σε πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος.

Κατά την έρευνα της ΥΚΑΝ, όπως είπε στο Δικαστήριο ο ερευνητής του ΤΑΕ, εντοπίστηκε ένα περίστροφο πιστόλι και αριθμός σφαιρών, τυλιγμένα σε νάιλον σακούλα σε κρυψώνα σε κουρτίνα του σπιτιού του 53χρονου, ενώ κατά την ανεξέταστη από τον συνήγορο υπεράσπισης, διευκρινίστηκε ότι το πιστόλι βρισκόταν στο κούφωμα της κουρτίνας.

Έτσι, μετά και τον εντοπισμό του πιστολιού τα μέλη της ΥΚΑΝ κάλεσαν το ΤΑΕ, το οποίο και ανέλαβε την υπόθεση του πιστολιού.

Η πλευρά του υπόπτου, έφερε ένσταση τόσο στην προσωποκράτηση αλλά και στον χρόνο που ζητούσε η Αστυνομία, δηλαδή τις 8 ημέρες.

Όπως λέχθηκε από τον συνήγορο του 53χρονου, ο οποίους παρακολουθούσε τη διαδικασία καθήμενος, ο πελάτης του ζήτησε από μόνος του να ερευνηθεί η οικία του, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι εάν ήθελε να αποκρύψει κάτι από τις Αρχές, θα ξεφορτωνόταν το πιστόλι πριν πάει στην ΥΚΑΝ.

Ακόμη, ο δικηγόρος του 53χρονου ανέφερε ότι ο πελάτης του συνεργάστηκε πλήρως με τις Αρχές και ανέφερε ότι βρήκε το όπλο πριν 15 χρόνια σε κυνηγετική του εξόρμηση στο χωριό Μουτταγιάκα Λεμεσού και σε θεληματική του κατάθεση παραδέχθηκε την κατοχή του.

Τελικά, το Δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα προσωποκράτησης τεσσάρων ημερών κατά του 53χρονου, αφού η Αστυνομία πρόκειται να προχωρήσει στη λήψη ακόμη 22 καταθέσεων, πέραν των 3 που έχουν ληφθεί.

Πάντως, έξω από την αίθουσα του Δικαστηρίου, ανέμεναν τον 53χρονο φιλικά και συγγενικά του πρόσωπα, τα οποία με βουρκωμένα μάτια αγκάλιασαν τον ύποπτο, τόσο κατά την είσοδο αλλά και την έξοδο του από την αίθουσα.

 Χρίστος Ζήνωνος

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top