ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΥΠΟΘΕΣΗ 5ΜΗΝΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ: Δεν προκύπτει κάτι σε βάρος του πατέρα – Τι είπε το ζεύγος για τη ρήξη του υμένα

ΥΠΟΘΕΣΗ 5ΜΗΝΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ: Δεν προκύπτει κάτι σε βάρος του πατέρα – Τι είπε το ζεύγος για τη ρήξη του υμένα

13:43 (25/02) - Ελεύθερος αφέθηκε ο πατέρας του 5μηνου βρέφους, που είχε υποστεί ρήξη παρθενικού υμένα στις 18 Φεβρουαρίου σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας.

Της Γεωργίας Παππούτα

Τη Δευτέρα (25/02) έληξε το διάταγμα 5ήμερης προσωποκράτησης, που είχε εκδοθεί σε βάρος του πατερά του βρέφους, στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, τον οποίο εκπροσώπησε ο δικηγόρος Γιώργος Λοϊζου. 

Ωστόσο, όπως έγκυρα πληροφορούμαστε, δεν προκύπτει τίποτα επιλήψιμο σε βάρος του από τις μέχρι τώρα εξετάσεις του αρμόδιου τμήματος του ΤΑΕ Αρχηγείου. Οι εξετάσεις έχουν ολοκληρωθεί και ο φάκελός της υπόθεσης προωθήθηκε στην Νομική Υπηρεσία για μελέτη, καθότι από το μαρτυρικό υλικό δεν στοιχειοθετείτε διάπραξη αδικήματος.

Αποφασίστηκε όπως την οικογένεια παρακολουθούν οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, όπως και οι Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας.  

Το σίγουρο είναι πως τα όσα ανέφερε και ο ίδιος ο πατέρας, αλλά και η σύζυγός του δεν έριξαν φως στην όλη υπόθεση.

Οι γονείς στις καταθεσεις που εδώσαν εκ νέου στους ανακριτές εμμενουν στις ίδιες θέσεις. Δηλαδή, ο πατερας ισχυριζεται ότι απλώς καθαρισε το μωρό, ενώ η μητέρα δεν κατηγορει τον πατέρα, δηλώνοντας ότι ο τελευταίος την παρακίνησε να επισκεφτεί γιατρό.

Όπως σημειώναμε και σε ρεπορτάζ μας στις 19/02, οι ίδιοι οι γονείς του βρέφους, που κατάγονται από αφρικανική χώρα, δήλωναν άγνοια για το περιστατικό και κάθε άλλο παρά διαφώτισαν τους ανακριτές της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, η μητέρα όταν πήρε το βρέφος στο Μακάρειο Νοσοκομείο για εξετάσεις και εντοπίστηκε από γιατρό η ρήξη παρθενικού υμένα (19/02), ανέφερε ότι είχε προσέξει πως την προηγούμενη ημέρα (18/02) η ευαίσθητη περιοχή παρουσίαζε κάποια σημάδια (σ.σ. δεν αναφέρουμε λεπτομέρειες για ευνόητους λόγους) και όταν ρώτησε τον άνδρα της αν γνωρίζει κάτι, της ανέφερε να πάρει το παιδί σε γιατρό για να το ελέγξει.

Σε κατάθεσή της την Τρίτη (19/02) η μητέρα ανέφερε ότι η ίδια έδειξε στον σύζυγό της πώς να καθαρίζει το παιδί και ότι ο τελευταίος στην προσπάθειά του να το καθαρίσει, ίσως να άγγιξε το σημείο και να της προκάλεσε αυτή τη ζημιά.

Πρόσθεσε ότι στο σπίτι διαμένει μόνο αυτή και ο σύζυγός της και ότι αυτοί έχουν την επιμέλεια και την φροντίδα του βρέφους.

Την ίδια ημέρα, το απόγευμα, συνελήφθη ο σύζυγός της, ο οποίος εφόσον του εξηγήθηκαν οι λόγοι γι΄ αυτή την εξέλιξη, δήλωσε ότι «είμαι 100 τοις 100 σίγουρος ότι δεν έκανα τίποτα».

Σε προφορική του ανάκριση είπε ακόμη ότι δεν πρόσεξε τίποτα στο βρέφος και ότι τα σημάδια τα εντόπισε η μητέρα το βράδυ της 18ης Φεβρουαρίου. Πρόσθεσε πως όταν τον ενημέρωσε η σύζυγός του, ο ίδιος την παρότρυνε να πάρει το παιδί σε γιατρό.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top