ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΟΙΚΙΑΣ: Θα επιδιόρθωναν το κτίριο αλλά δεν πρόλαβαν – Προειδοποιούσαν οι γείτονες – ΦΩΤΟ & VIDEO

ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΟΙΚΙΑΣ: Θα επιδιόρθωναν το κτίριο αλλά δεν πρόλαβαν – Προειδοποιούσαν οι γείτονες – ΦΩΤΟ & VIDEO

Κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής, φαίνεται ότι προειδοποιούσαν τον Δήμο Λευκωσίας  και αυτός με την σειρά του τον ιδιοκτήτη του κτιρίου για πιθανή κατάρρευσή του, ωστόσο δεν έγινε τίποτα μέχρι που έπεσε σαν χάρτινος πύργος τα ξημερώματα της Τρίτης (26/2).

Της Γεωργίας Παππούτα

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου Λευκωσίας, Μάκης Νικολαΐδης , ανέφερε αρχικά ότι είναι επιτακτική ανάγκη η αλλαγή της νομοθεσίας, ώστε να επιβάλλεται στον ιδιοκτήτη άμεση επιδιόρθωση τέτοιων περιπτώσεων οικοδομών.

Σχολίασε ότι η συγκεκριμένη οικοδομή δεν είχε στέγη και λόγω των βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα, εξαρθρώθηκαν οι τοίχοι του κτιρίου και γι’ αυτό κατέρρευσε.

Σε αναφορά δημοσιογράφου ότι οι γείτονες ειδοποίησαν τον Δήμο, αφού φαινόταν ότι θα συνέβαινε αυτό που συνέβη, ο κ. Νικολαΐδης, είπε οι υπηρεσίες του Δήμου είχαν ειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη.  

Ερωτηθείς κατά πόσο μπορεί να επέμβει ο Δήμος όταν αντιληφθεί ότι κτίριο πρόκειται να καταρρεύσει, ο κ. Νικολαΐδης απάντησε ότι υπάρχει μια αρκετά μεγάλη διαδικασία βάσει νόμου, η οποία βέβαια πρέπει να ακολουθηθεί. Σημείωσε όμως ότι η νομοθεσία χρειάζεται να εξιχρονιστεί.

Πιο κάτω οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του Δήμου Λευκωσίας:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top