ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση Ερωτοκρίτου – Τορναρίτη: «Αυτές είναι οι θέσεις της Τουρκίας» - «Μη λέτε ψέματα»-VIDEO

Αντιπαράθεση Ερωτοκρίτου – Τορναρίτη: «Αυτές είναι οι θέσεις της Τουρκίας» - «Μη λέτε ψέματα»-VIDEO

Ζωντανή συζήτηση είχαν το μεσημέρι της Τρίτης 26/02 στο στούντιο του Σίγμα η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και ο Νίκος Τορναρίτης.

Του Μιχάλη Μενελάου

Κατά τη συζήτηση στη μεσημβρινή εκπομπή της τηλεόρασης του Σίγμα «Μεσημέρι και κάτι», η κυρία Ερωτοκρίτου αναφερόμενοι στην απόσυρση του κατοχικού στρατού από την Κύπρο ανέφερε πως «η έκθεση του Γενικού Γραμματέα αναφέρεται σε ταχεία μεγάλη μείωση του τουρκικού στρατού».

«Οποιαδήποτε πρόνοια, αναφορά, διαπραγμάτευση οποιασδήποτε μείωσης, μεγάλης ή μικρής των τουρκικών στρατευμάτων και όχι απόσυρση του Τουρκικού στρατού μέχρι και τον τελευταίο στρατιώτη, για το ΔΗΚΟ δεν είναι αποδεκτή. Όχι επειδή έχουμε εμμονή αλλά επειδή γνωρίζουμε και μπορούμε σωστά να προβλέψουμε ότι ένας «νόμιμος» Τούρκος στρατιώτης του κατοχικού στρατού στην Κύπρο δεν αποτελεί εγγύηση για την ασφάλεια του συνόλου του κυπριακού λαού, Ε/κ και Τ/κ», ανέφερε η κυρία Ερωτοκρίτου.

Τότε τον λόγο έλαβε ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκος Τορναρίτης, ο οποίος ανέφερε πως «αυτές είναι οι θέσεις της Τουρκίας που λέει. Της Ελλάδος και της Κύπρου οι θέσεις είναι το πλαίσιο Γκουτέρες, που λέει να αποσυρθούν όλα τα κατοχικά στρατεύματα και να συναντηθούν οι Πρωθυπουργοί των τριών εγγυητριών δυνάμεων για να αποφασίσουν για το άγημα, κατά πόσον θα έχει ημερομηνία οι 650 να φύγουν σε συγκεκριμένη ημερομηνία ή αν θα οριστεί ημερομηνία για να αποφασιστεί πότε θα φύγουν».

Άμεση ήταν η απάντηση της κυρίας Ερωτοκρίτου η οποία είπε πως ο κύριος Τορναρίτης έχει δίκιο, «είναι θέμα αριθμών. Για τα κόμματα που αποδέχονται το πλαίσιο Γκουτέρες όπως είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός».

Όταν ο κύριος Τορναρίτης, έσπευσε να απαντήσει, η κυρία Ερωτοκρίτου του είπε «Μην με διακόπτετε. Χαμηλώστε τους τόνους σας», για να της απαντήσει εκ νέου ο Νίκος Τορναρίτης, πως «είναι πολύ χαμηλοί οι τόνοι, αλλά μη λέτε ψέματα».

«Ψέματα λένε εκείνοι που λένε πράματα από το πλαίσιο του γενικού γραμματέα που δεν υφίστανται, άλλα λέει το πλαίσιο και άλλοι λένε παραμύθια στον κυπριακό λαό», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Ερωτοκρίτου. «Ότι δεν μπορείτε να σεβαστείτε τους τρίτους, πόσο μάλλον τους συνομιλητές σας, είναι καλά γνωστό».

Μια δήλωση που δεν «ενθουσίασε» τον κύριο Τορναρίτη, ο οποίος αναφώνησε «Σοβαρά;», εξηγώντας στην παρουσιάστρια της εκπομπής πως «διέκοψα γιατί με διέκοψε τρεις φορές».

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν κάποιες ευθύνες, που σίγουρα θα αποδοθούν, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σε σχέση με τη χθεσινή απόδραση υπόδικου από τις Κεντρικές Φυλακές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top