ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έφαγε 290.000 ευρώ από Κύπριους βιοπαλαιστές και δεν έχει χρήματα για δικηγόρο –ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Έφαγε 290.000 ευρώ από Κύπριους βιοπαλαιστές και δεν έχει χρήματα για δικηγόρο –ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Κατηγορείται ότι απέσπασε συνολικά 290.000 ευρώ από βιοπαλαιστές και δεν έχει χρήματα για δικηγόρο…

Ο λόγος για τον 63χρονο Τυνήσιο Μοχάμεντ Τζαμάλ Μπεν Χασάν που είχε εμφανιστεί στην Κύπρο το καλοκαίρι του 2013 ως ο… μεγαλοεπιχειρηματίας Γιώργος Κρασόπουλος και μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου του ίδιους έτους απέσπασε τεράστιο ποσό για δήθεν οικιστικό έργο στην πόλη Λιλ της Γαλλίας.

Ο 64χρονος Τυνήσιος αντιμετωπίζει συνολικά 554 κατηγορίες ενώπιον του Κακουργιοδικείου, οι οποίες αφορούν πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, πλαστοπροσωπία, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Όπως έχει λεχθεί, ο μεγάλος αριθμός κατηγοριών που αντιμετωπίζει αποτελεί ρεκόρ για τα κυπριακά δικαστικά χρονικά όσον αφορά ποινικές υποθέσεις.

Τη Δευτέρα (25/02) ανέφερε στο Κακουργιοδικείο Λάρνακας πως δεν έχει χρήματα για να προσλάβει δικηγόρο και ζήτησε νομική αρωγή από την Πολιτεία.

Το Κακουργιοδικείο έκανε αποδεκτό το αίτημα του Μοχάμεντ Χασάν και όρισε την υπόθεση στις 27 Μαρτίου, οπότε θ’ απαγγελθούν και οι 554 κατηγορίες εναντίον του και με την συμβουλή του δικηγόρου του θα κληθεί ν’ απαντήσει εάν παραδέχεται ή όχι ενοχή. Μέχρι τότε διατάχθηκε να παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές

Η εταιρεία G. KRASOPOULOS INTERNATIONAL LTD παρουσιάστηκε στο κυπριακό κοινό ως κατασκευαστική εταιρεία με κεντρικό γραφείο στη Λάρνακα και υποκαταστήματα στη Λεμεσό και την Δερύνεια της επαρχίας Αμμοχώστου.

Μέσω αγγελίας στον Τύπο ζητούσε να προσλάβει τεχνίτες και εργάτες για να τους εργοδοτήσει σε υπό κατασκευή έργο που υποτίθεται θα ανεγειρόταν στην γαλλική πόλη Λιλ. Υποσχόταν ταυτόχρονα διαμονή και υψηλό μισθό.

Στους υποψήφιους που είχαν επιδείξει ενδιαφέρον παρουσιάστηκαν συμβόλαια με τα οποία οι ενδιαφερόμενοι αναλάμβαναν την υποχρέωση να πληρώσουν αρχικά το ποσό των 620 ευρώ κατά την πρόσληψη τους και την υπογραφή του συμβολαίου και στη συνέχεια άλλα 600 ευρώ, όταν άρχιζαν δουλειά στη Γαλλία.

Από τις 2 – 8 Ιουλίου 2013 στη Λάρνακα, ο ύποπτος συστήθηκε στο προσωπικό και το κοινό ως ο διευθυντής της εταιρείας με το όνομα Γιώργος Κρασόπουλος, παρουσίασε την εταιρεία του και τις εργασίες της και ισχυρίστηκε ότι συνήψε γραπτή συμφωνία με γαλλική εταιρεία με σκοπό την δημιουργία μεγάλου οικιστικού έργου στην Λιλ.

Έτσι από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013 συνολικά 470 άτομα από όλη τη Κύπρο υπέγραψαν συμβόλαια πρόσληψης με τα οποία πλήρωσαν έκαστος το ποσό των 620 ευρώ, με τον ύποπτο να λαμβάνει το ποσό των 290 χιλιάδων ευρώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top