ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ν.ΡΟΔΟΘΕΟΥ: Αγόρευση για μετριασμό ποινής 26χρονου –«Ο ίδιος έχει παιδί, η μάνα αναπηρία 75%…»

ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ν.ΡΟΔΟΘΕΟΥ: Αγόρευση για μετριασμό ποινής 26χρονου –«Ο ίδιος έχει παιδί, η μάνα αναπηρία 75%…»

Οι συνθήκες υπό τις οποίες ο 26χρονος κατηγορούμενος συμμετείχε στο σχέδιο με στόχο τη δολοφονία του επιχειρηματία Νίκου Ροδοθέου το βράδυ της 26ης Νοεμβρίου στη Λευκωσίας, αναφέρθηκαν την Τετάρτη (27/02) στο πλαίσιο της εκδίκασης της υπόθεσης από το Κακουργιοδικείο.

Της Γεωργίας Παππούτα

Ο Μιχάλης Σταματάρης, δικηγόρος του 26χρονου κατηγορούμενου Ανδρέα Χατζηαναστασίου, αγόρευσε για μετριασμό της ποινής του πελάτη του που παραδέχθηκε ενοχή σε κατηγορίες που αφορούν συνέργειά του με στόχο τη διάπραξη του εγκλήματος.

Ο κ. Σταματάρης ανέφερε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

• Ο πελάτης του είναι πατέρας ανήλικου τέκνου. Η δε μητέρα του έχει αναπηρία 75% μετά από εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε.
• Γνώρισε τα πρόσωπα που τον ενέπλεξαν στο έγκλημα, όταν εργαζόταν ως άνδρας ασφαλείας σε νυκτερινά κέντρα.
• Είναι άτομο καλού χαρακτήρα και φαίνεται ότι πήρε οδηγίες από άλλο άτομο (σ.σ. αναφερόταν στον καταζητούμενο Ιωσήφ). Δεν είχε κανένα προσχεδιασμό. Οι ενέργειές του έγιναν μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε.
• Ήταν σε δύσκολη θέση και δεν μπορούσε να αρνηθεί. Θεωρούσε ότι αν έλεγε «όχι» θα γινόταν στόχος ο ίδιος και η οικογένειά του. Βρέθηκε να είναι παγιδευμένος και δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά.
• Κατέστη ο μοναδικός μάρτυρας της υπόθεσης και χωρίς την μαρτυρία του θα ήταν δύσκολο το έργο της Αστυνομίας και συγκεκριμένα η προσπάθεια για εξιχνίαση της υπόθεσης. Παράλληλα, με την μαρτυρία του στοχοποίησε τον εαυτό του και την οικογένεια του.
• Έχει λευκό ποινικό μητρώο.
• Δεν είχε κανένα οικονομικό η άλλο όφελος από την πράξη του. Υπηρχε και σχέση εργοδότη και εργοδοτούμενου.
• Βρισκόταν σε ψυχολογική αναστάτωση αφού γνώριζε για την μοτοσικλέτα.
• Η μεταμέλειά του ήταν άμεση.

Στις 6 Μαρτίου θα επιβληθεί η ποινή στον Χατζηαναστασίου.

Όσο για το αίτημα του τελευταίου να γίνει μάρτυρας κατηγορίας, η κατηγορούσα αρχή ανέφερε πως θα εξεταστεί.

Στις 14 Δεκεμβρίου το ThemaOnline είχε παρουσιάσει απόσπασμα από τη μαρτυρία του Χατζηαναστασίου:

«Με τον Ιωσήφ Ιωσήφ είμαστε φίλοι που τον τζιαιρό που ανέλαβε προστασίες. Δουλεύκω κοντά του. Έλεγε σε άτομα έμπιστο ότι πρέπει να βρεθεί ο Ροδοθέου τζιαί να ‘παιχτεί’. Εστήσαν καρτέρι του Νίκου (σ.σ. Νίκου Ροδοθέου, αδερφού δολοφονηθέντος Άντρου), αλλά εν τα κατάφεραν. Έπιασέν με ο ‘Σήφης’ τηλέφωνο και είπε μου να μιλήσω με τον Άνταμ (σ.σ. ο Σύρος κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση), γιατί έγινε ‘παίξιμο’ (σ.σ. απόπειρα φόνου). Εκατάλαβα ότι εν για τον Ροδοθέου (σ.σ. Νίκο Ροδοθέου). Έπιασαν τον Άνταμ και είπεν μου έβαλεν το σκούτερ σε διπλανό σπίτι και επειδή ήταν επικίνδυνο θα μου το έδειχνε την επόμενη μέρα. Ο Άνταμ πήρε με σε πεζίνα να μου δείξει το πρόβλημα που είχε το αυτοκίνητο. Εκείνη την ώρα μου είπε: ‘The job last night wasn’t good job. If i was there i will go next to him and shoot’. Μάλιστα έκαμε χειρονομίες τζιαί έδειχνεν μου. Έπιασαν τον τηλέφωνο τζιαί ήρτεν ο Άνταμ τζιαμέ περπατητός με το μωρό του. Ο ΄Σήφης’ με πήρε την ώρα που πήγαινα στην πολυκατοικία. Είπε μου να κοιτάξω στο σκούτερ αν είχε κράνος τζιαί πιστόλι. Εκοίταξα τζιαί είχε μόνο έναν κράνος. Ο ‘Σήφης’ γράφει τις μοτόρες από αλλους».

Να σημειωθεί ότι ο Σύρος κατηγορούμενος για την υπόθεση, γελούσε ειρωνικά όσο ακουγόταν η κατάθεση του Χατζηαναστασίου.
Ως γνωστόν, για την απόπειρα φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου καταζητούνται οι Ιωσήφ Ιωσήφ, άλλως «Σήφης» και ο Τσέχος Ντάντι Ρούντολφ που ήταν πρωταθλητής πυγμαχίας στην πατρίδα του από όπου έφυγε όταν διέπραξε εγκλήματα. Ο τελευταίος ζούσε και εργαζόταν στην Κύπρο, έχοντας πλαστή ταυτότητα. Και οι δυο έχουν συλληφθεί από την ψευδοαστυνομία στα κατεχόμενα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top