ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Οι έξι εκλεκτοί του συνδυασμού «Συμμαχίας – Οικολόγων» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Οι έξι εκλεκτοί του συνδυασμού «Συμμαχίας – Οικολόγων» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κατέρχεται στις ευρωεκλογές με έξι υποψήφιους ο συνδυασμός «Συμμαχία – Οικολόγοι».

«Ο κοινός αγώνας έχει έναν στόχο, να καταφέρουμε να στείλουμε στην ευρωβουλή ένα επάξιο εκπρόσωπο του κυπριακού λαού», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Στις 6 Μαρτίου στις 7:00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Κλεοπάτρα» στη Λευκωσία θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Συμμαχίας – Οικολόγων», οι οποίοι είναι:

Ο κ. Αντρέας Θ. Θεμιστοκλέους είναι 39 ετών και κατάγεται από την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκωσία, όπου υπηρέτησε και τη στρατιωτική του θητεία, ενώ ακολούθως μετέβηκε στις ΗΠΑ για σπουδές.

Η ακαδημαϊκή του ειδίκευση περιστρέφεται γύρω από τον αθλητισμό. Επαγγελματικά ασχολείται με τη διοίκηση και οργάνωση του αθλητισμού. Η ενεργή του εμπλοκή στην πολιτική ξεκίνησε το 2016 και από το 2018 κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου, στο Κίνημα «Συμμαχία Πολιτών». Παράλληλα εκπροσωπεί τη «Συμμαχία Πολιτών» στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (EDP).

Είναι νυμφευμένος, με δύο παιδιά. Η υποψηφιότητα του θα επικεντρωθεί, πρωτίστως, σε θέματα υγείας, εργασίας, εκπαίδευσης και αθλητισμού, σε θέματα διαφθοράς, στους ρόλους ανδρών και γυναικών στη σύγχρονη κοινωνία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και «πράσινη» ενέργεια.



O Χαράλαμπος Θεοπέμπτου γεννήθηκε στην Αγλαντζιά το 1955 και από μικρή ηλικία ήθελε να ασχοληθεί με τη γη. Φοίτησε ως οικότροφος στο Γεωργικό Γυμνάσιο Μόρφου. Όμως τρία χρόνια μετά για οικογενειακούς λόγους επέστρεψε στη Αγλαντζιά απο όπου το 1973 αποφοίτησε από το Παγκυπρίο Γυμνάσιο.
Υπηρέτησε κατά την τουρκική εισβολή στην Εθνική Φρουρά.

Πήγε για σπουδές στο Λονδίνο, όπου τα πρώτα χρόνια εργαζόταν στη βιομηχανία φορεμάτων παράλληλα με τις κολεγιακές σπουδές του.
Σπούδασε ηλεκτρονικά στο Πανεπιστήμιο του City του Λονδίνου και το 1986 διορίστηκε Λέκτορας στο Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο.
Έτσι στις αρχές του 1990 άρχισε να αναμιγνύεται με την περιβαλλοντική οργάνωση Οικολογική Κίνηση, η οποία τότε είχε αναπτύξει πολύ έντονη δράση, όπως για παράδειγμα την προστασία παλιών κτηρίων και τον Ακάμα.

Παράλληλα όμως εργαζόταν για πολλά χρόνια σαν εθελοντής στην οργανωτική ομάδα του Κυπριακού Ράλι ενώ ταυτόχρονα οργάνωσε πολλά νυκτερινά μαθήματα μεταφέροντας τη νέα τεχνολογία των υπολογιστών και των δικτύων σε εργαζόμενους.
Το 1996 μαζί με άλλα μέλη της Οικολογικής Κίνησης υπόγραψε το ιδρυτικό καταστατικό με το οποίο δημιουργήθηκε το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.
Διετέλεσε Επίτροπος Περιβάλλοντος την περίοδο 2006 -2013.

Ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου τον Μάιο 2016 έχει εκλεγεί Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών.

Το Μάρτιο του 2013 έχει αναλάβει τη θέση Λέκτορα στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος, στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Η υποψηφιότητα του κ. Θεοπέμπτου στηρίζεται στη διαχρονική αξία του Κινήματος το οποίο πάντα υποστήριζε την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και ως προέκταση αυτού στηρίζει θέσεις που αφορούν τη νεολαία, το περιβάλλον την υγεία και τον άνθρωπο.



Η Έφη Ξάνθου, γεννήθηκε στην Μελβούρνη της Αυστραλίας το 1981.
Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστήμων του Πανεπιστημίου Κύπρου και μεταπτυχιακού τίτλου Διοίκησης Επιχειρήσεων (MBA) του CIIM (Cyprus International Institute of Marketing).

Είναι Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών από τον Νοέμβριο του 2017. Υπήρξε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής ως Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων, αναπτύσσοντας ευρωπαϊκή δραστηριότητα εκπροσωπώντας το Κίνημα σε διεθνή συνέδρια και τακτικά συνέδρια του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος από το 2002. Υπήρξε Γενική Γραμματέας της Νεολαίας Οικολόγων, Γραμματέας Εξεύρεσης Πόρων για την Ομοσπονδία Νέων Ευρωπαίων Πρασίνων και υπεύθυνη του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου. Διετέλεσε δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Αγλαντζιάς την περίοδο 2007-2011 και Αντιπρόεδρος του Κινήματος 2016-2018.

Κατέρχεται ως υποψήφια πιστεύοντας ακράδαντα στο ευρωπαϊκό όραμα. Θέλει να εργαστεί για να υπάρξει περαιτέρω εναρμόνιση των κρατών μελών με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, για διεύρυνση των δυνατοτήτων που προσφέρονται στους Ευρωπαίους πολίτες και για επίλυση των κοινωνικοοικονομικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων που ταλανίζουν τόσο τον τόπο μας όσο και τον υπόλοιπο κόσμο. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η μέχρι σήμερα πορεία της Έφης Ξάνθου την έχει μεστώσει και πιστεύει ότι είναι έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες που εμπεριέχει η θέση του ευρωβουλευτή. Πιστεύει πως μόνο με την διεκδίκηση μπορούμε να πετύχουμε αυτά που επιθυμούμε και ως δραστήρια γυναίκα, ως οικολόγος και ως πολιτικός πιστεύει πως έχει τα προσόντα για να πετύχει μεγάλες θετικές αλλαγές που θα βοηθήσουν τόσο τον τόπο όσο και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Η Μαρία Παστελλά κατάγεται από τη Λεμεσό και είναι 27 ετών. Σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο Θράκης-Κομοτηνής και εργάζεται ως δικηγόρος. Είναι αντιπρόεδρος Δεοντολογίας της Συμμαχίας Πολίτων στην Επαρχιακή Λεμεσού ενώ διετέλεσε Γενική Γραμματέας της Συμμαχίας Νεών από 2016 μέχρι το 2018 .Από το 2017 έχει εκλεγεί μέλος της οργάνωσης νεολαίας του European Young Democrats που εδρεύει στις Βρυξέλλες .

Η υποψηφιότητα της θα επικεντρωθεί στην ανεργία ανάμεσα στους νέους και στους εξευτελιστικούς μισθούς, τη διαφθορά και την αναξιοκρατία, στα μεγάλα ελλείματα του εκπαιδευτικού μας συστήματος, τη νεανική παραβατικότητα, την έλλειψη σωφρονιστικών ιδρυμάτων για ανήλικους και τη διαφθορά που επικρατεί στην δικαιοσύνη.



Η Αλεξία Σακαδάκη γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1982. Κατάγεται από το Παλαιχώρι και μεγάλωσε στη Λακατάμια, στη Λευκωσία.
Σπούδασε Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, με πτυχίο Κοινωνιολογίας και δευτερεύον πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες. Έχει μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές.

Η Αλεξία Σακαδάκη, είναι η Οργανωτική Λειτουργός του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών από το 2008. Συμμετέχει ως μέλος στην Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και τον Ιανουάριο του 2019 έχει εκλεγεί στη θέση της Αναπληρώτριας Γενικής Γραμματέα της Γυναικείας Κίνησης Οικολόγων. Υπηρέτησε την Νεολαία Οικολόγων από τη θέση της Γενικού Γραμματέα από το 2009 μέχρι το 2014. Ως μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων από το 2009 αναπτύσσει ευρωπαϊκή δράση και εκπροσωπεί το Κίνημα σε διεθνή και τακτικά συνέδρια του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος. Είναι μέλος του Συμβουλευτικού Σώματος του Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και μέλος του Συνδέσμου Κοινωνιολόγων Κύπρου. Είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη.

Η υποψηφιότητα της θα επικεντρωθεί στα κοινωνικά θέματα και στην ποιότητα ζωής, στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικογένεια στην σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία, στην στήριξη και ενίσχυση των χαμηλών στρωμάτων της κοινωνίας, αλλά και στα θέματα περιβάλλοντος και υγείας.



Ο δόκτορας Δώρος Χριστοδουλίδης, γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1946. Γονείς του ο Γιώργος και η Αγάθη Χριστοδουλίδου. Είναι νυμφευμένος με τη δόκτορα Ανδρούλα Μαυρομουστάκη-Χριστοδουλίδου και έχει τρία παιδιά, τον Γιώργο, τον Κώστα και τη Βικτώρια και εννέα εγγόνια. Σπούδασε ιατρική στη Μόσχα και απέκτησε την ειδικότητα του ειδικού καρδιολόγου. Διετέλεσε βουλευτής ΑΚΕΛ Λάρνακας για τρεις θητείες από το 1991 μέχρι το 2006, ενώ από το 2004 μέχρι το 2006 υπηρέτησε από τις θέσεις του Ευρωπαρατηρητή και του Ευρωβουλευτή.

Είναι μέλος της Συμμαχίας Πολιτών από της ιδρύσεως της και Πρόεδρος της Επαρχιακής Λάρνακας του Κινήματος. Η υποψηφιότητα του θα επικεντρωθεί στα δυο μεγαλύτερα εθνικά μας ζητήματα: στο Κυπριακό και την Υγεία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top