ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλείνει ιδιωτικό σχολείο της Λευκωσίας – Στον «αέρα» καθηγητές και δάσκαλοι

Κλείνει ιδιωτικό σχολείο της Λευκωσίας – Στον «αέρα» καθηγητές και δάσκαλοι

Λουκέτο μέχρι το τέλος Μαρτίου σε γνωστό ιδιωτικό σχολείο της Λευκωσίας, λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Ο λόγος για το Highgate Private School που ιδρύθηκε το 1991 και βρίσκεται στον δρόμο Αγίων Τριμιθιάς – Ανθούπολης στη Λευκωσία.   

Η διεύθυνση του σχολείου γνωστοποίησε την απόφαση της για κλείσιμο του την Παρασκευή 1 Μαρτίου, σε εργαζόμενους αλλά και στους γονείς των μαθητών, ενημερώνοντας τους πως μέχρι τέλος Μαρτίου το σχολείο θα τερματίσει τις εργασίες του, λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας ήδη αρκετοί γονείς έχουν προχωρήσει με την μεταφορά των παιδιών τους σε άλλα ιδιωτικά σχολεία της περιοχής, ενώ παράλληλα περίπου 60 καθηγητές, δάσκαλοι αλλά και άλλοι εργαζόμενοι που απαοσχολούνταν στο εν λόγω σχολείο, ήδη ψάχνουν για νέα δουλειά.

Όσον αφορά την μεταφορά μαθητών, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, το εν λόγω σχολείο προχώρησε σε συμφωνία με άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα ώστε όσοι γονείς θελήσουν να μεταφερθούν εκεί τα παιδιά τους για το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς, να μπορούν να το πράξουν χωρίς να χρειαστούν οι απαραίτητες εισαγωγικές εξετάσεις.

Να σημειώσουμε πως στο Highgate λειτουργούσε βρεφονηπιακός σταθμός, νηπιαγωγείο, προδημοτική, δημοτικό, γυμνάσιο αλλά και λύκειο.

Μάλιστα, το όλο ζήτημα σχολιάστηκε και από άλλα ιδιωτικά σχολεία της Λευκωσίας, καθώς άλλο ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της περιοχής με ανακοίνωση του εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση της διεύθυνσης του Highgate για κλείσιμο, ενώ παράλληλα ενημέρωνε τους γονείς πως έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για άμεση μεταφορά ενδιαφερόμενων μαθητών στο ίδρυμα τους.

Παράλληλα, οι γονείς των μαθητών που φοιτούσαν στο εν λόγω σχολείο, εξέφρασαν και οι ίδιοι τη λύπη τους για την κατάσταση, μη ξεχνώντας ωστόσο να ευχαριστήσουν δασκάλους και καθηγητές του Highgate για τη μέχρι σήμερα προσφορά τους στη μάθηση των παιδιών τους.

Αξίζει να αναφερθεί πως στο Highgate φοιτούσαν και παιδιά ποδοσφαιριστών μεγάλων ομάδων της Κύπρου, αλλά και ξένων διπλωματών.

BusinessNews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top