ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νικολάου: «Στόχος μας είναι οι διαιτητές να περνούν απαρατήρητοι σε κάθε αγώνα» (PICS)

Νικολάου: «Στόχος μας είναι οι διαιτητές να περνούν απαρατήρητοι σε κάθε αγώνα» (PICS)

Σεμινάριο διαιτησίας για τους προπονητές και αρχηγούς των ομάδων Α’ Κατηγορίας καθώς και ομάδων Β’ Κατηγορίας διοργάνωσε το απόγευμα της Τρίτης η ΚΟΠ.

Το σεμινάριο εντάσσεται στα πλαίσια των κανονισμών Κριτηρίων UEFA και πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Cyta.

Εκ μέρους της ΚΟΠ το σεμινάριο προσφώνησε ο εκ των Αντιπροέδρων Νίκος Νικολάου, τονίζοντας τη σημασία που δίνει η Ομοσπονδία στον τομέα της εκπαίδευσης σε θέματα διαιτησίας.

Ο κ. Νικολάου έστειλε παράλληλα το μήνυμα πως όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, μας ενώνουν πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν ενώ τόνισε πως στόχο είναι οι διαιτητές να περνούν απαρατήρητοι σε κάθε αγώνα.

Στο σεμινάριο δίδαξε ο εκπαιδευτής διαιτησίας της ΚΟΠ Κώστας Καπιτανής σε συνεργασία με τον επίσης εκπαιδευτή διαιτησίας Μιχάλη Αργυρού οι οποίοι ανέλυσαν φάσεις από αγώνες των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Αντιπροέδρου της ΚΟΠ Νίκου Νικολάου:

Εκ μέρους της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου θα ήθελα να σας καλωσορίσω στο σεμινάριο με θέμα διαιτησίας στην Κύπρο και κανονισμοί παιχνιδιού.

Πρόκειται για ένα σεμινάριο που διοργανώνεται στα πλαίσια κριτηρίων της UEFA με προσκεκλημένους τους προπονητές και αρχηγούς των ομάδων Α’ Κατηγορίας αλλά και ομάδων της Β’ Κατηγορίας.

Ως ηγεσία της ΚΟΠ δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση τόσο στο κεφάλαιο της εκπαίδευσης όσο και στο ζήτημα της συνεργασίας όλων των πυλώνων που συνθέτουν το ποδόσφαιρο στο τόπο μας.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό άθλημα που το επίπεδο του κρίνεται από την επίδοση όλων των παραγόντων που το συνθέτουν.

Πολύ απλά σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα πέραν από τις δεξιότητες και ικανότητες της κάθε ομάδας ανάλογη θα πρέπει να είναι και η παρουσία της διαιτητικής ομάδας.

Ως Ομοσπονδία επενδύουμε στην εκπαίδευση των διαιτητών μας, αναγνωρίζουμε τα περιθώρια βελτίωσης και προσβλέπουμε στην καλύτερη δυνατή απόδοση τους στους αγωνιστικούς χώρους. Εκεί και όπου χρειάζεται δείχνουμε κατανόηση ενώ σε άλλες περιπτώσεις να είστε βέβαιοι πως είμαστε αμείλικτοι.

Για να πετύχουμε καλύτερα τους κοινούς στόχους μας με τα σωματεία μας, προβαίνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα σε σεμινάρια και συναντήσεις όπως το σημερινό έτσι ώστε μέσα από την εμπειρία των εκπαιδευτών μας αλλά και τη δική σας ποδοσφαιρική εμπειρία να θέσουμε επί τάπητος ζητήματα που αφορούν τη διαιτησία αλλά και γενικότερα τους κανόνες του παιχνιδιού.

Σαφώς και αντιλαμβανόμαστε πως η κάθε ομάδα επιθυμεί και επιδιώκει το καλύτερο για την ίδια έτσι και εμείς για τη δική μας ομάδα, την ομάδα των διαιτητών επιθυμούμε να περνά απαρατήρητη από τους αγώνες και να συμβάλλει ουσιαστικά και καθοριστικά στο θέαμα που έχουμε ως αποστολή να παρουσιάζουμε στο φίλαθλο κοινό.

Η ανάλυση φάσεων και εφαρμογής κανονισμών ανάμεσα σε ανθρώπους που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή του ποδοσφαίρου μόνο θετικά έχει να προσφέρει και σε τέτοια σεμινάρια είναι εύκολο να αντιληφθούμε πως πολύ περισσότερα είναι αυτά που μας ενώνουν στο ποδόσφαιρο από αυτά που μας χωρίζουν».

Από ιστοσελίδα ΚΟΠ

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top