ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την παραίτηση Χάρη ζητά ο Περδίκης – Να την κάνει ο ΠτΔ δεκτή

Την παραίτηση Χάρη ζητά ο Περδίκης – Να την κάνει ο ΠτΔ δεκτή

Το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού εκθέτει την παρούσα κυβέρνηση και «αν ήμουν προσωπικά στην θέση του Υπουργού Οικονομικών θα έθετα την παραίτηση μου στην διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Και αν ήμουν ο Πρόεδρος θα την έκανα δεκτή», δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης αναφερόμενος στο θέμα.

Σε δήλωση στη Βουλή, ο κ. Περδίκης πρόσθεσε πως εναπόκειται στην Κυπριακή Δημοκρατία να αποδείξει  ότι εκεί που υπάρχουν θέματα ποινικών ευθυνών, αυτή η πολιτεία ότι μπορεί να τιμωρεί.

Το Κίνημα αναμένει από την κυβέρνηση και ιδιαίτερα από τον Γενικό Εισαγγελέα να μελετήσουν το υλικό αυτό, με την βοήθεια της ομάδας που έχει συσταθεί από τη Νομική Υπηρεσία, και να αποδοθούν ευθύνες το συντομότερο δυνατό, συνέχισε ο κ. Περδίκης.

Περαιτέρω ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης ανέφερε ότι η δημοσιοποίηση του πορίσματος για την κατάρρευση του Συνεργατισμού είναι μια πράξη δημοκρατική την οποία εναγωνίως η κοινή γνώμη αποζητούσε, δεδομένου του γεγονότος ότι υπάρχουν εμφανώς ευθύνες για το ξεπούλημα της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο κ. Περδίκης ανέφερε επίσης ότι οι 800 και πλέον σελίδες από τις οποίες αποτελείται  το πόρισμα εμπεριέχουν ενδιαφέροντα στοιχεία τόσο από το 1985 μέχρι το 2013, όσο και από το 2013 μέχρι και το κλείσιμο του Συνεργατισμού.

Ο ​κ. Περδίκης παρατήρησε ακόμα πως είναι ένα πόρισμα που δεν μασά τα λόγια του και έρχεται να επιβραβεύσει όσους από εμάς αγωνίζονται για ενίσχυση των θεσμών ελέγχου.

Παρατήρησε επίσης ότι πολλά άτομα που κατείχαν θέσεις κλειδιά στον Συνεργατισμό αλλά και διετέλεσαν πρόεδροι σε τοπικές ΣΠΕ, φέρουν ευθύνες για θέματα αποφάσεων αλλά και για χειρισμό δανείων που έγιναν.

Τέλος ο κ. Περδίκης είπε πως το  Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα μελετήσει το πολυσέλιδο έγγραφο για να μπορεί να προβεί σε επιμέρους αναλύσεις και θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της απόδοσης ευθυνών οι οποίες πρέπει να υπάρξουν, είτε αυτές είναι πολιτικές, είτε ποινικές.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top