ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΥΠΕΞ στο συνέδριο του AIPAC ανέπτυξε τη σημασία των σχέσεων Κύπρου – Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ στο συνέδριο του AIPAC  ανέπτυξε τη σημασία των σχέσεων Κύπρου – Ισραήλ

Στη σημασία των σχέσεων Κύπρου – Ισραήλ, με αιχμή τους τομείς και τις προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας τους, όπως και τις προκλήσεις και απειλές οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, ανέπτυξε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Συνέδριο της Αμερικανοϊσραηλινής Επιτροπής Δημοσίων Υποθέσεων (AIPAC - American Israel Public Affairs Committee).

Ο Ιωάννης Κασουλίδης ήταν ένας εκ τω κύριων ομιλητών σε δείπνο εργασίας στην παρουσία των συμμετεχόντων του φόρουμ Εθνικής Ασφάλειας του συνεδρίου και διπλωματών με έδρα την Ουάσινγκτον. Στο ίδιο δείπνο μίλησε ο πρέσβης Ντένις Ρος, πρώην προεδρικός απεσταλμένος για τη Μέση Ανατολή και σύμβουλος στο Ινστιτούτο Εγγύς Ανατολής.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, στην ομιλία ο Κύπριος Υπουργός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων Κύπρου  Ισραήλ, στις κοινές αρχές, συμφέροντα, αλλά και κινδύνους που αντιμετωπίζουν λόγω των συνθηκών αστάθειας που επικρατούν στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Αναφέρθηκε επίσης στη μεγάλη σημασία και προοπτικές που δίνει η ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην περιοχή, όπως και στις προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας σε πολλούς τομείς, η οποία μπορεί να αποβεί προς όφελος όλων των κρατών της περιοχής.

Τόνισε επίσης τη σημασία εμπλοκής και των υπολοίπων μετριοπαθών χωρών της περιοχής στο γενικότερο πλέγμα συνεργασίας.

Ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε παράλληλα και στις παραβιάσεις της κυπριακής ΑΟΖ από την Τουρκία, εξηγώντας τους λόγους που η ε/κ πλευρά αναγκάστηκε να αναστείλει τη συμμετοχή της στις συνομιλίες.

Επίσης καταδίκασε τον αντισημιτισμό ως φαινόμενο που προσβάλλει την ανθρώπινη φύση και τις βασικές ελευθερίες.

Τέλος, ο κ. Κασουλίδης ζήτησε την στήριξη του AIPAC στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Κύπρου - Ισραήλ.

Λίγο αργότερα σήμερα ο κ. Κασουλίδης αναμένεται να έχει συνάντηση με την εκτελεστική επιτροπή του AIPAC, ενώ το βράδυ θα λάβει μέρος στη δεξίωση για τους VIP του συνεδρίου, παρουσία μελών του Κογκρέσου, διπλωματών και υψηλόβαθμων αξιωματούχων της αμερικανικής κυβέρνησης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top