ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Ανήλικος κατήγγειλε αστυνομικό ότι τον κτύπησε – Άλλη εκδοχή της Αστυνομίας

ΚΥΠΡΟΣ: Ανήλικος κατήγγειλε αστυνομικό ότι τον κτύπησε – Άλλη εκδοχή της Αστυνομίας

Στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας (ΑΑΔΙΠΑ), ανήλικος κατήγγειλε αστυνομικό.

Σύμφωνα με τον «Πολίτη», ο ανήλικος ισχυρίζεται ότι αστυνομικός επέδειξε υπερβάλλοντα ζήλο κατά την διάρκεια καταδίωξης οχήματος, στο οποίο επέβαινε ο 17χρονος μαζί με δύο άλλα πρόσωπα, ηλικίας 14 ετών.

Πρόκειται για την καταδίωξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 2ας Μαρτίου στα Περβόλια.

Όπως κατήγγειλε ο 17χρονος, ο ίδιος μαζί με τα άλλα δύο ανήλικα πρόσωπα, επέβαιναν σε όχημα χωρίς πινακίδες που ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης στα Περβόλια.  Το όχημα άνηκε στον πατέρα του.

Μόλις αντιλήφθηκε ότι περιπολικό τους πλησιάζει, ο 17χρονος ισχυρίστηκε ότι φοβήθηκε και προσπάθησε να διαφύγει, για να ακολουθήσει καταδίωξή του για 10 -15 λεπτά.

Σύμφωνα πάντα με τον 17χρονο, το περιπολικό κατά την καταδίωξη, τον χτύπησε δύο φορές στην δεξιά πόρτα με αποτέλεσμα να τους βγάλει εκτός πορείας και το όχημα να ακινητοποιηθεί στο πεζοδρόμιο.

Ο ανήλικος ισχυρίστηκε μάλιστα ότι ο αστυνομικός τον άρπαξε από το κεφάλι και τον έβγαλε έξω από το όχημα, χωρίς να τον ενημερώσει για τα δικαιώματά του και ότι τον χτύπησε.

Στην καταγγελία που έκανε ο 17χρονος, παρουσίασε και έγγραφα από το Νοσοκομείο που αναφέρουν ότι υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση και διάσωση.

Τέλος, ο 17χρονος καταγγέλλει ότι δεν τον άφησαν να τηλεφωνήσει στους γονείς τους για να τους ενημερώσει ότι συνελήφθει.

Από την άλλη, η αστυνομία προωθεί την θέση ότι ο αστυνομικός έπραξε ότι προβλεπόταν και ότι ο 17χρονος κτύπησε το περιπολικό.

Τα πιο πάνω στοιχεία, αναμένεται να τεθούν ενώπιον του ΑΑΔΙΠΑ για να καταλήξει σε πόρισμα, το οποίο θα διαβιβαστεί στον Γεν. Εισαγγελέα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top