ΔΙΕΘΝΗ

Καταψήφισαν το ‘no deal’ και πέρα από την 29η Μαρτίου οι Βρετανοί βουλευτές -Ήττα για την Μέι

Καταψήφισαν το ‘no deal’ και πέρα από την 29η Μαρτίου οι Βρετανοί βουλευτές -Ήττα για την Μέι

Υπέρ πρότασης που απορρίπτει ένα Brexit χωρίς συμφωνία υπό οποιεσδήποτε περιστάσεις και σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή ψήφισαν οι Βρετανοί βουλευτές, με ψήφους 321 έναντι 278.

Η πρόταση αυτή, ωστόσο, δεν ήταν η αρχική πρόταση της κυβέρνησης, η οποία απέρριπτε μεν το ‘no deal’ στις 29 Μαρτίου, αλλά σημείωνε ότι το ενδεχόμενο του μη συντεταγμένου Brexit παραμένει στο τραπέζι μέχρι να επικυρωθεί κάποια συμφωνία για το Brexit.

Η κύρια κυβερνητική πρόταση τροποποιήθηκε καθώς οι βουλευτές υπερψήφισαν (με 312 ψήφους υπέρ και 308 εναντίον) τροπολογία που άλλαζε τη διατύπωση ώστε να απορρίπτεται το Brexit χωρίς συμφωνία υπό οποιεσδήποτε περιστάσεις.

Η ίδια ακριβώς τροπολογία είχε εγκριθεί και τον Ιανουάριο με ψήφους 318 υπέρ και 310 κατά. Όπως και τότε, έτσι και σήμερα πρόκειται παρόλα αυτά για μη δεσμευτική τροπολογία.

Σημειώνεται ότι η βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος Κάρολαϊν Σπέλμαν που είχε καταθέσει την τροπολογία επιχείρησε να την αποσύρει, ωστόσο η βουλευτής των Εργατικών Υβέτ Κούπερ που την είχε συνυπογράψει απαίτησε να τεθεί προς ψήφιση.

Δεύτερη τροπολογία, η οποία παρέπεμπε σε διαδικασία ενός «ελεγχόμενου» no deal, απορρίφθηκε με ψήφους 374 κατά και 164 υπέρ.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας συνιστά στην ουσία μία ακόμα κοινοβουλευτική ήττα για την πρωθυπουργό Μέι, η οποία στο τέλος και σε αντίθεση με ό,τι προγραμμάτιζε ψήφισε ενάντια στην απόρριψη του no deal.

Εφόσον δε αποδειχθεί ότι μέλη της κυβέρνησής της αγνόησαν την κομματική γραμμή και ψήφισαν υπέρ της τροποποιημένης πρότασης, τότε εκτιμάται ότι μπορεί να υπάρξουν παραιτήσεις ή αποπομπές από το κυβερνητικό σχήμα.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top