ΕΛΛΑΔΑ

Επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Κύπρο στην «μάχη» για το 9μηνων βρέφος – VIDEO

Επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Κύπρο στην «μάχη» για το 9μηνων βρέφος – VIDEO

Επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και στην Κύπρο, είχε κομβικής σημασίας συνεισφορά, στην επιχείρηση μεταφοράς βρέφους από την Σκόπελο στην Αθήνα, λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε. 

Μια πραγματική Οδύσσεια, και ώρες αγωνίας, έζησαν το βράδυ της Τρίτης (12/3) λιμενικοί, γιατροί, αλλά και οι γονείς ενός βρέφους μόλις 9 μηνών, που έπρεπε να μεταφερθεί κατεπειγόντως από τη Σκόπελο σε μεγάλο παιδιατρικό νοσοκομείο της πρωτεύουσας, για να σωθεί η ζωή του. Και ενώ θεομηνία έπληττε τις Σποράδες με βορειοανατολικούς ανέμους να πνέουν με ένταση 11 μποφόρ και τεράστια κύματα.

Μοναδική λύση για τη μεταφορά του βρέφους ήταν ένα μεγάλο 11μετρο φουσκωτό σκάφος, του επιχειρηματία Χάρη Καραμεσίνη, ιδιοκτήτη ξενοδοχείου, που ξεκίνησε μέσα στη θεομηνία από το Λουτράκι, έφτασε στον όρμο του Αγνώντα και παρέλαβε το μωράκι, μαζί με τον παιδίατρο Κ. Σταμούλη, τον παθολόγο Χρ. Λάσκο και έναν λιμενικό, για να προσεγγίσουν το μήκους 165 μέτρων δεξαμενόπλοιο «Ειρήνη», υπό ελληνική σημαία και πλήρωμα αμιγώς Έλληνες, που προθυμοποιήθηκε να πλησιάσει στα δύο μίλια τον Αγνώντα, ώστε να παραλάβει το βρέφος και τους συνοδούς.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επιχειρηματίας Χάρης Καραμεσίνης, ο οποίος δραστηριοποιείται σε Σκόπελο, Μύκονο και Κύπρο είπε ότι «το μόνο που σκέφτηκα εκείνες τις δύσκολες στιγμές ήταν να σωθεί το βρέφος. Το σκάφος μου ήταν η μόνη λύση και επειδή είμαι πατέρας τεσσάρων παιδιών καταλάβαινα την αγωνία των γονιών για το παιδί τους. Ρίξαμε το σκάφος στη θάλασσα, εν μέσω θύελλας και κάναμε το καθήκον μας ως άνθρωποι. Θα το ξανακάνουμε αν χρειαστεί και είμαι διπλά χαρούμενος που το παιδάκι σώθηκε και ξεπέρασε τον κίνδυνο».

Η θύελλα που επικρατούσε ήταν πρωτόγνωρη, κατεβλήθησαν προσπάθειες υπεράνθρωπες, τα κύματα ξεπερνούσαν τα τέσσερα μέτρα και ενώ το φουσκωτό κατάφερε να προσεγγίσει το δεξαμενόπλοιο, ήταν αδύνατη η άνοδος με ανεμόσκαλα στο μεγάλο πλοίο παρά τις προσπάθειες όλων.

Αμέσως δόθηκε εντολή από τον λιμενάρχη Σκοπέλου Γιώργο Γκάρα να επιστρέψει το φουσκωτό στον όρμο του Αγνώντα, γιατί υπήρχε άμεσος κίνδυνος να βυθιστεί το σκάφος.

Το 9 μηνών βρέφος, η υγεία του οποίου ήταν πολύ επιβαρυμένη με εντερικά προβλήματα, έπρεπε να μεταφερθεί πάση θυσία στην Αθήνα και τρεις ώρες αργότερα, με εντολή του Αρχηγείου απογειώθηκε εκ νέου Super Puma από τη Λήμνο, το οποίο κατάφερε να παραλάβει το μωράκι και να το μεταφέρει στην Ελευσίνα, όπου και νοσηλεύεται πλέον στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία».

Βίντεο που δημοσιεύθηκε στο Protothema από την επιχείρηση:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top