ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστασιάδης – Koenig: Σχέσεις οργής εδώ και ένα χρόνο

Αναστασιάδης – Koenig: Σχέσεις οργής εδώ και ένα χρόνο

Οργιώδες το παρασκήνιο πίσω από τον Αμερικανό Πρέσβη. Σε ποιες περιπτώσεις αποτέλεσε την «φωνή» του κατοχικού καθεστώτος. Ο ρόλος του σε σχέση με το State Department

Το πρόσφατο tweet του Αμερικανού Πρέσβη που συνέδεε την επίσκεψη Αναστασιάδη στην Μόσχα με την δολοφονία του Ρώσου αντιπάλου του Βλαντιμίρ Πούτιν, αποτέλεσε την σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι στις σχέσεις του με τον Νίκο Αναστασιάδη.

Η πρώτη αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά με τον κ. Koenig έγινε στις 21 Φεβρουαρίου 2014, όταν και συνάντησε την λεγόμενη Πρόεδρο της Βουλής Σιμπέλ Σιμπέρ. Ήταν η πρώτη φορά που η συνάντηση έγινε στην Ψευδοβουλή και η πρώτη φορά που Αμερικανός Πρέσβης έβλεπε «Πρόεδρο Βουλής».

Σε τουλάχιστον δύο ακόμη περιπτώσεις, εκτός του περίφημου πια tweet,  οι κινήσεις που έκανε προκάλεσαν την οργή του Προέδρου της Δημοκρατίας η οποία ωστόσο εκφράστηκε μόλις πρόσφατα.

Η επίσκεψη Μπάιντεν και ο ρόλος του Κoenig

Οι Τ/κ εφημερίδες βοούσαν για το γεγονός ότι ο Αμερικανός Πρέσβης και ο τότε Τ/κ Διαπραγματευτής Κουντρέτ Οζερσάι συναντήθηκαν έξι (6)! φορές μέσα σε ισάριθμές μέρες. Οι Τ/κ ήθελαν οπωσδήποτε να κερδίσουν κάτι επικοινωνιακά από την επίσκεψη του Αμερικανού Αντιπροέδρου. Το TothemaOnline αποκαλύπτει ότι η προσπάθεια που έγινε ήταν η συνάντηση που θα είχε ο κ. Μπάιντεν με τον Κατοχικό ηγέτη να γινόταν έτσι ώστε επικοινωνιακά να εμφάνισε το μόρφωμα την μορφή ενός υπαρκτού κράτους. Πρωτεργάτης της όλης προσπάθειας ήταν ο κ. Koenig.

Επιστροφή στην Αμμόχωστο υπό Τ/κ διοίκηση

Η δεύτερη υπόγεια προσπάθεια κατά του κ. Αναστασιάδη από τον Αμερικανό πρέσβη έγινε σε μια διάλεξη για την Αμμόχωστο. Εκεί είπε ότι «ρεαλιστική πρόταση είναι η επιστροφή στην κλειστή περιοχή υπό Τ/κ διοίκηση», μια πρόταση που φέρει την υπογραφή του κ. Οζερσάι.

Η συγκεκριμένη κίνηση έγινε την ώρα που η Λευκωσία παρουσίαζε ως ΜΟΕ την πρότασή της για επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της.

Ο ρόλος του Αμερικανού Πρέσβη

Το κλίμα που διαμορφώνεται στο state department δημιουργείται από τις αναφορές που έστελνε ο Αμερικανός Πρέσβης. Άλλωστε για τους Αμερικανούς ο εκάστοτε Πρέσβης έχει την μορφή ενός «τοποτηρητή» και με βάση τις δικές του εκθέσεις ενημερώνεται το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών.  

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top