ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

36 δάνεια εν ενεργεία βουλευτών είναι μη εξυπηρετούμενα – Αγγίζουν τα 9,5 εκατ. ευρώ

36 δάνεια εν ενεργεία βουλευτών είναι μη εξυπηρετούμενα – Αγγίζουν τα 9,5 εκατ. ευρώ

Όπως ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας στον Συνεργατισμό υπήρχαν 91 δανειακές συμβάσεις βουλευτών, εκ των οποίων οι 36 κατατάσσονται ως μη εξυπηρετούμενα δάνεια, συνολικού ποσού κοντά στα 9,5 εκατ. ευρώ.

Οι δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης που διοργάνωσε η Επιτροπή Νομικών του Ινστιτούτου Νέων Επιστημόνων με θέμα «Το ασυμβίβαστο των Κύπριων Βουλευτών», με τον Κώστα Κληρίδη να αναφέρει πως από τις 91 δανειακές συμβάσεις που σύναψαν μέλη του Κοινοβουλίου με τον Συνεργατισμό, οι 36 κατατάσσονται στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, προκαλώντας την απορία της Ερευνητικής Επιτροπής πως μέλη του Κοινοβουλίου με ΜΕΔ ψήφιζαν νομοθετήματα σχετικά με ΜΕΔ.

Από την πλευρά του ο Γενικός Ελεγκτής ανέφερε πως βουλευτές που είχαν μη εξυπηρετούμενα και δεν τον αποκάλυψαν κατά τη συζήτηση σχετικών νομοσχεδίων με ΜΕΔ παραβίασαν κανονισμό της Βουλής, καθώς σε περιπτώσεις σύγκρουσης συμφερόντων θα πρέπει να το δηλώνουν και να αποχωρούν.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top