ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πίττας: «Υπάρχει μία έχθρα…» – Τι είπε για ΕΝΠ, Τσόκκο, Απόλλωνα, κύπελλου και ΑΤΑΚΑ για ΑΠΟΕΛ

Πίττας: «Υπάρχει μία έχθρα…» – Τι είπε για ΕΝΠ, Τσόκκο, Απόλλωνα, κύπελλου και ΑΤΑΚΑ για ΑΠΟΕΛ

Καλεσμένος στην τηλεοπτική αθλητική εκπομπή της Cytavision «Ώρα για μπάλα» ήταν το βράδυ της Δευτέρας (18-03-2019) ο ποδοσφαιριστής της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, Ιωάννης Πίττας.

Αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν:

Για το τελευταίο παιχνίδι με τον Ερμή και την Ένωση: «Ήταν πολύ σημαντική νίκη κόντρα στον Ερμή. Βλέπουμε τον αγώνα με την Πάφο, όπου θέλουμε να κερδίσουμε. Αισθάνομαι πολύ ωραία στην ΕΝΠ, πρώτη φορά παίρνω παιχνίδια στα πόδια μου και νιώθω πολύ πιο ώριμος. Είναι η πρώτη φορά που είμαι μακριά από την οικογένεια μου, αλλά νιώθω πως ωρίμασα».

Για τον ίδιο και την καριέρα του: «Έπαιξα για πρώτη φορά στα 19 μου. Ξεκίνησα από τις ακαδημίες του Campus Sportivo, έπειτα πήγα στον Απόλλωνα με προπονητές τους Χριστοφόρου, Αντόνε, Εμάνουελ και Αυγουστή. Αυτός που πίστεψε περισσότερο σε εμένα ήταν ο Εμάνουελ. Μ’ άρεσει περισσότερο να παίζω αριστερό εξτρέμ. Αυτή η επιλογή με βοήθησε, αλλά το να πάω στην ΕΝΠ ήταν ρίσκο. Όπως εξελίσσεται η χρονιά, ήταν η σωστή επιλογή».

Για το Κύπελλο είπε: «Για την ΕΝΠ να βρίσκεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου είναι γιορτή. Το πιστεύουμε για τελικό, αλλά πρέπει να υπερβάλουμε εαυτό».

Σχετικά με τον προπονητή του: «Έδωσε πάθος και μαχητικότητα. Χάνουμε ή κερδίζουμε πρέπει να παίζουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό. Είναι δίκαιος, μας δίνει αυτοπεποίθηση και μας σέβεται».

Για τον Γιώργο Τσόκκο: «Γενικά η οικογένεια Τσόκκος αισθάνεται πάρα πολύ την ομάδα.

Ο Πρόεδρος ζητάει περισσότερα, ειδικά μέσα από τις αναρτήσεις του στα social media και ο κόσμος θέλει το Κύπελλο.  Οι βλέψεις του Προέδρου είναι πολύ μεγάλες, θέλει να στήσει ομάδα που θα είναι στην πρώτη εξάδα. Είναι πολύ φιλόδοξος άνθρωπος. Θεωρεί δεδομένο ότι η ομάδα του πρέπει να κάνει αυτό το άλμα».

Σχετικά με τις διαφορές Απόλλωνα-ΕΝΠ: «Το προπονητικό κέντρο Απόλλωνα σε σχέση με της ΕΝΠ έχει μεγάλη διαφορά και όσα σου προσφέρουν εκεί».

Για τον Ενόχ: «Είναι ηγέτης για μας. Πριν από κάθε παιχνίδι μας μιλά και μας δίνει ώθηση».

Η προοπτική του εξωτερικού: «Οπουδήποτε στο εξωτερικό θα πήγαινα για να αγωνιστώ. Στόχος του κάθε ποδοσφαιριστή είναι να αγωνιστεί σε πιο μεγάλη ομάδα».

Τι είπε για το γκολ του στο Απόλλων-Μίντιλαντ: «Μετά το γκολ ήμουν αλλού. Το να βάζεις τέτοιο γκολ είναι σημαντικό. Είναι η πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα μου».

Για τον πατέρα του: «Έχουμε εξαιρετική σχέση. Είναι ειλικρινής μαζί μου και είναι αυστηρός κριτής για μένα».

Σχετικά με τις δυσκολίες που συναντά: «Μια δυσκολία είναι να είσαι εκτός αποστολής. Εκεί πρέπει να μείνεις δυνατός ψυχολογικά. Άμα είσαι σε μια μεγάλη ομάδα, τότε είναι πιο δύσκολο να σε εμπιστευθεί κάποιος. Οι Κύπριοι παίκτες πρέπει να δουλεύουν συνέχεια, αν και δύσκολα παίρνουν ευκαιρίες. Κάνω έξτρα προπονήσεις και γυμναστήριο».

Για τα πλεονεκτήματα του και τα μειονεκτήματα σαν ποδοσφαιριστής: «Ταχύτητα, διεισδυτικότητα και “μυρίζομαι” το γκολ. Αδυναμία είναι ο σωματότυπος μου και τα αμυντικά μου καθήκοντα».

Τι του είπαν απο τον Απόλλωνα: «Μου είπαν πως δεν θα έπαιρνα ευκαιρίες, αλλά ήταν δική μου επιλογή να πάω δανεικός και να αγωνίζομαι».

Αν θα πήγαινε στο ΑΠΟΕΛ: «Νομίζω θα πήγαινα παντού».

Για τις μάχες κυπέλλου της ΕΝΠ με τον ΑΠΟΕΛ: «Όλοι ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε το ΑΠΟΕΛ. Πρέπει να κάνουμε ένα φοβερό παιχνίδι στο «ΓΣΠ», να κρατήσουμε ένα στενό σκορ και να έρθει το παιχνίδι στο Παραλίμνι που είναι δύσκολη έδρα. Αν έχουμε θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι, νομίζω θα είναι φουλ το «Τάσος Μάρκου». Αν παίζαμε με ένα αδιάφορο στο πρωτάθλημα ΑΠΟΕΛ θα ήταν πιο δύσκολο για εμάς».

Για τη μάχη τίτλου μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα: «Υπάρχει μια έχθρα ανάμεσα σε Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ, μια κόντρα και είναι λογικό αφού διεκδικούν το πρωτάθλημα. Νομίζω είναι ισάξιες και οι δύο ομάδες, αλλά ιδιαίτερα πέρσι δικαιούμασταν τον τίτλο».

Η προτεραιότητα του: «Προτεραιότητα μου είναι να καταφέρω να πάρω θέση στον Απόλλωνα και μεγάλος μου στόχος να παίξω στο εξωτερικό. Θέλω να επιστρέψω στον Απόλλωνα και να διεκδικήσω θέση».

Για τον στόχο παραμονής της ΕΝΠ: «Είμαι βέβαιος ότι θα σωθεί το Παραλίμνι. Υπάρχει μια πολύ καλή ομάδα με έμπειρους ποδοσφαιριστές και αδικούμε τον εαυτό μας. Αν κερδίσουμε την Πάφο θα είναι μεγάλη ανάσα».

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top