ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον Δήμο Λευκωσίας το εργοστάσιο ΣΟΠΑΖ – Η τιμή πώλησής του

Στον Δήμο Λευκωσίας το εργοστάσιο ΣΟΠΑΖ – Η τιμή πώλησής του

Αποκτήθηκαν πρόσφατα από τον Δήμο Λευκωσίας το τεμάχιο και οι εγκαταστάσεις του παλιού εργοστασίου του ΣΟΠΑΖ στην περιοχή Παλλουριώτισσας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Δήμος προχώρησε στην αγορά του κτηρίου έναντι του ποσού €2,1 εκατομμυρίων, ποσό το οποίο εξασφαλίστηκε μέσω δανεισμού. Η τελική χρήση του κτηρίου και του περιβάλλοντα χώρου θα συζητηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και θα βασίζεται σε πρώτη φάση στο υπό μελέτη «Σχέδιο Περιοχής ΣΟΠΑΖ».

Θέλουμε, σημειώνεται, η μελλοντική του χρήση να έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη προς όλη την περιοχή, μια περιοχή που εφάπτεται της πράσινης γραμμής. Θα προτιμούσαμε το ΣΟΠΑΖ να αξιοποιηθεί είτε για ακαδημαϊκή χρήση, είτε για ερευνητικά προγράμματα ή γενικότερα με τρόπο που να βοηθά να αναπτυχθεί η περιοχή με πιο ορθολογιστικό τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη ότι τελευταία χρόνια αναπτύσσονται ραγδαία οικιστικές χρήσεις.

Το κτήριο αυτό είναι σήμα κατατεθέν των περιοχών Καϊμακλίου, Παλλουριώτισσας και Αγλατζιάς και με την ανάπλαση του ο Δήμος στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη και πρόοδο των περιοχών αυτών που βρίσκονται κοντά στην πράσινη γραμμή.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top