ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: ‘Έκαψε’ Τζιωνή ο Χατζηξενοφώντος: «Δεν με ένοιαζαν τα λεφτά, αλλά η ζωή μου»

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: ‘Έκαψε’ Τζιωνή ο Χατζηξενοφώντος: «Δεν με ένοιαζαν τα λεφτά, αλλά η ζωή μου»

Ενώπιον δικαστηρίου παρουσιάστηκαν την Τρίτη (26/3) εκ νέου, οι τρεις εναπομείναντες κατηγορούμενοι, για το διπλό φονικό που διαπράχθηκε στον Στρόβολο, Λοΐζος Τζιωνής, Λευτέρης Σολωμού και Μάριος Χατζηξενοφώντος.

Της Γεωργίας Παππούτα

Στην δικάσιμο της Τρίτης (26/3) κατέθεσε Αστυφύλακας Ανδρέας Μιχαήλ που τώρα υπηρετεί στον κλάδο πληροφοριών του Αρχηγείου Αστυνομίας, ενώ προηγουμένως ήταν στο ΤΑΕ.  

Στην αίθουσα του δικαστηρίου παρουσιάστηκε η ανακριτική κατάθεση του Μάριου Χατζηξενοφώντος ημερομηνιών 1/5/18- 2/5/18.

Αρχικά στην κατάθεσή του ο Χατζηξενοφώντος, αναφέρθηκε στην γνωριμία του με τα άλλα τρία πρόσωπα, Τζιωνή, Σολωμού και Σιαμς.

Όπως είπε: «Δεν τον γνωρίζω, τον  γνωρίσα πριν λίγο καιρό που με ρωτούσε αν βρίσκω χόρτο.   Του είπα ναι και μου ζήτησε το τηλέφωνο μου. Κατά διαστήματα με έπαιρνε μια φορά την εβδομάδα και τον προμήθευα χόρτο . Οι ώρες ήταν αργά το βράδυ μετά τα μεσάνυχτα. Την Σάρα την γνώρισα από τον Λοΐζο, την είδα δύο φορές μια στο αυτοκίνητο και μια στο σπίτι του παππού του (Τζιωνή). Το ίδιο και τον Λευτέρη από τον Λοΐζο»

Ο Μ. Χατζηξενοφώντος σημείωσε: «Είδα την Σάρα που έκανε χρήση κοκαΐνης και τον Λευτέρη χόρτο».

Στην κατάθεσή του ο Χατζηξενοφώντος, αναφέρθηκε και στην ημέρα, που διαπράχθηκε το στυγερό έγκλημα.

Όπως είπε: «Στις 18/4 γύρω στις 18:00 με ξύπνησε η μητέρα μου και μου είπε ότι κάποιος Λούης είναι στο σαλόνι. Μετά πήγα και τον είδα και διερωτήθηκα γιατί ήρθε για πρώτη φορά. Είπε στην μητέρα μ ότι ήρθε για την μοτοσυκλέτα. Μετά μου είπε να πάω από το σπίτι του να του πάρω χόρτο και πηρά μαζί μου 1.5 γρ χόρτο».

Συνέχισε: «Στεκόταν στο κάγκελο και μου είπε να πάω μέσα. Του είπα πρέπει να σου το δώσω και να φύγω. Και μου είπε δεν είχε λεφτά να μ δώσει και να περιμένω να έρθει ο αδερφός του να μου δώσει.. Ήταν και η Σάρα».

«Τον ερωτούσα σε πόση ώρα θα έρθει ο αδελφός του. Με νευρικός ύφος με ρώτησε βιάζεσαι να πάεις κάπου; Μιλούσε στο τηλέφωνο και όταν το έκλεισε μου είπε έλα να σε πάρω ένα γυρό και αν δεν έρθει ο αδελφός μου να φύγεις».

Όπως είπε: «Πήγαμε από το περίπτερο και του έδωσα δανεικά. Αντί να επιστρέψει σπίτι άρχισε να κατευθύνεται προς Λατσιά. Σταθμεύσαμε σε ένα σημείο και συναντήθηκε με έναν άλλο και του έδωσε κόκα. Μετά κατευθυνθήκαμε στο σπίτι του και τον ρώτησα πότε θα έρθει ο αδελφός του αλλά  απέφευγε να μου απαντήσει και έκανε χρήση κοκαΐνης με τη Σάρα». 

«Μου είπε να κάμω και εγώ και του απάντησα δεν είμαι χρήστης κοκαΐνης μόνο χόρτο» σημείωσε.   

«Πήγα στην τουαλέτα και μετά έκανε και άλλη γραμμή.  Ένιωθα αρκετά άβολα και συγχυσμένος αφού πρώτη φορά ήμουν μπροστά σε χρηστές κοκαΐνης. Ο Λούης άρχισε να είναι ανήσυχος».

«Μου έδειξε ένα μικρό μαχαίρι κοφτερό και μου είπε τούτο έδωκε μου το ένας δάσκαλος και του είπα θα φύγω γιατί νιώθω άβολα. Αλλά μου είπε όι εν να μείνεις δαμέ».

«Άρχισα να νιώθω φόβο» σημείωσε. «Κατάλαβα ότι ήταν από την σκόνη. Μου είπε με επιθετικότητα ότι ξέρει πολεμικές τέχνες, κρατώντας το μαχαίρι».

«Προσπαθούσα να βρω τρόπο να φύγω αφού δεν με ένοιαζαν τα λεφτά αλλά η ζωή μου» υποστήριξε.

«Ήρθε ο Λευτέρης και συστηθήκαμε Ο Λούης μιλούσε με τον αδελφό του για την παιδική τους ηλικία και ο Λούης του έλεγε είμαι ο φύλακας άγγελος σου».

«Όταν πήγε ο Λούης τουαλέτα, ρώτησα τον Λευτέρη αν έφερε τα λεφτά και μου είπε ποιά λεφτά; Μα τζιαί εσένα χρώστα σου;» συνέχισε.  

«Μετά ήρθε ο Λούης και κρατούσε το μαχαίρι. Τον ρώτησα που είναι τα λεφτά μου κ αυτός μ απάντησε, να έρθεις μαζί μου να πάμε να τα πάρουμε. Τον ρώτησα που και μ είπε σε ένα φίλο μου που μου χρωστά πολλά», είπε. 

«Του είπα πήγαινε και όταν τα πάρεις να συναντηθούμε. Με επιθετικό ύφος και βάζοντας το μαχαίρι στον λαιμό μου, μου είπε θα έρθεις μαζί μου», σημείωσε ακόμη.   

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top