ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Απειλούν να σκοτώσουν Κύπρια– Αυτή ξεκίνησε την εκστρατεία εναντίον του Brexit

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Απειλούν να σκοτώσουν Κύπρια– Αυτή ξεκίνησε την εκστρατεία εναντίον του Brexit

Η γυναίκα κυπριακής καταγωγής που ξεκίνησε την καταγραφή πρωτοκόλλου κατά του Brexit ισχυρίζεται ότι δέχθηκε τηλεφωνικές απειλές κατά της ζωής.

Η κα. Μαργαρίτα Γεωργιάδου (Margaret Georgiadou) που κατάγεται από την Κύπρο και είναι ηλικίας 77 ετών, είναι αυτή που ξεκίνησε την αίτηση ανάκλησης του άρθρου 50, η οποία έχει υπερέβη τις πέντε εκατομμύρια υπογραφές.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του BBC, η συνταξιούχος λέκτορας που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Κύπρο, εξηγεί πως, πέραν των τηλεφωνικών απειλών, δέχτηκε παρενοχλήσεις και μέσω Facebook, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να απενεργοποιήσει το λογαριασμό της - που έχει ήδη παραβιαστεί από το απόγευμα της Παρασκευής (22/3).

«Νιώθω φρικτά, νιώθω οργή με τον εαυτό μου γιατί πίστευα πως ήμουν πιο σκληρή. Όμως, τρομοκρατήθηκα», ομολόγησε σε ανάρτησή της, δηλώνοντας πως οι κλήσεις θανάτου την άφησαν να «τρέμει σαν το φύλλο» από τρόμο.

Όπως παραδέχεται «δεν το έχω πει καν στο σύζυγό μου γιατί είναι μεγάλης ηλικίας και θα πανικοβληθεί». 

Η ίδια παραδέχεται και την απόλυτη έκπληξή της από το γεγονός πως το δικό της «αντι – Brexit» αίτημα αποδείχτηκε το πιο δημοφιλές που είχε υποβληθεί στην ιστοσελίδα της βρετανικής βουλής, κάνοντας ιστορικό ρεκόρ και ξεπερνώντας μόλις σε λίγα 24ωρα τις 4 εκατομμύρια υπογραφές – προκαλώντας, μάλιστα, κάποια στιγμή την «κατάρρευση» της πλατφόρμας.

Όπως τόνισε η ίδια, ευχόταν για όσες περισσότερες υπογραφές, αλλά ποτέ δεν είχε διανοηθεί πως το θέμα θα έφτανε στην κυβέρνηση: «Η Δημοκρατία διαμορφώνεται από την κοινωνία για την κοινωνία, όχι από την πλειοψηφία για την πλειοψηφία. Ήθελα να αποδείξω πως (το Brexit) δεν αποτελεί πλέον τη θέληση του λαού. Οι πολίτες πρέπει να αναρωτηθούν, ποιος είναι αυτός που θέλει το Brexit. Θα βοηθήσει τον Πούτιν, θα βοηθήσει τον Τραμπ, αλλά θα βοηθήσει εμάς; Αμφιβάλλω».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top