ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα ενημέρωσης από το KPMG Cyprus Audit Committee Institute με θέμα -Γυναίκα – Η σημασία της διαφορετικότητας στα Διοικητικά Συμβούλια

Ημερίδα ενημέρωσης από το KPMG Cyprus Audit Committee Institute με θέμα -Γυναίκα – Η σημασία της διαφορετικότητας στα Διοικητικά Συμβούλια

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε το KPMG Cyprus Audit Committee Institute (ACI) με την ευκαιρία δύο χρόνων λειτουργίας του, στο Royal Hall στη Λευκωσία το βράδυ της Τετάρτης, 27 Μαρτίου 2019, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε σχέση με τη σημασία της διαφορετικότητας στα Διοικητικά Συμβούλια. Η εκδήλωση περιλαμβάνεται στις διεθνείς δράσεις International Women’s Day 2019 της KPMG για τη διεθνή μέρα της γυναίκας.

 

Ο κ. Χρίστος Βασιλείου, Διευθύνων Σύμβουλος της KPMG Κύπρου και επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και ο κ. Πέτρος Μαυρομμάτης, Principal και Αντιπρόεδρος του KPMG Cyprus ACI, καλωσόρισαν τους παρευρισκομένους εκ μέρους της KPMG και του Ινστιτούτου, αντιστοίχως. Επιπλέον, ο κ. Μαυρομμάτης ανέπτυξε συνοπτικά τους στόχους του Ινστιτούτου και τις δράσεις του την τελευταία διετία.


Στη συνέχεια ο κ. Παναγιώτης Πελετιές, Διοικητικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του KPMG Cyprus ACI, εξήρε τη σημασία συμμετοχής των γυναικών ως μέλη σε Διοικητικά Συμβούλια και ανέδειξε τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν σε εταιρείες από τον αναβαθμισμένο ρόλο της γυναίκας. Το ζήτημα της διαφορετικότητας συζητείται έντονα τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Έγινε αναφορά σε δράσεις και ενέργειες που είχαν ως στόχο την αύξηση της γυναικείας εκπροσώπησης σε Διοικητικά Συμβούλια σε χώρες όπως Η.Π.Α., Αυστραλία, αλλά και άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ.


Ακολούθησαν ομιλίες από την κα. Αλεξάνδρα Γαλανού, κοινωνιολόγο, πρώην μη εκτελεστικό μέλος διοικητικών συμβουλίων ιδιωτικών και ημικρατικών οργανισμών, την κα. Κλεοπάτρα Κιττή, Certified Independent Director, INSEAD, Non Executive Director Eurobank Cyprus, Non Executive Director and chair ESG committee, Louis PLC, την κα. Μαρία Παπακώστα, Διοικητικό Σύμβουλο και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της KPMG Κύπρου και την κα. Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, Πρόεδρο ΑΙΠΦΕ Κύπρου – Γυναίκες της Ευρώπης. Οι ομιλήτριες μοιράστηκαν τις προσωπικές τους εμπειρίες σε Διοικητικά Συμβούλια στην Κύπρο και το εξωτερικό.
Οι ομιλίες και τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατέδειξαν πως ενδυναμώνεται το κύμα ευαισθητοποίησης στο θέμα, καθότι όλο και περισσότερες ευκαιρίες θεσμοθετούνται για την ένταξη γυναικών σε Διοικητικά Συμβούλια. Παρόλ’ αυτά, πρέπει ακόμα να γίνουν τεράστια βήματα τόσο παγκόσμια, όσο και στην Κύπρο. Στην ανοικτή συζήτηση που ακολούθησε, την οποία συντόνιζε η κα. Κουκκίδη-Προκοπίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εγείρουν ερωτήματα και να ανταλλάξουν απόψεις. Μετά το πέρας της συζήτησης, ακολούθησε δεξίωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top