ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΜΕΣΟΣ – 100 ΚΙΛΑ: «Καταθέσεις για σκοπούς εντυπωσιασμού»- «Προέκυψαν από τα τηλ. δεδομένα»

ΛΕΜΕΣΟΣ – 100 ΚΙΛΑ: «Καταθέσεις για σκοπούς εντυπωσιασμού»- «Προέκυψαν από τα τηλ. δεδομένα»

Δεκτό έγινε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού την Πέμπτη (4/4), το αίτημα της Αστυνομίας για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης εναντίον του 48χρονου Ελληνοκύπριου και 39χρονου Βόσνιου για άλλες 8 ημερες, σε σχέση με την υπόθεση εντοπισμού 104 κιλών κάνναβης στη Λεμεσό στις 18/3.

Σε μια διαδικασία που κράτησε περισσότερο από μια ώρα, ο εξεταστής της ΥΚΑΝ, δέχθηκε σωρεία ερωτήσεων από τον συνήγορο υπεράσπισης του 39χρονου, Μαρίνο Καούλλα (Δικηγορικό Γραφείο Δημητρίου και Δημητρίου ΔΕΠΕ).

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καούλλας ζήτησε διευκρινίσεις ως προς τις καταθέσεις που υπολείπονται και αφορούν τον πελάτη του, λέγοντας μάλιστα ότι, ο αριθμός των 66 καταθέσεων που πρόκειται ληφθούν, είναι για σκοπούς εντυπωσιασμού.

Από την πλευρά του ο εξεταστής της υπόθεσης δήλωσε ότι οι 66 καταθέσεις δεν είναι για σκοπούς εντυπωσιασμού, εξηγώντας ότι μετά τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα από τον ένα πάροχο που έλαβε η ΥΚΑΝ, προέκυψε η ανάγκη για νέες καταθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΛΕΜΕΣΟΣ- 104 ΚΙΛΑ: Θα «μιλήσουν» τα τηλέφωνα- Στο κελί παραμένουν οι δύο Ελληνοκύπριοι- Μεγάλος αριθμών καταθέσεων

Πάντως, ο συνήγορος υπεράσπισης του Βόσνιου, κατά τη διάρκεια της αντεξέτασης, αναφέρθηκε στο αίτημα της Αστυνομίας στις 27/3 για ανανέωση του διατάγματος των δύο συγκεκριμένων υπόπτων, στο οποίο αναφερόταν ότι λήφθηκαν 52 καταθέσεις, ενώ στο αίτημα για τους άλλους δύο Ελληνκύπριους υπόπτους, 42 και 49 ετών, στις 29/3 αναφέρθηκε ότι λήφθηκαν 41 καταθέσεις.

Απαντώντας ο εξεταστής της υπόθεσης, είπε ότι σε κάθε αίτημα αναφέρονται οι καταθέσεις που αφορούν τους εκάστοτε υπόπτους συγκεκριμένα, με τον κ. Καούλλα να ερωτά εάν το εναπομείναν ερευνητικό έργο αφορά γενικά την υπόθεση στο σύνολο της ή κάθε ύποπτο ξεχωριστά.

Σε άλλο χρονικό σημείο της αντεξέτασης, ο κ.Καούλλας αναφέρθηκε στις 14 καταθέσεις που επρόκειτο να ληφθούν, από άτομα του οικογενειακού, φιλικού και επαγγελματικού περιβάλλοντος του πελάτη του, όπως προέκυψαν από την αντεξέταση της προηγούμενης διαδικασίας στις 27/3, με τον μάρτυρα να δηλώνει ότι είναι συμπέρασμα της υπεράσπισης ότι οι 14 αυτές καταθέσεις αφορούσαν τον ύποπτο από τη Βοσνία και επανέλαβε τη θέση ότι η υπόθεση εξετάζεται στο σύνολο της.

Όσον αφορά τον συνήγορο του 48χρονου Ελληνοκύπριου, κ. Αρμεύτη, εξετάζοντας τον μάρτυρα, ζήτησε διευκρινήσεις, εάν τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα που έχει λάβει η Αστυνομία αφορούν όλους τους υπόπτους, με τον εξεταστή της υπόθεσης να αναφέρει ότι δεν είναι σε θέση να ξέρει, καθώς λήφθηκαν δεδομένα πέραν των 1000 σελίδων από ένα πάροχο και αναμένονται από άλλους 3.

Τελικά, το Δικαστήριο μετά από ολιγόλεπτη διακοπή, έκανε δεκτό το αίτημα της Αστυνομίας για ανανέωση του διατάγματος για άλλες 8 ημέρες.

Υπενθυμίζουμε ότι για την υπόθεση, εκτός από τον 39χρονο Βόσνιο και 48χρονο Ελληνοκύπριο, παραμένουν υπό κράτηση ακόμη δύο Ελληνοκύπριοι 42 και 49 ετών, καθώς και δύο Ελληνοκύπριοι ηλικίας 25 και 27 ετών, ενώ οι δύο Νιγηριανοί που συνελήφθησαν αρχικά αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να κατηγορηθούν.

Χρίστος Ζήνωνος

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top