ΕΛΛΑΔΑ

«Πνίγεται» η Κρήτη από την κακοκαιρία – Μόνο με βάρκες η μετακίνηση στο Λασίθι

«Πνίγεται» η Κρήτη από την κακοκαιρία – Μόνο με βάρκες η μετακίνηση στο Λασίθι

Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, εγκλωβισμένοι κάτοικοι και άνθρωποι σε απόγνωση στη Σητεία. Η στάθμη του νερού στο Μακρύ Γιαλό ανέβηκε τόσο που οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και το νερό έφτανε μέχρι το γόνατο για όσους βγήκαν στον δρόμο.

Στον Καλαμοκανιά Μακρύ Γιαλού, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, σπίτια πλημμύρισαν, οι κάτοικοι ζητούσαν απεγνωσμένα βοήθειακαι αυτό που τους συνέστησαν είναι εφόσον υπάρχει κίνδυνος να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Τα νερά εισχώρησαν σε κατοικίες και χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν ακόμα και μικρά παιδιά.

Και στα Πλιμαλήματα Σητείας τέσσερα άτομα, μόλις είδαν τον κίνδυνο, εξαρχής ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού τους, όπου πλέον η στάθμη του νερού είχε ανέβει στα 3 μέτρα σε ύψος και χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν.

Πλημμύρισε ο ποταμός Παντέλης

Σύμφωνα με το δήμαρχο Σητείας κ. Πατεράκη σε ολόκληρο το δήμο Σητείας παρατηρούνται πλημμυρικά φαινόμενα όπως Ζάκρο, Κουρεμένο, Παλαίκαστρο κλπ. Ο ποταμός Παντέλης που βρίσκεται στα όρια της Σητείας έχει πλημμυρίσει με αποτέλεσμα τα νερά να εισχωρήσουν σε σπίτια, καταστήματα και δύο ξενοδοχεία. Σύμφωνα με τον δήμαρχο η παραλία είχε καθαριστεί τρεις φορές από τα φερτά υλικά αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τον κ. Πατεράκη, στον Γούδουρα μετά από πολλά χρόνια ο ποταμός πλημμύρισε με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί μια ηλικιωμένη στο σπίτι της και να της προσφερθεί βοήθεια.

Στο χωριό Τουρτούλοι ένα σπίτι καλύφθηκε με χώματα λόγω κατολίσθησης ωστόσο τα μηχανήματα δεν μπόρεσαν να παρέμβουν. Τέλος δύσκολη είναι και η μετακίνηση στο οδικό δίκτυο αφού σε τρια σημεία του ΒΟΑΚ καταγράφηκαν προβλήματα και καταγράφονται συνεχεία καταπτώσεις βράχων.

Πλημμύρισαν γέφυρες στον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων

Πλημμυρισμένοι δρόμοι και γεφύρια, συνθέτουν το σκηνικό στον Δήμο Αρχάνων Αστερουσίων, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος, Μανώλης Κοκοσάλης, περιοχές όπως ο Πύργος, ο Χάρακας, τα Σαμανια κ.α έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές από πλημμύρες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top