ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Γουότφορντ στον τελικό του FA Cup με ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ανατροπή! – ΒΙΝΤΕΟ

Η Γουότφορντ στον τελικό του FA Cup με ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ανατροπή! – ΒΙΝΤΕΟ

Αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο 63ο λεπτό, η Γουότφορντ έστειλε το ματς στην παράταση και εκεί επικράτησε 3-2 της Γουλβς για να βρεθεί στον τελικό του FA Cup κόντρα στην Σίτι.

Την πρόκρισή της στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το 1984 πανηγυρίζει η Γουότφορντ, με την ομάδα του Χάβι Γκράθια (βασικός ο Χοσέ Χολέμπας, έγινε αλλαγή στο 98′ λόγω τραυματισμού) να επικρατεί 3-2 της Γουλβς σε ένα συγκλονιστικό νοκ-άουτ ματς που έλαβε χώρα στο «Γουέμπλεϊ».

Το γεγονός μάλιστα που δίνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στην επιτυχία των «σφηκών» (στον τελικό της 18ης Μαΐου θα έχουν το ρόλο του απόλυτου αουτσάιντερ απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι) είναι πως βρέθηκαν πίσω στο σκορ με δύο γκολ διαφορά στο 63′, για να ισοφαρίσουν όμως στο τελευταίο λεπτό του αγώνα και να ολοκληρώσουν την τρελή ανατροπή στην ημίωρη παράταση.

Το ημίχρονο βρήκε την Γουλβς να προηγείται 1-0 με την κεφαλιά του Ντόχερτι στο 36′ (4ο γκολ του στο FA Cup) ενώ στο 63′ η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο έκανε δύο τα τέρματά της με υπέροχο σκαφτό πλασέ του Χιμένες και φάνηκε να σφιχταγκαλιάζει την πρόκριση.

Δεν ήταν όμως γραπτό να γίνει αυτό, με τον Γκράθια να ρίχνει στο χορτάρι τον Ντεουλοφέου στο 66′ και εκείνον να τον δικαιώνει άμεσα, μειώνοντας σε 1-2 στο 78′ με εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ με το δεξί, από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή.

Εκεί όμως που έσπασαν καρδιές ήταν στο φινάλε, με τον Ντίνι να κερδίζει πέναλτι σε σπρώξιμο που δέχτηκε μέσα στην περιοχή από τον Ντεντόνκερ (έγινε χρήση του VAR) και να κάνει το 2-2 από την άσπρη βούλα για να οδηγήσει το ματς στην παράταση (6 γκολ και 4 ασίστ στα 14 τελευταία ματς Κυπέλλου για τον αρχηγό της Γουότφορντ).

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης, ήταν η σειρά του Ντεουλοφέου να «μιλήσει» και πάλι, με τον βραχύσωμο Ισπανό μεσοεπιθετικό να κάνει το 3-2 με υπέροχη ατομική ενέργεια και σεμιναριακό πλασέ για να υπογράψει μία μεγαλειώδη ανατροπή αλλά και την πρόκριση της Γουότφορντ στον τελικό του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού διασυλλογικού θεσμού.

Σημειώνεται πως στον τελικό της 18ης Μαΐου θα βρεθούν αντιμέτωποι δύο Ισπανοί προπονητές (Γκουαρδιόλα – Γκράθια), κάτι που σημαίνει πως θα κατακτήσει το FA Cup για τρίτη φορά Ισπανός τεχνικός μετά από τον Ράφα Μπενίτεθ (2006 με Λίβερπουλ) και Ρομπέρτο Μαρτίνεθ (2013 με Γουίγκαν).

Πηγή: Sport24.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (24/4) στην επαρχία Πάφου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top