ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Το Κίνημα Κυνηγών που βρίσκεται κοντά στη φύση – «Σεβόμαστε το περιβάλλον για να μας σεβαστεί και αυτό»

ΚΥΠΡΟΣ: Το Κίνημα Κυνηγών που βρίσκεται κοντά στη φύση – «Σεβόμαστε το περιβάλλον για να μας σεβαστεί και αυτό»

Την αγάπη του για τη φύση και το περιβάλλον δείχνει με την πρώτη ευκαιρία το Κίνημα Κύπριων Κυνηγών.

Του Μιχάλη Μενελάου

Όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα μας ο εκ των στελεχών του Κινήματος Γιώργος Κύρκου, το Κίνημα έχει ως κύριο στόχο να προσφέρει πίσω στη φύση, βοηθώντας την πανίδα και τη χλωρίδα να αναπτυχθεί.

Αυτό επιτυγχάνεται με δράσεις και έργα που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση του κοινού στο βαρυσήμαντο θέμα της προστασίας και φροντίδας της φύσης.

«Θέλουμε να σεβόμαστε το περιβάλλον για να μας σέβεται και αυτό», τόνισε ο κύριος Κύρκου.

Το Κίνημα δημιουργήθηκε το 2014 και έχει έντονη δραστηριότητα στο νησί μας, ενώ το τελευταίο διάστημα έγινε και επίσημα σωματείο.

Μιλώντας για τις δράσεις του Κινήματος Κύπριων Κυνηγών, ο κύριος Κύρκου ανέφερε πως πρόσφατα τα μέλη του Κινήματος, διεξήγαγε μελέτη για να δημιουργήσει δυο μεγάλα κλουβιά για να φιλοξενήσουν ανθρωποπούλια.

Ανθρωποπούλια τα οποία θεωρούνται ένας από τους καλύτερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους καταπολέμησης τρωκτικών, καθώς τα εν λόγω πτηνά, καταναλώνουν 8 – 16 τρωκτικά το βράδυ ενώ ο αριθμός αυξάνεται όταν τα ανθρωποπούλια κυοφορούν.

Ο κύριος Κύρκου, εξήγησε πως δεν είναι θετικοί στη χρήση φαρμάκων για καταπολέμηση των τρωκτικών, δίνοντας περισσότερη έμφαση σε φυσικούς και οικολογικούς τρόπους για την καταστολή τους.

Παράλληλα το Κίνημα έχει στο ενεργητικό του και άλλες δράσεις όπως σπορές σε περιοχές όπου δεν υπάρχει φαγητό, με τη φύτευση βίκου και κριθαριού – μεταξύ άλλων, όπως και δενδροφυτεύσεις σε διάφορες περιοχές του νησιού μας.

Ακόμη το Κίνημα, με δικά του έξοδα, δημιούργησε πάρκο στο χωριό Αρχιμανδρίτα της επαρχίας Πάφου.

Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα για τη δράση του Κινήματος, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως επίσης και την ομάδα που έχουν σε αυτά.

Το κοινό μπορεί να γίνει μέλος του Κινήματος για να βοηθήσει στη δράση του, ενώ οι δημιουργοί του τονίζουν πως δεν αφορά αποκλειστικά τους κυνηγούς αλλά είναι ανοικτό για όλους όσοι επιθυμούν να βάλουν το λιθαράκι τους στην προστασία και γελιοποίηση του περιβάλλοντος.

Οι ίδιοι τονίζουν πως είναι ενάντια στις αθέμητες πρακτικές του κυνηγίου, καταδικάζοντας τη λαθροθηρία αλλά και το παράτημα σκύλων καθιστώντας τους αδέσποτους.

Όσον αφορά το κομμάτι εγκατάλειψης κυνηγετικών σκύλων, το Κίνημα αναφέρει πως καταδικάζει και κατακρίνει τα άτομα που προβαίνουν σε αυτή την πράξη, ενώ παράλληλα τονίζει πως «δεν είναι όλοι οι κυνηγοί που κάνουν αυτές τις ενέργειες, αλλά ορισμένοι ανεγκέφαλοι που δεν τους θεωρούν κυνηγούς», ενώ δεν είναι υπέρ ούτε της ανάρτησης νεκρών θηραμάτων από τους κυνηγούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στις σελίδες τους. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top