ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ: «Σημαντικό το πολιτικό μήνυμα με το νομοσχέδιο Μενέντεζ – Ρούμπιο»

Αβέρωφ: «Σημαντικό το πολιτικό μήνυμα με το νομοσχέδιο Μενέντεζ – Ρούμπιο»

Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις ότι θα λύσουμε το Κυπριακό με αγορά εξοπλισμών, παρ’ όλο που χρειάζεται να έχουμε μια αξιόμαχη Εθνική Φρουρά, αλλά το σημαντικό είναι το πολιτικό μήνυμα που στέλνεται από την Ουάσινγκτον, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού χαρακτήρισε φίλους της Κύπρου τον Αμερικανό Γερουσιαστή των Δημοκρατικών Ρόμπερτ Μενέντεζ και τον επίσης Αμερικανό Ρεπουμπλικάνο Γερουσιαστή Μάρκο Ρούμπιο που κατέθεσαν τη νομοθεσία που περιλαμβάνει την άρση του εμπάργκο.

Στο περιθώριο επίσκεψής του στην εταιρεία Odyssey Consultants Ltd, o Aβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι ως αποτέλεσμα ακραίων και απαράδεκτων τοποθετήσεων και της Τουρκίας, η Αμερική κατανοεί ότι η Κύπρος μπορεί να παίξει έναν σημαντικό ρόλο στην περιφερειακή ασφάλεια. Η πορεία της Κύπρου είναι καθαρά ευρωπαϊκή και ο ΔΗΣΥ θεωρεί ότι πρέπει να ενισχυθεί, πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση του «υπεξ» στο εν λόγω νομοσχέδιο, ο κ. Νεοφύτου επανέλαβε ότι σημασία έχει το πολιτικό μήνυμα και η πρόθεση και δεν θέλησε να κάνει πρόβλεψη για το αν το νομοσχέδιο περάσει ή όχι από την Αμερικανική Γερουσία και Βουλή, λέγοντας ότι θα πρέπει να αφήσουμε τα γεγονότα να εξελιχθούν. «Εάν πράγματι νοιαζόμαστε όλοι οι Κύπριοι για την ασφάλεια στην Κύπρο, αυτή θα έρθει μέσα από την επανένωση του τόπου μας και πρέπει να κατανοήσουν οι συμπατριώτες μας ότι δεν μπορούν να νιώθουν όλοι οι Κύπριοι ασφαλείς με 40.000 Τούρκους στρατιώτες. Τα κατοχικά στρατεύματα πρέπει να αποχωρήσουν από την Κύπρο, οι ξένες εγγυήσεις να καταργηθούν και να εργαστούμε όλοι για την επανένωση της πατρίδας μας σε μια χώρα εντός της ΕΕ με κοινή ευημερία και κοινό μέλλον για όλους τους Κύπριους».

Διερωτήθηκε ποιον απειλεί η Κυπριακή Δημοκρατία. «Υπό απειλή είναι η Κυπριακή Δημοκρατία με τις συνεχείς, απαράδεκτες δηλώσεις εκ μέρους της Τουρκίας, τη ρητορική αλλά και τις παραβιάσεις εντός της ΑΟΖ». Υπό απειλή, πρόσθεσε, είναι η Κυπριακή Δημοκρατία με την παρουσία 40.000 στρατιωτών από το 1974 και της συνεχιζόμενης παράνομης τουρκικής εισβολής και κατοχής.

 

Πρόταση για Ευρωεκλογές και Βουλευτικές

Κληθείς να σχολιάσει τα περί αυτοδιάλυσης της Βουλής, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επανέλαβε ότι το κόμμα του έχει 18 ψήφους και αν βρεθούν ακόμη 10, θα μπορούν να πάνε μαζί με τις Ευρωεκλογές και σε Βουλευτικές εκλογές. Να ανανεώσουμε τη λαϊκή εντολή και ο κόσμος να κρίνει τα κόμματα και όχι ο ένας να κρίνει τον άλλο, ανέφερε και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε επίσης να εισαχθεί η οριζόντια ψηφοφορία και να δοθούν επιλογές στους πολίτες. «Το να δίνεις κάλπες στο λαό, είναι η μέγιστη έκφραση της Δημοκρατίας», Θα δοθεί και η ευκαιρία, συνέχισε, να λυθεί το ζήτημα με την μη καταληφθείσα έδρα στη Λεμεσό. «Θα είμαστε παγκόσμια πρωτοτυπία να έχουμε μέχρι τη λήξη της θητείας ένα λειψό κοινοβούλιο».

Δεν χρειάζονται ειρωνείες και εντάσεις, να λέμε επιχειρήματα σε κόσμια ατμόσφαιρα, ανέφερε. Χωρίς την απαραίτητη πλειοψηφία, είπε, θα συνεχίσουμε την πορεία μας για τις Ευρωεκλογές, λέγοντας ότι η Ευρώπη αμφισβητείται από τους ευρωσκεπτικιστές και όσους πιστεύουν ότι πρέπει να διαλυθεί. Εάν έχουμε Ευρωεκλογές, συνέχισε, είναι γιατί ο ΔΗΣΥ με τον Γλαύκο Κληρίδη έβαλε την Κύπρο στην ΕΕ, με τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Η Ευρώπη δεν είναι τέλεια, αλλά είναι το σπίτι μας, η ασφάλεια, το μέλλον μας, δήλωσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου και μέσα από την Ευρώπη πρέπει να δουλέψουμε για να την κάνουμε καλύτερη.

Υπάρχουν αυτοί που με ηγέτιδα την Μαρί Λεπέν, πιστεύουν ότι η ΕΕ είναι ό,τι χειρότερο και πρέπει να επιστρέψουμε στα κράτη έθνη, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ. Υπάρχει, πρόσθεσε, και η ομάδα της Αριστεράς «με τον γνωστό ευρωσκεπτικισμό. Ας μιλήσουμε ειλικρινά, η αριστερά της Κύπρου ένιωσε ποτέ την Ευρώπη ως απόκτημά μας; Πάντα ήταν με έναν  ευρωσκεπτικισμό». Τους πιστώνω, συνέχισε, ότι στήριξαν την πορεία προς την Ευρώπη και για χάρη του Κυπριακού, αλλά δεν πίστεψαν και δεν πιστεύουν στην Ευρώπη. Με την πρώτη δυσκολία, ανέφερε, δεν συγκρατούν τα αισθήματά τους και στο γραφείο του είπε, έχει ακόμα την επιστολή του ΑΚΕΛ να συναντηθούν για να του δείξουν την μελέτη για αποχώρηση το 2013 της Κύπρου από την ευρωζώνη, που – είπε ο κ. Νεοφύτου – θα σήμαινε και έξοδο από την ΕΕ.

 

Brexit

Θέλησε, είπε επίσης, να στείλει ένα μήνυμα προς τους Κύπριους να δουν τι γίνεται στο ΗΒ με «τις μαγκιές των λαϊκιστών Άγγλων, που ακολούθησε ο βρετανικός λαός. Ψήφισαν υπέρ της εξόδου από την Ευρώπη. Έχει 1,5 χρόνο που γίνονται ρεζίλι. Τέτοια ρεζιλέματα δεν ξανάζησε το ΗΒ. Προσπαθούν, 1,5 χρόνο μετά το Brexit, και δεν μπορούν να βρουν την έξοδο να βγουν. Χτυπά ο ένας στον άλλο».

Αυτά που βιώνει το ΗΒ, κάποιοι στο παρελθόν αλλά και σήμερα, με τον τρόπο που πολιτεύονται, θέλουν να μπούμε σε τέτοιες περιπέτειες, πρόσθεσε λέγοντας ότι ο ΔΗΣΥ είναι η δύναμη της ασφάλειας με διασυνδέσεις και σχέσεις στην Ευρώπη που ενισχύουν την Κύπρο και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η εταιρεία Odyssey Consultants Ltd εξειδικεύεται στο χώρο της κυβερνοασφάλειας και όπως είπαν ο ιδρυτής και Τεχνικός Διευθυντής της, Ελευθέριος Αντωνιάδης και ο Χρίστος Ονουφρίου, Διευθύνων Σύμβουλος, η Κύπρος έχει μέλλον στην καινοτομία εάν υπάρξει στήριξη από την πολιτεία. Η εν λόγω εταιρεία έχει βραβευθεί στις ΗΠΑ για την πλατφόρμα που δημιούργησε. Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι αυτή είναι η «κρυμμένη Κύπρος», όχι της μιζέριας, αλλά μια εταιρεία που είδε το μέλλον και προσαρμόστηκε δίδοντας θέσεις εργασίες σε 90 νεαρούς με μέσο όρο τα 30 χρόνια που προσφέρουν υπηρεσίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ψηφιακή μεταρρύθμιση της χώρας είναι το μεγάλο στοίχημα αλλά χρειάζονται και συστήματα για την κυβερνοασφάλεια γι’ αυτό, πρόσθεσε ο κ. Νεοφύτου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top