ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αφήστε τα πιτσιρίκια να ονειρεύονται! – ΒΙΝΤΕΟ

Αφήστε τα πιτσιρίκια να ονειρεύονται!  – ΒΙΝΤΕΟ

Με μία απίστευτη ποδοσφαιρική παράσταση, με ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, ο Άγιαξ καθήλωσε και πάλι την Ευρώπη και μετά την Ρεάλ Μαδρίτης έστειλε σπίτι της και την Γιουβέντους (1-2).

Ήταν όλες οι επιστήμες και οι τέχνες ριγμένες στο χορτάρι. Λίγη γεωμετρία, λίγη αρχιτεκτονική, λίγη ζωγραφική, λίγη γλυπτική, λίγη ποίηση. Κάθε άγγιγμα της μπάλας  προκαλούσε υπόκωφα επιφωνήματα θαυμασμού στο γήπεδο. Κάθε κατεβασιά τους έκοβε την ανάσα. Τι θα σκαρφίζονταν πάλι;

Κάποια στιγμή, κανένα τέταρτο πριν το τέλος, τα συνθήματα σταμάτησαν και το κοινό άρχισε να παρακολουθεί βουβό, μαγεμένο από την παράσταση. Ήταν σαν μία ποδοσφαιρική μυσταγωγία, ύψιστου επιπέδου, που μόνο ένας καλός Άγιαξ μπορεί να προσφέρει.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν σαν να έπαιζαν άντρες απέναντι σε παιδιά. Όχι, όχι. Ήταν σαν να έπαιζαν βιρτουόζοι αρτίστες απέναντι σε απλούς ποδοσφαιριστές. Το θέαμα ήταν καθηλωτικό. Ποδόσφαιρο μιας επαφής. Τρανζίσιον με βέλη από παντού. Υπέροχα αγγίγματα. Φαντασία. Και απίθανη φλυαρία στην τελική φάση. Αν οι Ολλανδοί ήταν λιγότερο φαφλατάδες απέναντι στην ιταλική εστία, το κοντέρ θα έγραφε πολλά. Πάρα πολλά.

Ο Αίαντας δεν πτοήθηκε από το 1-1 του πρώτου ματς. Δεν πτοήθηκε από την απώλεια του βασικού αριστερού μπακ Νικολάς Ταλιαφίκο, ούτε από τον τραυματισμό του έτερου μπακ (Μαζραουί) μόλις στο 11ο λεπτό. Δεν πτοήθηκε ούτε όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο με μία κεφαλιά σήμα – κατατεθέν έκανε το 1-0 (28’), σκοράροντας για 7ο συνεχόμενο προημιτελικό Champions League. Βασικά, ο Άγιαξ δεν επηρεάζεται από τις εξωτερικές συνθήκες. Αυτό που είναι να το παίξει, θα το παίξει.

Το οξυγόνο ήταν η άμεση (και τυχερή) ισοφάριση, όταν σε ένα απονενοημένο σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε και κόλλησε στο πόδι του Ντε Μπέικ, ο οποίος με υπέροχο πλασέ έκανε το 1-1 (34’).

Αυτό που ακολούθησε στην επανάληψη ήταν ένα υπέροχο ποδοσφαιρικό μονόπρακτο. Ένα έργο τέχνης. Επιθέσεις κατά κύματα. Ποικιλλία. Ταχύτητα. Απρόβλεπτο. Ο Σέζνι έκανε μία από τις κορυφαίες αποκρούσεις της καριέρας του σε κλασικό τετ-α-τετ με τον Ζίγες (52’). Ο Πολωνός έβγαλε και πάλι με τα ακροδάχτυλα καλοζυγισμένο σουτ του Ντε Μπέικ που πήγαινε στο παραθυράκι του (58’). Λίγο αργότερα (63’) ο Πιάνιτς με τάκλιν αυτοθυσίας πήρε την μπουκιά από το στόμα του Ζίγες! Μέχρι που ήρθε η δικαίωση. Ο Ματάις Ντε Λιχτ με ασύλληπτο άλμα και κεφαλιά ακριβείας μετά από εκτέλεση κόρνερ έβαλε μέσα όλη την άμυνα της Γιουβέντους κι έβαλε το χρυσό γκολ πρόκρισης (67’, 1-2).

Θα περίμενε κανείς την αντίδραση της «Μεγάλης Κυρίας». Πίεση. Προσπάθεια για ανατροπή. Δεν έγινε τίποτα από όλα αυτά. Ο Άγιαξ συνέχισε να παίζει με τον ίδιο τρόπο. Σαν ρομπότ. Σαν μηχανές. Στο 74ο λεπτό ο Νέρες από υπερβολική σιγουριά έχασε γκολ που δεν χάνεται. Λίγο αργότερα (79’) ο Ζίγες με σουτάρα πήγε να τρυπήσει τα δίχτυα, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Μία απίθανη παράσταση που όμοια τους δεν είχαν δει οι Ιταλοί.

Μετά την «βασίλισσα», σειρά πήρε η «Μεγάλη Κυρία» και πλέον ο Άγιαξ περιμένει είτε την Μάντσεστερ Σίτι είτε την Τότεναμ. Είτε φτάσει ως το τέλος και το πάρει είτε όχι, ένα μόνο παράπονο μένει. Γιατί κάθε μεγάλος Άγιαξ να κρατάει μόνο μια χρονιά και να διαλύεται στα εξ’ ων συνετέθη, τόσο νωρίς;

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέζνι, Ντε Σίλιο (64’ Κανσέλο), Ρουγκάνι, Μπονούτσι, Άλεξ Σάντροι, Πιάνιτς, Εμρέ Τσαν, Ματουϊντί, Μπερναρντέσκι (80’ Μπετανκούρ), Ρονάλντο, Ντιμπάλα (46’ Κεν).

ΑΓΙΑΞ: Ονάνα, Φέλτμαν, Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Μαζράουι (11’ Σινκγκράβεν – 82’ Μαγκαγιάν), Σούνε, Ντε Γιονγκ, Φαν Ντε Μπέικ, Ζίγες (88’ Χούντελααρ), Νέρες, Τάντιτς.

Πηγή: Sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top