ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μύρισε και το αποχετευτικό Λάρνακας – Δεν αποκλείονται συλλήψεις για νέο σκάνδαλο εντός τον επόμενων ημερών.

Μύρισε και το αποχετευτικό Λάρνακας – Δεν αποκλείονται συλλήψεις για νέο σκάνδαλο εντός τον επόμενων ημερών.

Δεν έχουν τελειωμό τα σκάνδαλα που αφορούν στην ανάθεση εργασιών για την δημιουργία αποχετευτικών συστημάτων στην Κύπρο.

Αυτή την φορά σειρά παίρνει η Λάρνακα, όπου υψηλόβαθμα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, αλλά και εργοληπτική εταιρία, η οποία είχε χέρι και στο σκάνδαλο του ΣΑΠΑ, φέρεται να εμπλέκονται σε παράνομες δοσοληψίες και συμφωνίες, που αφορούν το έργο. 

Άλλο ένα σκάνδαλο έρχεται να δει το φως της δημοσιότητας και υποδεικνύει παρεμβάσεις στις επιλογές εργολάβων για τα συμβόλαια του αποχετευτικού Λάρνακας.

Οι έγκυρες πληροφορίες του ToThemaOnline κάνουν λόγο για επιλογή συγκεκριμένης εργοληπτικής εταιρείας, με τις ευλογίες του Νομικού Συμβούλου του ΣΑΛ, ο οποίος φέρεται να ευνοούσε την εργοληπτική «Iakovou Brothers», σε σχέση με άλλους υποψήφιους.

 Οι ύποπτες γνωματεύσεις του Νομικού Συμβούλου

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του ο Γενικός Ελεγκτής, φαίνεται πως ο νομικός σύμβουλος του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λάρνακας , συνιστούσε και προέτρεπε προς την κατεύθυνση της σύναψης συμβολαίων με την συγκεκριμένη εργοληπτική, ακόμη και όταν ερχόταν δεύτερη στο διαγωνισμό που προκηρυσσόταν για κατακύρωση της προσφοράς.

Η τακτική ήταν να «πετούν» απ’ το παράθυρο τις άλλες εταιρίες που πληρούσαν επίσης τις προδιαγραφές του έργου, με τις διάφορες υπέρ-γνωματεύσεις του νομικού συμβούλου. Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός πως οι άλλες εταιρείες ήταν οικονομικά πιο συμφέρουσες από την συγκεκριμένη εταιρεία στην οποία ανατέθηκε το έργο της Αποχέτευσης.

Ο Γ. Ελεγκτής σε επιστολή του κάνει αναφορά στον συγκεκριμένο νομικό σύμβουλο του ΣΑΛ, ο οποίος μάλιστα φαίνεται να ήταν παράλληλα και νομικός της εταιρείας που ανέλαβε το συμβόλαιο του αποχετευτικού. Μάλιστα στην περίπτωση αυτή εξετάζονται και τα ενδεχόμενα συνωμοσίας μεταξύ του νομικού και της εταιρείας, αλλά και υψηλόβαθμου στελέχους του Δήμου, οι οποίοι υπερψήφισαν με πάθος τις γνωματεύσεις αυτές.

Ποινικά αδικήματα για τον χειρισμό των συμβολαίων του Αποχετευτικού

Από τα στοιχεία που διερευνά τόσο η Ελεγκτική Υπηρεσία, όσο και η Γενική Εισαγγελία φαίνεται πως προκύπτουν ενδεχομένως ποινικά αδικήματα, ενώ έγκυρες πηγές, αναφέρουν στο TothemaOnline πως δεν αποκλείονται και συλλήψεις για το θέμα.

Μάλιστα έκτος από τα δυο συμβόλαια, στο μικροσκόπιο των ερευνών της Γενικής Εισαγγελίας θα τεθούν και όλα τα υπόλοιπα συμβόλαια που συνάφθηκαν στο Δήμο Λάρνακας κατά το παρελθόν, όπως και οι γνωματεύσεις του νομικού συμβούλου.

Συγκεκριμένη πηγή της Ελεγκτικής Υπηρεσίας τόνισε στην ιστοσελίδα μας, πως όλα τα έγγραφα και η έρευνα έχει δοθεί στη Γενική Εισαγγελία, ενώ η Αστυνομία περιμένει στο ακουστικό, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία εκτέλεσης ενταλμάτων σύλληψης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top