ΕΛΛΑΔΑ

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Στην κρίση της Βενεζουέλας η Ελλάδα συντάσσεται με τις ευρωπαϊκές θέσεις

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Στην κρίση της Βενεζουέλας η Ελλάδα συντάσσεται με τις ευρωπαϊκές θέσεις

Τη λύση στην κρίση της Βενεζουέλας μόνο με ειρηνικά και δημοκρατικά μέσα, υποστήριξε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα συντάσσεται πλήρως με τις θέσεις της Ευρώπης στο συγκεκριμένο ζήτημα.


Με ανάρτησή του στο Twitter από το Κατάρ όπου βρίσκεται για περιοδεία στις χώρες του Κόλπου, ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι η «η Ελλάδα συντάσσεται με την Ευρώπη και τις θέσεις της ΑΕ της ΕΕ Φ. Μογκερίνι, τις οποίες συνδιαμόρφωσε».

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι η συγκεκριμένη στάση αποδεικνύει, σύμφωνα με τον ίδιο, «ποια πολιτική δύναμη είναι δημοκρατική αλλά και πραγματικά ευρωπαϊκή. Με την Ευρώπη των πολλών, των λαών και των αξιών».

Ασκώντας κριτική στη στάση της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι οι «δηλώσεις στελεχών της ΝΔ φαίνεται να ευνοούν στρατιωτική ΄λύση' στη Βενεζουέλα», συμπληρώνοντας ότι «οι Έλληνες ξέρουμε δυστυχώς από παρόμοιες "λύσεις"».
 
Αναφερόμενος στη χθεσινή τοποθέτηση της Ύπατη Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φεντερίκα Μογκερίνι για την κρίση που διέρχεται η Βενεζουέλα, ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι «χθες η δημοκρατική Ευρώπη τοποθετήθηκε με σαφήνεια κι ευθύνη. Ζήτησε ξανά λύση μόνο με ειρηνικά, δημοκρατικά μέσα, εκλογές, να αποφευχθεί η αιματοχυσία».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, επίσης με ανάρτησή του στο Twitter, τοποθετήθηκε για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα, εγκαλώντας την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν τοποθετείται ξεκάθαρα απέναντι στα γεγονότα.

«Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα, χωρίς προφάσεις και υποσημειώσεις, να συνταχθεί με τις θέσεις της δημοκρατικής Ευρώπης κατά του καθεστώτος Μαδούρο και υπέρ της επιστροφής της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα», σημείωσε στην ανάρτησή του ο κ. Κουμουτσάκος, συμπληρώνοντας ότι «δεν έχουν δικαίωμα με τις ιδεοληψίες τους να αμαυρώνουν την εικόνα της Ελλάδας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top