ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σημαντικές συμφωνίες υπέγραψα Κύπρος και Μπαχρέιν – Κυπριακό και διμερείς σχέσεις τέθηκαν υπό συζήτηση

Σημαντικές συμφωνίες υπέγραψα Κύπρος και Μπαχρέιν – Κυπριακό και διμερείς σχέσεις τέθηκαν υπό συζήτηση

Σειρά συμφωνιών υπέγραψαν σήμερα Κύπρος και Μπαχρέιν, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στην αραβική αυτή χώρα.

Συγκεκριμένα υπογράφτηκαν συμφωνίες για:

Αποφυγή Διπλής Φορολογίας,

Συμφωνία για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας και του Οργανωμένου Εγκλήματος,

Συμφωνία και Μνημόνιο Συναντίληψης στον τομέα των Αεροπορικών Υπηρεσιών

Μνημόνιο Συναντίληψης για συνεργασία στον τομέα των Αεροπορικών Υπηρεσιών Μνημόνιο Συναντίληψης στον τομέα της Υγείας.

Ενωρίτερα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο Βασιλιάς του Μπαχρέιν Hamad bin Isa Al Khalifa και τα μέλη των δύο αντιπροσωπειών παρακάθισαν σε συνομιλίες στο Παλάτι, στην πρωτεύουσα του Μπαχρέιν, Μάναμα. Αντικείμενο των συνομιλιών ήταν, ανάμεσα σε άλλα, το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Μπαχρέιν, οι σχέσεις ΕΕ-Μπαχρέιν, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, καθώς και η κατάσταση στην οικονομία.

 

Από κυπριακής πλευράς στις συνομιλίες παρακάθισαν ο Υπουργός Εξωτερικών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στο Μπαχρέιν Ελπιδοφόρος Οικονόμου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Από πλευράς Μπαχρέιν στις συνομιλίες πήραν μέρος ο Πρωθυπουργός Khalifa bin Salman Al Khalifa, ο Διάδοχος του Θρόνου Salman bin Hamad bin Isa al Khalifa και ο Υπουργός Εξωτερικών Sheikh Khalid Bin Ahmed Bin Mohamed Al Khalifa.

Στη συνέχεια έγινε τελετή παρασημοφόρησης κατά την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε στον Βασιλιά το Μέγαρο Περιδέραιο του Τάγματος του Μακαρίου Γ’. Από την πλευρά του ο Βασιλιάς του Μπαχρέιν παρασημοφόρησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το παράσημο του Τάγματος του Al Khalifa.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυπριακή αντιπροσωπεία παρακάθισαν σε επίσημο γεύμα που παρέθεσε προς τιμή του Προέδρου ο Βασιλιάς του Μπαχρέιν.

Συνοδευόμενος από τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε τύχει το πρωί επίσημης υποδοχής από τον Βασιλιά του Μπαχρέιν. Κατά την τελετή υποδοχής στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές και έγινε ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των δύο χωρών.

Απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει δεξίωση προς τα μέλη της κυπριακής κοινότητας στο Μπαχρέιν και ακολούθως θα παραστεί σε γεύμα που παραθέτει προς τιμή του ο Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στο Μπαχρέιν Στέφανος Ζαχαριάδης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top