ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε λίγες ώρες το κρίσιμο Eurogroup – Οι φόβοι της Ελλάδας και η δυσαρέσκεια των Βρυξελλών

Σε λίγες ώρες το κρίσιμο Eurogroup – Οι φόβοι της Ελλάδας και η δυσαρέσκεια των Βρυξελλών

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν κρύβουν την δυσαρέσκειά τους για τη λίστα Βαρουφάκη -Οι Βρυξέλλες πιέζουν για επιστροφή της Τρόικας

Την έντονη δυσαρέσκειά τους εκδηλώνουν ανοιχτά πλέον αξιωματούχοι της ευρωζώνης επειδή θεωρούν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει ακόμη (ενάμισι μήνα μετά τις εκλογές και δύο εβδομάδες μετά την συμφωνία στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου) μία επαρκή λίστα με κοστολογημένα μέτρα από την ελληνική κυβέρνηση. 

Μέχρι και το «παρά ένα» της νέας συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες (στις 6 ώρα Ελλάδος απόψε) δεν έχει βρεθεί κοινός τόπος για συμφωνία, αλλά όλα κινούνται στο πλαίσιο της «δημιουργικής ασάφειας» (ή της «ουτοπίας» κατ’άλλους) που επεδίωξε ο κύριος Γιάνης Βαρουφάκης σε όλη την ως τώρα διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Αν και όλοι κάνουν ότι μιλούν με όλους και αναζητούν λύσεις, υψηλόβαθμοι παράγοντες από τις Βρυξέλλες δεν κρύβουν την δυσαρέσκειά τους για τη λίστα Βαρουφάκη, την οποία απέστειλε η Αθήνα την Πέμπτη το πρωί στον πρόεδρο του  Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, επειδή  απουσιάζουν μέτρα «άμεσης απόδοσης».

Στο πλαίσιο αυτό, η Αθήνα δεν πρέπει να αναμένει ότι θα κλείσει σήμερα καμία συμφωνία για την εκταμίευση έστω και μέρους της δόσης των 7,2 δισ ευρώ που έχουν «παγώσει» προς τη χώρα μας.

Να μειώσει τις προσδοκίες για το σημερινό Eurogroup επιχείρησε σήμερα και ο Γερμανός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Steffen Kampeter, ο οποίος, όπως μεταδίδει το Reuters, δήλωσε ότι δεν περιμένει συγκεκριμένες αποφάσεις για την Ελλάδα σήμερα. Σχετικά με το δημοψήφισμα ή το ενδεχόμενο εκλογών, αυτό θα οδηγούσε μόνο σε αναβολή της εφαρμογής του προγράμματος μεταρρυθμίσεων, όπως είπε.

Ωστόσο η αιτία που αρνούνται να καλύψουν το χρηματοδοτικό κενό της χώρας, είναι ότι ανησυχούν για το δημοσιονομικό κενό, επειδή δηλαδή δεν βλέπουν ενέργειες από πλευράς της κυβέρνησης για να καλύψει τις «τρύπες» στον προϋπολογισμό.

 Οι Βρυξέλλες πιέζουν για να επιστρέψει το ταχύτερο στη χώρα μας η Τρόικα των ελεγκτών καθώς, όπως έλεγαν αρμόδιοι παράγοντες, «ο έλεγχος των στοιχείων της ελληνικής οικονομίας εξ αποστάσεως είναι αδύνατος, ενώ ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top