LIFESTYLE

Ρώσος δισεκατομμυριούχος θέλει να συνεχίσει την αυτοκρατορία του στην Κύπρο – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & VIDEO

Ρώσος δισεκατομμυριούχος θέλει να συνεχίσει την αυτοκρατορία του στην Κύπρο – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & VIDEO

Στην Κύπρο θέλει να επενδύσει ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος, με καταγωγή από την Αγία Πετρούπολη και μεγιστάνας στην παραγωγή υδραυλικών συστημάτων, προϊόντων υγιεινής και κλιματιστικών, Pavel Melnikov.

Ο Ρώσος μεγιστάνας θέλει να κτίσει εργοστάσιο στην Κύπρο, όπου θα κατασκευάζει τα προϊόντα του και μέσω αυτού να τροφοδοτεί ολόκληρη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, πρόκειται για επένδυση που θα φτάνει ή και θα ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Κύριος επενδυτής του όλου εγχειρήματος θα είναι η εταιρεία του VESTA, όπου ο κ. Melnikov είναι και ο μοναδικός μέτοχος, ενώ η εταιρεία του με το όνομα «Valtec», που είναι και η επωνυμία των εν λόγω προϊόντων, είναι μία από τις πιο αναγνωρίσιμες μάρκες στην αγορά με πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 200 εκατομμύρια ευρώ το 2018.

Για την πρόθεση του έχει ήδη ενημερώσει με επιστολή του τον Υπουργό Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη, επεξηγώντας το επιχειρηματικό του πλάνο στο νησί, αναφέροντας παράλληλα την επιθυμία του να αποκτήσει την κυπριακή υπηκοότητα, μέσω του Επενδυτικού Προγράμματος που προσφέρει η Κυπριακή Δημοκρατία σε ξένους επιχειρηματίες.

Η επένδυση, οι θέσεις εργασίας και το όραμα

Εμείς – κατά τη κάθοδο του στο νησί – συναντηθήκαμε με τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο ώστε να μας επεξηγήσει το επιχειρηματικό του πλάνο και το τι συγκεκριμένα θα αφορά η επένδυση του, αλλά και τους λόγους που επέλεξε την Κύπρο για να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά.

«Το σχέδιο μου είναι η δημιουργία ενός εργοστασίου στην Κύπρο το οποίο θα παράγει τα προϊόντα μου και μέσω Κύπρου να τροφοδοτώ ολόκληρη την Ευρώπη. Πρόκειται για μια επένδυση – σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις – περίπου 12 εκατομμυρίων ευρώ», μας ανέφερε, ενώ παράλληλα τόνισε πως το εργοστάσιο του θα λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας. Δηλαδή, με τις ίδιες προδιαγραφές που λειτουργεί και το εργοστάσιο «μαμούθ» που κατασκεύασε στην Κίνα.

Όσον αφορά στις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσει το εργοστάσιο του στην Κύπρο, ο κ. Melnikov μας ανέφερε πως λόγω των ρομποτικών και εξελιγμένων συστημάτων που χρησιμοποιούνται κατά την κατασκευή των προϊόντων του, δεν θα χρειάζεται πολυάριθμο προσωπικό.

Ωστόσο, πέραν από τις θέσεις που θα δημιουργηθούν για την κατασκευή του εργοστασίου και μέχρι την αποπεράτωση του έργου, θα υπάρχει ανάγκη για επιστήμονες, μηχανικούς και τεχνικούς που θα εργάζονται και θα επιβλέπουν τις διαδικασίες στο εργοστάσιο μετά την κατασκευή του και επί 24ωρου βάσεως. Εργαζόμενους – που όπως μας τόνισε – θα ψάξει από την εγχώρια αγορά, δηλαδή από την Κύπρο.

Το φορολογικό σύστημα, ο χαμηλός δείκτης εγκληματικότητας και ο ήλιος τον έφεραν στην Κύπρο

Ο κ. Μelnikov κλήθηκε να μας εξηγήσει και τους λόγους που τον έκαναν να επιλέξει την Κύπρο για την μελλοντική του επένδυση και όχι κάποιο άλλο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την στιγμή που μάλιστα ήδη ζει μόνιμα στη Λετονία.

«Το φορολογικό σύστημα. Η γεωγραφική θέση της Κύπρου. Ο χαμηλός δείκτης εγκληματικότητας, η γνώση της αγγλικής γλώσσας αλλά και ο ήλιος, ήταν οι λόγοι που όχι μόνο θέλω να κτίσω το εργοστάσιο μου στην Κύπρο, αλλά ίσως να εγκατασταθώ και μόνιμα στο νησί», είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειώσουμε πως στην επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών για αδειοδότηση της επένδυσης του ο κ. Melnikov, κάνει λόγο και για τους παράγοντες που τον ώθησαν να επιλέξει την Κύπρο, σημειώνοντας παράλληλα πως ο σχεδιασμός και η αποπεράτωση ενός τέτοιου μεγαλεπήβολου έργου χρειάζονται πολύ χρόνο και προσπάθεια και αυτός είναι και ο κύριος λόγος που ζητά την κυπριακή υπηκοότητα για τον ίδιο αλλά και την οικογένεια του.

Πάντως, σε ερώτηση μας γιατί προτίμησε να επενδύσει στην Κύπρο και όχι απλά να προχωρήσει με αγορά κάποιου ακινήτου για να πάρει την κυπριακή υπηκοότητα, αλλά και το αν είναι πρόθυμος να συνεχίσει με την επένδυση του σε περίπτωση που αδειοδοτηθεί το έργο, αλλά δεν εγκριθεί η αίτηση του για πολιτογράφηση του ως Κύπριου, ο κ. Melnikov μας απάντησε πως δεν είναι αυτοσκοπός του το Κυπριακό Διαβατήριο και πως η επένδυση εάν αδειοδοτηθεί θα προχωρήσει.

«Η Coca Cola των υδραυλικών» και το «Mercedes με τιμές ιαπωνικού»

O κ. Melnikov κατά τη συνάντηση μας χαριτολογώντας πάντα, θέλοντας να δείξει την αγοραστική άξια αλλά και δημοτικότητα των προϊόντων του μας ανέφερε πως η Valtec θεωρείται «η Coca Cola των υδραυλικών», ενώ ταυτόχρονα όσον αφορά τις προσιτές τιμές πώλησης τους τα παρομοίασε με μία Mercedes που πωλείται σε τιμές ιαπωνικού αυτοκινήτου.

Φορτωμένος βαλίτσες

Εντύπωση πάντως μας προκάλεσε το γεγονός πως κατά τη συνάντηση μας είχε φέρει μαζί του τρεις βαλίτσες με προϊόντα που κατασκευάζει, παρουσιάζοντας μας τα ένα προς ένα προτού καν ξεκινήσουμε τη συνομιλία μαζί του.

«Ένας υδραυλικός εκτός από καλά χέρια, χρειάζεται και καλά προϊόντα. Σε αυτό το “motto” οφείλεται το πάθος μου και ο λόγος που ξεκίνησα την Valtec», μας ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Melnikov απαντώντας σε ερώτηση μας για την αφορμή που τον ώθησε να φτιάξει τη δική του εταιρεία κατασκευής τέτοιων συστημάτων.

Εξήγησε ότι και ο ίδιος δούλεψε ως υδραυλικός και μέσα από τις παραστάσεις του, εντόπισε κατασκευαστικές ατέλειες, τις οποίες ήρθε να καλύψει μετέπειτα ως επιχειρηματίας. Ήξερε το αντικείμενο, δηλαδή, δια ζώσης και ίσως γι΄ αυτό πιστεύει τόσο πολύ στα προϊόντα του.

Με απλά λόγια, πρόκειται για έναν άνθρωπο που είχε ένα όραμα και το υλοποίησε!

Δείτε το video:

BusinessNews

]]>

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα ΕΔΩ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top